Şimdi Ara

Askerde ki Rütbeler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, askerlik hakkında bilgili insanlarla konuşmak istiyorum. Hiç okumayan birisi askerliğe gidip 15 ay askerliğini er olarak yapıp bitiriyor. aynı şey 2 yıllık üniversite bitirenler içinde geçerli. bunlar arasında, konuşması düzgün, iyi kişileri on başı yapıyorlar ve 4 yıllık üniversite bitirenlerde çavuş oluyor. benim bilgilerim böyle yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Şimdi ben lise son öğrencisiyim, ve meslek lisesi web tasarımı mezunu olacağım. ama üniversitede turizme geçmek gibi bi düşüncem vardı. fakat benim yüzbaşı veya binbaşı olma gibi bir düşüncem daha var fakat iş işten geçti mi ? yüzbaşı, binbaşı kimdir, neler yapar ? yüzbaşı, binbaşı veya daha yüksek bi kıdem de olmak için ne yapmak gerekir hiç bi bilgim yok. bu konuda kendimi çok cahil hissediyorum ve bilgilenmek istiyorum.

• Azcık düzgün yazsaydın anlattım bozukluğunun dibine vurdun
  • Subay olmak için harp okullarına (Liseden sonra üniversite ile eşit 4 yıl)
    Astsubay olmak için astsubay okullarına gitmelisin.(liseden sonra, meslek yüksek okulu ile eşit, 2 yıl)

Yüzbaşı binbaşı gibi rütbeler subay rütbeleridir, teğmenlikten başlar gider.

Askerde kalıp en fazla uzman çavuşluğa biraz daha kasarsan en fazla astsubaylığa terfi edebilirsin.

Harp okullar üç tanedir:
    -Hava Harp Okulu
    -Deniz Harp Okulu
    -Kara Harp Okulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noctis in dies -- 26 Temmuz 2013; 1:54:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hidan

Merhaba, askerlik hakkında bilgili insanlarla konuşmak istiyorum. Hiç okumayan birisi askerliğe gidip 15 ay askerliğini er olarak yapıp bitiriyor. aynı şey 2 yıllık üniversite bitirenler içinde geçerli. bunlar arasında, konuşması düzgün, iyi kişileri on başı yapıyorlar ve 4 yıllık üniversite bitirenlerde çavuş oluyor. benim bilgilerim böyle yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Şimdi ben lise son öğrencisiyim, ve meslek lisesi web tasarımı mezunu olacağım. ama üniversitede turizme geçmek gibi bi düşüncem vardı. fakat benim yüzbaşı veya binbaşı olma gibi bir düşüncem daha var fakat iş işten geçti mi ? yüzbaşı, binbaşı kimdir, neler yapar ? yüzbaşı, binbaşı veya daha yüksek bi kıdem de olmak için ne yapmak gerekir hiç bi bilgim yok. bu konuda kendimi çok cahil hissediyorum ve bilgilenmek istiyorum.

Bu saydığın rütbelere ulaşmak için askeri liseyi bitirmen şart diye biliyorum. Lise sonrası askeriyenin sınavları var arkadaşımın abileri girdi ve kazandı. Sınav ve mülakat bunları geçersen eğer seni astsubay yapıyorlar. 2 veya 3 yılda bir astsubayların kendi aralarında rütbeleri var, zaman geçtikçe o rütbelere erişiyorsun ama astsubaydan ilerisine gidemiyorsun diye biliyorum. Yani askeriyeye girmek için bu sınava girip mülakatı geçip kazanman gerekiyor 2 yıl okuduktan sonra astsubaysın, ortalama tam bilmiyorum ama 2400TL ile 2800TL arası maaş alıyorlar muhtemelen. Benim önerim polislik sınavına gir eğer o olmazsa askerliğe öyle başvur. Çevremde 4 5 tane astsubay arkadaşım ve abiler var bunların dediklerine göre askeriyenin en pis işlerini uzman çavuşlar ve astsubaylar yapıyormuş bir düşün ve araştır iyice derim.

• Aslında üst komşumuz, uzman çavuştu bıraktı mesleğini. Bir ara görürsem onunla da konuşurum bu meseleyi. Bilgilendirme için herkese teşekkürler.

@blackcats: anlayan anlıyor kardeş. bence sen git anlama bozukluğun için, kursa mı gidersin, kitap mı okursun orasını bilemem ama kendini geliştir seviyen çok düşük.
  • Sözleşmeli Subay alımları oluyor ilanları takip et. Ancak, en az 4 yıllık mezunu olman gerek.
  • Babam astsubay çıkışlı.30 yıldır meslekte Yarbay şu anda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: just_a_student

Babam astsubay çıkışlı.30 yıldır meslekte Yarbay şu anda.

