Şimdi Ara

Askere gitmeli miyim ,nasıl sözleşmeli er olurum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamün Aleyküm arkadaşlar , öncelikle benim durumum çok ciddi arkadaşlar onun için lütfen içtenlikle yardım ederseniz çok sevinirim , yazacaklarım uzun olabilir ama lütfen yardım edin.
    Ben 96 doğumlu biriyim , geçen sene yani 2015 de 2 yıllık bir üniversite kazandım , Eylül ayında gittim ama 1 hafta sonra bırakıp eve geldim , sanırım çok büyük bir hata yaptım çok pişmanım keşke bırakmasaydım çünkü o tarihten bu yana 2015 Eylül den bu tarihe kadar evdeydim , yani çalışmak istiyordum ama olmuyordu, herkes , anca yatıyorsun bir iş bul çalış , daha ne kadar yatacaksın diye ve buna benzer şeyler diyorlar ve moralim çok bozuluyor onun için keşke bırakmasaydım diyordum şu üniversiteyi , büyük bir hata yapmışım sanırım...
    Neyse işte sonra 2016 Ygs ye girdim ve 243 puan alıp KKK Astsubay Myo na başvuru yaptım ve kabul ettiler mülakatlara gittim ama elediler o da olmadı...
    -Artık ne yapacağımı bilemiyorum kafam çok ağrıyor düşünüyorum ne yapsam diye , yani bilmiyorum daha Askerliğim de duruyor.
    Evet Askerliğim tecilli henüz yapmadım çünkü üniversiteye kayıt olunca otomatik tecil yapmış , şimdi aklımda 2 şey var sözleşmeli er ve uzman çavuş , bunların ikisi de aynı şey değil mi ? bir birlerinden farkı nedir , sözleşmeli erlerin maksimum görev süresi 7 yıl mı , yani arkadaşlar anlayacağınız üzere pek bir bilgim yok bunlarla ilgili. Yani şimdi ben askerliğimi henüz yapmadım şimdi bu ikisine de başvuru yapabilir miyim , başvuru tarihleri süresi geçti mi , lütfen arkadaşlar bir yardımcı olun...

• alonsof1 kullanıcısına yanıt
    Askerliğini yapmadan uzman çavuş olamazsın. Okulun yaptığı tecil için ise okula dilekçe yazıp tecilinin iptal edilmesini isteyebilirsin. Tecilin iptal edildiğinde ilk alıma sevkin yapılır. Sözleşmeli er olursan para biriktirir daha sonra sivile dönersin dönmek zorundasın. Uzman çavuşluk daha iyi ancak onun için önce askerlik yapman gerekli.
    Başvurular için de ilgili kuvvet komutanlığının sayfasını takip et. (Jandarma, hava, kara, deniz)Sürekli alım yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 23 Temmuz 2016; 20:34:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

Askerliğini yapmadan uzman çavuş olamazsın. Okulun yaptığı tecil için ise okula dilekçe yazıp tecilinin iptal edilmesini isteyebilirsin. Tecilin iptal edildiğinde ilk alıma sevkin yapılır. Sözleşmeli er olursan para biriktirir daha sonra sivile dönersin dönmek zorundasın. Uzman çavuşluk daha iyi ancak onun için önce askerlik yapman gerekli.
    Başvurular için de ilgili kuvvet komutanlığının sayfasını takip et. (Jandarma, hava, kara, deniz)Sürekli alım yapıyorlar.

Anladım hocam çok teşekkür ederim saolun , peki hocam bu sözleşmeli er nasıl bir meslek , yani yaşamı hayat nasıl zor mu , ev hayatı var mı yani illa askeri kışlada mı kalıyorsun yoksa dışarıdan evde kalabiliyor musun , telefon falan serbest mi
    Sözleşmeli erler kışlada kalıyorlar diye biliyorum ama emin değilim. Maaşlı personel olacağından telefon serbesttir. Ancak bu eğitimde değil, atandığın birlikte olur. Ancak sen yine de bunları araştır, şuanda çalışan personelin yorumları vardır internette. Onları araştırıp değerlendir bu durumu. Ortamdan hiç memnun kalmayabilirsin de.

