Şimdi Ara

Askerde krem kullanımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ellerim egzama nedeniyle yara oluyor soğuk havalarda. askerde krem vs sokmak serbest mi? bir çok insan krem hatta güneş kremi bile sokabildiğini yazmış. tecrübeli abilerden tavsiyelerini bekliyorum

krem reçete ile satılan ilaç değil. kozmetik ürün kategorisinde..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde Krem Kullanımı Hakkında Bilgiler

Askere giderken krem kullanıp kullanamayacağınız, askerlik sırasında güneş kremi kullanma kuralları ve reçeteli ilaç kullanımı konularında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Askere Krem Sokulur mu?

Askerliğe giderken, kişisel bakım malzemeleri de dahil olmak üzere çeşitli eşyalarınızı yanınızda götürebilirsiniz. Ancak bazı eşyaların veya maddelerin askeriyeye sokulması yasaktır veya kısıtlanmıştır. Kremler, genellikle kişisel bakım malzemeleri kategorisine girer ve askeriyeye sokulmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak yine de, aldığınız kremlerin yasal olduğundan ve herhangi bir zararlı madde içermediğinden emin olmalısınız.

Askere Giderken Güneş Kremi

Askerlik yaptığınız dönemde güneşten korunmak için güneş kremi kullanmanız çok önemlidir. Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak, cilt kanserine ve diğer cilt sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, özellikle yaz aylarında askerliğe giderken yanınıza mutlaka güneş kremi almalısınız.

Reçeteli İlaç Kullanımı

Reçeteli ilaçlarınızı askerlik sırasında kullanmaya devam etmeniz gerekiyorsa, bunu birliğinizdeki sağlık personeline bildirmeniz gerekir. Sağlık personeli, reçeteli ilaçlarınızı kullanmanız için gerekli izinleri ve düzenlemeleri sağlayacaktır.

Askere Güneş Kremi Veriliyor mu?

Bazı durumlarda, birlik komutanlığı askerlere güneş kremi sağlayabilir. Ancak buna güvenmemeniz ve kendi güneş kreminizi yanınızda götürmeniz önerilir. Böylece, her zaman ihtiyacınız olduğunda güneşten korunabilirsiniz.

Krem Yasak mı?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kremler genellikle askeriyeye sokulması yasak olan eşyalar arasında yer almaz. Ancak yine de, herhangi bir şüpheniz varsa birlik komutanlığınıza veya sağlık personeline danışmanızda fayda vardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Girişte şansına xrayde görüp bir şey demezlerse sorun olmuyor ama görüpte alabilirler. Alırsalar komutana durumu izah edip belki alabilirsin. İlaçlara el konuluyor her gün imza ile veriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FDCF59BE8

Girişte şansına xrayde görüp bir şey demezlerse sorun olmuyor ama görüpte alabilirler. Alırsalar komutana durumu izah edip belki alabilirsin. İlaçlara el konuluyor her gün imza ile veriliyor.
    Krem nemlendirici kozmetik bir urun. Onuda kontrolünü kullanıcam

Teşekkürler hocam cevabın için

• Birliğine mesai saatlerinde telefon açarsın, yerler belli olduğunda. Bölük komutanına durumu izah edersin. Kapıda takılsa bile bölük komutanı falan aldırabiliyor içeri.

Askerlerin sarma tütünlerini almıyorlardı, ben gidip alıyordum içeri. @Tw Scott

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 14 Eylül 2019; 19:28:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tmp341

Birliğine mesai saatlerinde telefon açarsın, yerler belli olduğunda. Bölük komutanına durumu izah edersin. Kapıda takılsa bile bölük komutanı falan aldırabiliyor içeri.

Askerlerin sarma tütünlerini almıyorlardı, ben gidip alıyordum içeri. @Tw Scott
    Saygılar komutanım ydk astsubayliga başvurdum bende çıkmaz ama bir ümit

• Tw Scott kullanıcısına yanıt
    O kadar çok kişi yedek subay ve astsubaylık istiyor ki, tamamen rastgele bir seçim olacaksa çıkabilir de.

Komutanlığımız biteli 2 sene oldu nerdeyse.
  • quote:

O kadar çok kişi yedek subay ve astsubaylık istiyor ki, tamamen rastgele bir seçim olacaksa çıkabilir de.

Komutanlığımız biteli 2 sene oldu nerdeyse.
    Şans işi. Olmazsa yaparız ne olcak vatan borcu. Herkes kotuluyor ama askerlik bence erkek olunan yer. Zoru, sabiri öğreniyorsun. Teşekkürler hocam cevapların için...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerde ilaç mevzusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kremleri dert etmiyorlardı hocam benim zamanımda. Hapları aldılardı. Sizin sokmak istediğiniz kozmetik kremler kantinde bile satılıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaasink

Kremleri dert etmiyorlardı hocam benim zamanımda. Hapları aldılardı. Sizin sokmak istediğiniz kozmetik kremler kantinde bile satılıyordu.
    Teşekkürler hocam

• Selam bende seninle aynı dertten muzdaripim kasım celbinde gidicem ve yanıma doktorun bana reçeteyle yazdığı eczaneden aldığım büyük boy mavi etiketli nemlendiriciden alıcam 2 3 tane o bana yeter hem ilaç olarak geçiyor kimse ellemez herhalde😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ir10

Selam bende seninle aynı dertten muzdaripim kasım celbinde gidicem ve yanıma doktorun bana reçeteyle yazdığı eczaneden aldığım büyük boy mavi etiketli nemlendiriciden alıcam 2 3 tane o bana yeter hem ilaç olarak geçiyor kimse ellemez herhalde😀
    Bakalım hocam. Aklımda ilacı küçük kapaklı kutuya koyup sokmak var. Sorarlarsa doğal nemlendirici deyip geçicem.