Çok iyiymiş. Bakalım artık, bende yapabilirsem...
  • quote:

quote:

Ama gerçekten zor bir meslek.Şu anda yurt dışında.Aralıkta gelecek.
  • quote:

quote:

quote:

Zorluklarını biraz anlatsan çok güzel olur, benim aklımda ki düşüncem, sağlam bi rütbem olsun yürüdüğümde erler falan beni gösterip, bak bu yarbay falan desin

• Öncelikle konuşması düzgün olanlar onbaşı yapılmaz.Onbaşılığının konuşmanın düzgünlüğüyle hiçbir alakası yok.2 yıllık mezun çokca Er arkadaşım vardı.Çavuş-onbaşı-er arasında senin sandığın kadar bir fark yok.Beraber yatıp kalktığın arkadaşın birkaç ay sonra bakmışsın çavuş olmuş.
    TSK de kalıp görev almak istiyorsan , 4 yıllık fakülte mezunu olman gerekiyor.12 ay asteğmenlik yaptıktan sonra Teğmen olarak çalışmaya başlama şansın var.Yüzbaşılığa kadar yükselme ihtimalin de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Öncelikle konuşması düzgün olanlar onbaşı yapılmaz.Onbaşılığının konuşmanın düzgünlüğüyle hiçbir alakası yok.2 yıllık mezun çokca Er arkadaşım vardı.Çavuş-onbaşı-er arasında senin sandığın kadar bir fark yok.Beraber yatıp kalktığın arkadaşın birkaç ay sonra bakmışsın çavuş olmuş.
    TSK de kalıp görev almak istiyorsan , 4 yıllık fakülte mezunu olman gerekiyor.12 ay asteğmenlik yaptıktan sonra Teğmen olarak çalışmaya başlama şansın var.Yüzbaşılığa kadar yükselme ihtimalin de var.

Peki 4 yıllık üniversitede, ne okuduğumun önemi yok mu ?
  • quote:

quote:

Öncelikle konuşması düzgün olanlar onbaşı yapılmaz.Onbaşılığının konuşmanın düzgünlüğüyle hiçbir alakası yok.2 yıllık mezun çokca Er arkadaşım vardı.Çavuş-onbaşı-er arasında senin sandığın kadar bir fark yok.Beraber yatıp kalktığın arkadaşın birkaç ay sonra bakmışsın çavuş olmuş.

Bu konuda emin değilim.Bunu kısa dönem bölümüne sorarsan daha net cevap alırsın.

• quote:

quote:

Hayır yok bu polislik içinde geçerli poemdi sanırım 4 yıllık universite mezunu olup sınavlarına katılıp geçersen komser yardımcısı olarak başlıyorsun. 3 sene sonra da komser oluyorsun diye biliyorum. Polis her zaman daha iyidir bunu belirtiyim her ortamda şeklin olur komser filan olursan hele ki sivil olursan. Bi ortama gir görevdeyim de kimse gıkını çıkartamaz. Tabi karşında ki çok yüksek mevkide birilerini tanımıyorsa

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

quote:

quote:

Hayır yok bu polislik içinde geçerli poemdi sanırım 4 yıllık universite mezunu olup sınavlarına katılıp geçersen komser yardımcısı olarak başlıyorsun. 3 sene sonra da komser oluyorsun diye biliyorum. Polis her zaman daha iyidir bunu belirtiyim her ortamda şeklin olur komser filan olursan hele ki sivil olursan. Bi ortama gir görevdeyim de kimse gıkını çıkartamaz. Tabi karşında ki çok yüksek mevkide birilerini tanımıyorsa

Yardımın için çok teşekkürler. O zaman benim önümde daha 4-5 yıl var en az.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Zorluklarını biraz anlatsan çok güzel olur, benim aklımda ki düşüncem, sağlam bi rütbem olsun yürüdüğümde erler falan beni gösterip, bak bu yarbay falan desin

anca burda yarbay olabileceğiz muhtemelen

• Babam uzm. çvş. tu ve bi devresi var, oda uzm. çvş tu. Babam sınavları umursamadı ama adam sınavlara vs. girdi en son gördüğümüzde ya binbaşı ya da yarbay olmuştu hala devre diyordu. Şimdilerde albay felan olmuştur heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoL Misafiri

quote:

quote:

quote:

quote:

anca burda yarbay olabileceğiz muhtemelen

Onuda beceremedim ben.

• Onbaşı olsan ne olur çavuş olsan ne olur?Dandik asker rütbeleri bunlar.Ben çavuştum da faydasını mı gördüm.
  • 4 yıllık birisi örgün, birisi açıktan olmak üzere 2 üniversite bitirip gidersem benim rütbem ne olur ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.