Şimdi Ara

Askerde dayak neden vardı sorusu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soruyu 6 kazıklı bir uzmana sorduğumda şu cevabı aldım;

Askere dayak atmanın ve askerin bu konuyu sorgulamasının yanlış olduğu kanısı asker herhangi bir darbe veya halka yönelik harekat durumuna karşı gelirse bastırmak/zaptedilmek için meşru kılınmıştır. Diye cevap aldım aslında bu konuda 40 dakika kadar konuştum ama toparlayacak olursak tam olarak böyle birşeydi. Askere dayak atma şiddet uygulama yasağının meşru kılınmasından başlayan konu bu noktaya geldi.

Yani bütün olay askeri birlikleri dayak ve şiddet korkusuyla zaptedip, gelecek emrin doğruluğu sorgulanmadan yerine getirilmesiydi. Çünkü askerin bu durumlarda karşı gelme olasılığı vardı.

Bu doğrultuda asker dayak ve şiddet korkusuyla yapılacak malum darbe ve harekatlarda dayak korkusundan ötürü sorgulamadan her emri yerine getirecekti.

Yeni güncel sistem darbe ve halka yönelik ihtilallere ihtiyaç duymayacağı için daya atmanın meşruiyeti kaldırıldı ve dayağa bazı cezalar getirildi.

Tarih boyunca askere atılan dayak sadece Cumhuriyet döneminden 2009-10 yıllarına kadar meşruiyet görmüştür. Şu an askerde dayak yasaktır, meşruiyeti yoktur ve en küçük bir şikayette ne komutanların ne taklalar attıklarını kendimde gördüm. Haksız yere dayak yiyen asker haklarını bilir ve ararsa yapamayacağı şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bothrops -- 22 Mayıs 2013; 11:54:33 >

• Tunceli'de askerliğimi yaptım,müfreze çavuşum devrem'di..Üst bölgesini teslim almak için hazırlıklarımızı yaptık her zamanki saatten biraz geç kalmıştık,akşam 5 'te üst bölgesini teslim alıp sabah 5'e kadar nöbet tutuyorduk.
    Geç kaldığımız için bölük komutanımız gereksiz yere bir sinirle yanımıza geldi ve müfreze çavuşumuzu yani devremi gözümüzün önünde elini yumruk yaparak bilerek göz altlarına art arda vurdu.Abartısız 10-15 dakika boyunca her iki gözüne de bu şekilde vurdu ve çocuğun gözleri mosmor balon oldu.Doldur boşalta o şekilde gittik ama çocuğun gözleri kapandığı için yerine başka bir çavuş arkadaşımız geldi,çocuk o gün tepeye çıkamadı revire gitti.

Revirde arkadaşın durumunu gören bir asteğmen cep telefonunu verip resimlerini çekmesini istemiş ve ailesine göndermesini istemiş ( asteğmende biliyor ordu içersinde bir filim olmayacak,bari ailesine yollasın ) Ailene söyle mutlaka şikayet etsin kara kuvvetlerine,g.kurmay başkanlığına felan demiş..Bu arkadaşın babasıda orduda görevini asteğmen olarak yapmış,oradan kalma bi kaç tanıdıkları paşa vardı.Ona rağmen sonuç SIFIR.
    Neyse cocuk ailesine resimlerini yolladı,ailesi şikayette bulundu.Cocugu tugay komutanı ve kurmay başkanı çağırdı görüştüler hesapta bölük komutanımız sürülecekti.Ama bölük komutanımız çocuğu yanına çağırdı ve '' şikayetini geri almazsan seni piyada taburuna gönderirim,ebenin bilmem nesini gösterirler orada sana '' dedi.Çocuk tabi ısrarlarımıza rağmen şikayetini geri aldı ve olay kapandı..

Şimdi diyeceğim o ki bu çocuk şikayetini geri alsa dahi adamın gözlerinin halini tugay komutanıda,kurbay başkanıda gördü.Bu suçu işleyen komutanın hakkında illa şikayetmi olması lazım ceza verilmesi için? çocucun hali ortada..Malesef ordumuzda bu gibi durumlar sıklıkla yaşanıyor ve dayağı atanın yanına kar kalıyor bir şekilde..

• Malesef böyle pislik insanlar heryerde var ben askerligimi istanbul / hadımköyde yaptım bitane assubay vardı mikrop bun teki sabah spor runda bitane askere barfix çekdiyor çocukta komutanım belimde fıtık var ve raporum var spor yapamaz diye
    Sonuç: koşup çocuga uçan tekme attı ve çocuk yere yapıştı yaşıda biraz büyüktü 27 idi oturdu çocuk gibi agladı şimdi bumu askerlik bu mu kahraman komutan resmen askerlikten sovuttular.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda ki arkadaşın bahsettiğine benzer bir durum yaşandı. Bölük astsubayı tokat atarken eli çocuğun kulağına geldi ve kulak zarı basınçtan dolayı zarar gördü.

Bölük ast subayı hakkında soruşturma ve mahkeme dosyasını bölük komutanın emri ile ben hazırladım 8 ay sürdü ve görevden men edildi.