Acemide güneş kremi, ağrı kesici ve grip ilacı sokmuştum içeri. Xray başında kısa dönem asker vardı, ayak üstü 2 dakika muhabbet ettik bavulumu aldım girdim içeri. Sivil hatta da bir problem yaşamadım, hiç bakmadılar. İkmal astsubayı yalandan uyarıyordu bizi, gözümün önünde telefonla konuşmayın da ne halt ederseniz edin diyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namütenahi.

Acemide güneş kremi, ağrı kesici ve grip ilacı sokmuştum içeri. Xray başında kısa dönem asker vardı, ayak üstü 2 dakika muhabbet ettik bavulumu aldım girdim içeri. Sivil hatta da bir problem yaşamadım, hiç bakmadılar. İkmal astsubayı yalandan uyarıyordu bizi, gözümün önünde telefonla konuşmayın da ne halt ederseniz edin diyordu
    Detaylı arama var mi hocam ? Boyun cüzdanında 3 4 ağrı kesici vs sokabilirmiyim?

Birlikten birliğe değişir ama o kalabalıkta tutup da detaylı arama yapacaklarını sanmıyorum. Arveles ve Theraflu al yanına. Kutu halinde sokma ama.
  • Genel üst araması oluyor, eşyalar da xrayden geçiyor. Birliğe ve aramayı yapan er/uzman/astsubay/subay sıralamasıyla durum değişiyor.

Bizim üs girişinde bir uzman vardı 4 kademe, adam aşmış artık, gelenin üstünü arıyordu teker teker, tipinden ayıklıyordu sıkıntılı tipleri zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 18 Eylül 2019; 12:43:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namütenahi.

Birlikten birliğe değişir ama o kalabalıkta tutup da detaylı arama yapacaklarını sanmıyorum. Arveles ve Theraflu al yanına. Kutu halinde sokma ama.
    Öyle yapicam hocam. Sonuçta bir bölük insan illa hastalık olucak. Soğuk algınlığı felan için revirde kabul etmez. Hiç revirle ugrasmamak için cüzdanda 4 5 tane hap sokucam

• quote:

Genel üst araması oluyor, eşyalar da xrayden geçiyor. Birliğe ve aramayı yapan er/uzman/astsubay/subay sıralamasıyla durum değişiyor.

Bizim üs girişinde bir uzman vardı 4 kademe, adam aşmış artık, gelenin üstünü arıyordu teker teker, tipinden ayıklıyordu sıkıntılı tipleri zaten.
    Doğrudur hocam. Teşekkürler yorumun için bir şansımızı deniyecez kapıda

• ben acemideyken basta serbestti krem. son hafta kogusa bir rdm geldi. boluk astsubayi dolaplardaki kremi, kolonyayi filan topladi. cocugun onceden vukuati varmis bunlari yiyomus, iciyomus. acemide dolaplar zaten kilitli degil acik. herkes birbirinin dolabina girebiliyor. sonra benim elimde de egzema vardi. aldim kremi parkanin icine attim. ufak biseydi zaten. arada caliyodum ellerime. bir de aksamlari ilac sirasi oluyodu. cok fena. acemilik hastaligi cok baska. karın, buzun ustunde binbir cesit balgam goruyosun. gece oksurukler falan.. hayatimda hic oyle hasta olmamistim. 25 gun falan surdu cok kotuydu. 1 hafta dagitim izni kullandim. usta birligine gectikten 3-4 gun sonra duzelmistim. cok uzun surmustu. usta birligim neyse ki daha iyidi oraya gore. ilac mevzusu da serbestti. ben zaten ilac kullanmiyodum da kullananlar vardi.

• quote:

Orijinalden alıntı: IsO6

ben acemideyken basta serbestti krem. son hafta kogusa bir rdm geldi. boluk astsubayi dolaplardaki kremi, kolonyayi filan topladi. cocugun onceden vukuati varmis bunlari yiyomus, iciyomus. acemide dolaplar zaten kilitli degil acik. herkes birbirinin dolabina girebiliyor. sonra benim elimde de egzema vardi. aldim kremi parkanin icine attim. ufak biseydi zaten. arada caliyodum ellerime. bir de aksamlari ilac sirasi oluyodu. cok fena. acemilik hastaligi cok baska. karın, buzun ustunde binbir cesit balgam goruyosun. gece oksurukler falan.. hayatimda hic oyle hasta olmamistim. 25 gun falan surdu cok kotuydu. 1 hafta dagitim izni kullandim. usta birligine gectikten 3-4 gun sonra duzelmistim. cok uzun surmustu. usta birligim neyse ki daha iyidi oraya gore. ilac mevzusu da serbestti. ben zaten ilac kullanmiyodum da kullananlar vardi.
    Benim krem coresatin hocam. Küçük bir kapta bunu kamuflajda taşısam bile olur

Kapıda problem ediyorlar mi ? Xrayden gecerkem balsam nemlendirici kremi vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tw Scott -- 20 Eylül 2019; 22:34:54 >

sikinti olmaz gecersin kardesim. tras kopugu, jilet, kolonya geciyor krem mi gecmeyecek. zaten xray in basindakiler de er/erbas. senin ust devren. pek fazla takmazlar. oyle ciddi bir arama olmuyor. benim usta birligimde xray bile yoktu. zaten ilk hafta soylerler size ilaclarinizi bize verin kaydettirin diye gider ilac odasindan gunluk hapını, surubunu alirsin. kreme gerek yok. at tras cantasina ya da parkada kalsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.