• quote:

Sözleşmeli erler kışlada kalıyorlar diye biliyorum ama emin değilim. Maaşlı personel olacağından telefon serbesttir. Ancak bu eğitimde değil, atandığın birlikte olur. Ancak sen yine de bunları araştır, şuanda çalışan personelin yorumları vardır internette. Onları araştırıp değerlendir bu durumu. Ortamdan hiç memnun kalmayabilirsin de.

Aynen hocam çok teşekkür ederim , peki hocam nasıl başvuru yapacağım, başvuru tarihleri geçti mi, yoksa her daim başvurular var mı, internetten mi yapacağım başvuruları, yoksa , askere gitmedim ya henüz , askere gittikten sonra da askerde iken de başvuru yapabilir miyim
    Önceki mesajda bahsetmiştim. Sürekli ilanlar oluyor. Hangi kuvvete katılmak istersen internet sayfasını takip et. Askerdeyken de başvuru yapabilirsin. Askerliğini bitirdikten sonra ise 2 yılı geçmemesi gerekiyordu sanırım.

• quote:

Önceki mesajda bahsetmiştim. Sürekli ilanlar oluyor. Hangi kuvvete katılmak istersen internet sayfasını takip et. Askerdeyken de başvuru yapabilirsin. Askerliğini bitirdikten sonra ise 2 yılı geçmemesi gerekiyordu sanırım.

Evet hocam , kara kuvvetlerine baktım başvurular varmış , şimdi benim ilk olarak üniversiteden ilişiğimi kesmem gerekiyor değil mi bu tecilin bitmesi için , sonra ise internetten başvuru mu yapacağım ?
    ve hocam bu sözleşmeli er de de mülakatlar var mı ? yani astsubay myo için gittiğimde spor , ön sağlık , sözlü mülakat gibi sınavlar vardı , aynısı sözleşmeli er için de geçerli mi. Çünkü bu sınavların olmasını istemiyorum , astsubay myo mülakatlarında 400 metre koşuda elenmiştim.
    Ya da internetten başvuru yapmayıp , askere gittikten sonra orada başvuru yapsam , yine varsa bu mülakatlara girecek miyim.

Yardımınız için teşekkür ederim hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Belki şu an sınavlarına girip olmuşsundur ama bilgilenmek isteyen arkadaşlara yazayım.Sözleşmeli erlik sıkıntı iş. Havacılar batıda 4 gün kışlada 3 gün evde kalıyordu.Komando falan olursan sürekli dağda kalacaksın.Mülakatlar tabiki de var, ön sağlık, spor, sözlü mülakat vb.4 yıldan 10 yıla kadar sözleşme imzalanıyor, sonra orduda kalabilen küçük bir dilim içinde olamazsan biraz tazminat verip şutluyorlar.Bundan sonra iş bulabileceğini düşünüyorsan girebilirsin.Uzman erbaşlık bundan daha mantıklı bir seçim olur.Özlük hakları, durumları daha iyi paralı askerliğe göre.Memur emeklisi oluyorsun ya da askerlik şubesinde memur olarak devam edersin(hala var mı bilmiyorum?).Tavsiyem askerliğini yapıp karar vermen.

• Binlerce uzman erbaş var hangi birini memuriyete geçirecekler. Çok zor artık o işler. Ayrıca onlar da sözleşme imzalıyor.

@alonsof1 mesajını yeni gördüm.
    Her ihtimalde spor mülakatlarına girmen gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 23 Ekim 2016; 13:23:18 >
  • BNYZ kullanıcısına yanıt
    Aynen bin kişiden anca 3-5 tanesi memur yapılıyor(Belki bu kadar bile değil).Ben sözleşmeli askerlik düşünen arkadaşlara uzman çavuşluğun daha mantıklı olduğunu belirttim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.