Şimdi Ara

ASKERİ LİSE İMTİHANLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR İYİ GÜNLER HEPİNİZE.oğlum bu sene 8, sınıfa geçti.2010 yılında yapılacak askeri lise imtihanlarına girmesini istiyorum.bu imtihanlarda toplam kaç soru soruluyor.kaç net yapması gerekiyor. aranızda bu imtihanlara girenler vardır muhakkak.birde kara hava deniz diye ne zaman ayrılıyor.imtihandan sonramı öncemi. internette bilgi alabileceğim site varmıdır?

• ben geçen sene katıldım. 100 soru soruluyor.

Daha basit oluyor sınavları.Ben 78 Net yapmıştım kara tutmuştu

Yanlış hatırlamıyorsam 80-85 arası hava 85 üstü de deniz idi
  • Ben de girmiştim 100 soru var hatırladığım gurur duyacağım tek sonucum sanırım Türkiye 600. sü olmuştum
    Önce sınav sonra kazanırsa mülakat ve vücut yeterliliğiyle ilgili bir sınav daha yapılıyor.
  • sayısal ağırlıklı bir puanlama sistemi vardı. 6 sene oldu gireli bayağı bir değişme oldu tabi.

şu var, geleceği garanti olur çocuğunuzun;
    çok iyi eğitim alır, özel okullarda zor bulacağınız olanaklar vardır;
    kişilik bakımından akranlarından çok daha farklı yetişir;

ama şu da var, oraya gerçekten alışamayıp ayrılmak isterse de yüklü bir tazminat ödemeniz gerekir.
    oğlunuz subaylığı istiyorsa ne güzel, aksi takdirde zorlanabilir.
  • 100 soru vardı. Ben hepsini kazanmıştım da gitmemiştim. Zor gelmişti baya. Kesin hiçbirini kazamam felan demiştim. Ama tek bana zor değilmiş
  • Sınava bu sene girdim. Yazılı sınav nisan ayındaydı. Sınav başvuru formunda tercih etmek istediğiniz birlikleri yazıyorsunuz. 100 soru soruluyor.En az yapması gereken belli bir net sayısı yok. Ancak 75-76 gibi netlerle K.K.K ' nı kazanır.Ayrıca bu sınavda Oks, Sbs gibi 3 yanlış değil Öss'deki gibi 4 yanlış bir doğruyu götürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woody* -- 30 Temmuz 2009; 12:56:58 >
  • bende 8. sınıfta girmiştim kara - hava - deniz hepsini kazandım spor ve mülakatı geçtim ama sağlık da elendim. (Bel açıklığı ) Halbuki çoğu Türk de bu bel açıklığı varmış. Askeriyeye girmede dayı amca faktörü çok önemli ama iyi ki girmemişim . Abazan bir hayat çekilmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oha lan nasıl kazandınız üçünü de

şaka bir yana ben de kuleli geçmiştim ; hava harp okuluna 2. gün son muayene için gttim Siplenomegali ( dalak büyüklüğü ) koydular

Ertesi gün de GATA'da albayların olduğu odaya geçerliliğimi öğrenmek için girişim ile çıkışım bir anda oldu
  • askeri liseler 3 yılmı yoksa 4 yılmı?lise bittikten sonra hangi okula gidiyor?
  • benimde kardeşim girdi bu sene 100 soru sordular karayı kazandı geçenlerde mülakata gitti ordada kazandı hepsni ama sağolsun ordakı subay abileri çok korkutmus onu. burda her sene bir kaç tane intihar eden oluyo alışamıyolar flan demiş. bizimkiside son mülakkatta bilerek elenmiş. yani iyi araştırmak gerek
  • lise bittikten sonra okudugun lise'ye göre değişiyor ama çok başarılı olursan değiştirebiliryorsun diye duydum
  • ..................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir. -- 7 Nisan 2020; 23:25:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erceylan

ARKADAŞLAR İYİ GÜNLER HEPİNİZE.oğlum bu sene 8, sınıfa geçti.2010 yılında yapılacak askeri lise imtihanlarına girmesini istiyorum.
    ...

O istiyor mu peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

quote:

ARKADAŞLAR İYİ GÜNLER HEPİNİZE.oğlum bu sene 8, sınıfa geçti.2010 yılında yapılacak askeri lise imtihanlarına girmesini istiyorum.
    ...

O istiyor mu peki?

+1

ayrıca sınav gayet zevkli geçiyor sorular çok akıcı.
  • Ben 5 sene önce girdim 80 küsür netle (hatırlamıyorum tam olarak) Türkiye de ilk 400 e girmiştim. hepsini kazanmıştım ama mülakatlara gitmemiştim. ama şimdi nasıl bilmiyorum. aynı oks gibiydi onu hatırlıyorum.
  • oğluma sordum askeri liseye gitmek istermisin diye.giderim baba dedi.zorlama kesinlikle yok.fakat yönlendirme var.sınavına girer kazanırsa mülakata girer.kazanırsa gider. ben zorla dayatan babalardan değilim.fakat hayat şartları zaten bildiğiniz gibi kolay değil.giderse mezun olursa hayatı kurtulur diye düşünüyorum.birde okul puanı kaç olması gerekir. 6. sınıfta 70-7. sınıfta 77 idi.sınavı kazandıktan sonra okul puanı nın önemi varmıdır?
  • quote:

oğluma sordum askeri liseye gitmek istermisin diye.giderim baba dedi.zorlama kesinlikle yok.fakat yönlendirme var.sınavına girer kazanırsa mülakata girer.kazanırsa gider. ben zorla dayatan babalardan değilim.fakat hayat şartları zaten bildiğiniz gibi kolay değil.giderse mezun olursa hayatı kurtulur diye düşünüyorum.birde okul puanı kaç olması gerekir. 6. sınıfta 70-7. sınıfta 77 idi.sınavı kazandıktan sonra okul puanı nın önemi varmıdır?

O da gerçekten isterse problem yok o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir.

2003 yılında girdim sınava bizim girdiğimiz zaman sorular gayet zordu 70 netle 550. olmuştum 40000 kişi içinde,özellikle sosyal bilgiler ve fen zordu o zaman soru dağılımı 30 türkçe 30 mat 25 fen 15 sosyaldi,kara hava denize çağırmışlardı hava mülakat-sağlık ve sporu geçtim ve liseye başladım 3 yıl okuduktan sonra ayrıldım ve 2006 yılında 28 bin liralık tazminat ödemek zorunda kaldık, bizim sınıfta başlayan 25 kişiden bildiğim 9 kişi şu anda sivil,eğer oğlunuz gönülden istemiyorsa başkalarının veya sizin etkinizle gitmesini tavsiye etmem.

quote:

askeri liseler 3 yılmı yoksa 4 yılmı?lise bittikten sonra hangi okula gidiyor?

4 yıllık bitirdikten sonra lisede okuduğunuz bölüme göre Kara,hava veya deniz harp okuluna gidiyorsunuz

devreymişiz, hangi okul

@erceylan
    oğlunuzun sınavlara girmesinde hiçbir sakınca yok. girsin, kazanırsa intibak kampına da katılabilir. oradaki ortama baksın, eğer kalmak isterse kalır, istemezse kamp bitmeden alırsınız çocuğunuzu, herhangi bir ücret ödemenize gerek de olmaz.

askeri lise eğitimi 1 sene hazırlık 4 sene lise olmak üzere 5 seneye çıkarıldı diye biliyorum.

• ..................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir. -- 7 Nisan 2020; 23:24:37 >
  • isim neydi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.