Çocuk tehdit edilmesine rağmen şikayetini geri almadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagy

Malesef böyle pislik insanlar heryerde var ben askerligimi istanbul / hadımköyde yaptım bitane assubay vardı mikrop bun teki sabah spor runda bitane askere barfix çekdiyor çocukta komutanım belimde fıtık var ve raporum var spor yapamaz diye
    Sonuç: koşup çocuga uçan tekme attı ve çocuk yere yapıştı yaşıda biraz büyüktü 27 idi oturdu çocuk gibi agladı şimdi bumu askerlik bu mu kahraman komutan resmen askerlikten sovuttular.

Kahraman değil bunlar TSK'nın yüz karaları. Zaten bir savaş falan ols asker önce onları temizler sonra düşmana sıra gelir.

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Yukarıda ki arkadaşın bahsettiğine benzer bir durum yaşandı. Bölük astsubayı tokat atarken eli çocuğun kulağına geldi ve kulak zarı basınçtan dolayı zarar gördü.

Bölük ast subayı hakkında soruşturma ve mahkeme dosyasını bölük komutanın emri ile ben hazırladım 8 ay sürdü ve görevden men edildi.

Artık bu konuda askeriyeler çok keskin hocam. Hakkını bilir ve ararsan çok sağlam ve ses getirebilecek sonuçlar alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bothrops -- 22 Mayıs 2013; 12:26:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lakiros

quote:

Orijinalden alıntı: sagy

Malesef böyle pislik insanlar heryerde var ben askerligimi istanbul / hadımköyde yaptım bitane assubay vardı mikrop bun teki sabah spor runda bitane askere barfix çekdiyor çocukta komutanım belimde fıtık var ve raporum var spor yapamaz diye

Kahraman değil bunlar TSK'nın yüz karaları. Zaten bir savaş falan ols asker önce onları temizler sonra düşmana sıra gelir.

quote:

Yukarıda ki arkadaşın bahsettiğine benzer bir durum yaşandı. Bölük astsubayı tokat atarken eli çocuğun kulağına geldi ve kulak zarı basınçtan dolayı zarar gördü.

Artık bu konuda askeriyeler çok keskin hocam. Hakkını bilir ve ararsan çok sağlam ve ses getirebilecek sonuçlar alınabilir.

Çocuğu sürmek ile tehdit ettiler çocuk ailesi ile görüştü ailesi bölük komutanını arayıp eğer bu tehditler devam ederse ( o zamanlar arena programı meşhurdu ) o programa durumu anlatıp tüm oradaki rütbelileri rezil ederiz diye karşı tehditte bulundular. Sonrasında Askeri mahkeme başladı ve 8 ay içinde görevle ilişiği kesildi rütbelinin.

• Bizde dayak vardı ama çok ender oluyordu genelde diskoya gidiyorduk 3 defa yattım diskoda hayatımın en zor günleriydi neyseki bitti de kurtulduk şimdi disko kalkmış diyorlar ama tam bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

okurkan rahatladım yemin ederim. askerlikte gördüklerimden sonra oraya olan bakış açım neredeyse 180 derece değişti. genelleme yapmaya çok karşıyım ve bunun hata olduğunu biliyorum, burda da genelleme yapmak istemiyorum. o camia içinde de çok değerli insanlar var, kendim de gördüm öylelerini de. ama ciddi bir kısmı da işte böyle askere yasal olmayan muamele yapan ezikler.

ekleme: bide bu tehdit olayları var. orası öyle bir kurum ki rütbeliler kendi alt rütbelilerine de çektirirler ve herkes üst rütbesine küfreder, ama mesele er-erbaş olunca askeri personel herzaman kollanır, asker hep haksızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Mayıs 2013; 12:38:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

okurkan rahatladım yemin ederim. askerlikte gördüklerimden sonra oraya olan bakış açım neredeyse 180 derece değişti. genelleme yapmaya çok karşıyım ve bunun hata olduğunu biliyorum, burda da genelleme yapmak istemiyorum. o camia içinde de çok değerli insanlar var, kendim de gördüm öylelerini de. ama ciddi bir kısmı da işte böyle askere yasal olmayan muamele yapan ezikler.

ekleme: bide bu tehdit olayları var. orası öyle bir kurum ki rütbeliler kendi alt rütbelilerine de çektirirler ve herkes üst rütbesine küfreder, ama mesele er-erbaş olunca askeri personel herzaman kollanır, asker hep haksızdır.

İmzasında senin gibi ATA'nın imzası bulunan kemalist arkadaşlar orduyu eleştirdiğim zaman genellikle anlamadan dinlemeden AKEPEci yaftası yapıştırıp hakaretlere başlıyorlar açıkçası yorumunu okuyunca şaşırdım.

Ben askeriyenin her yüzünü gördüm senin dediğin gibi arada çok iyi güzel insanlarda var egoist manyaklarda var. Tencereye ceza verebilen bir kuruluştan söz ediyoruz

Her zaman söylüyorum ATA 80 li yıllarda askerin yaptığı zulumü görse yada şu anda ordunun durumunu görse %80 lik kısmını toplu olarak imha ettirirdi. Ama iste Türkiye'de ATA nın arkasına saklanarak iş yapmaya alıştı millet nasıl olsa eleştirdiğin gibi vatan haini damgası yiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 22 Mayıs 2013; 12:46:50 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

İmzasında senin gibi ATA'nın imzası bulunan kemalist arkadaşlar orduyu eleştirdiğim zaman genellikle anlamadan dinlemeden AKEPEci yaftası yapıştırıp hakaretlere başlıyorlar açıkçası yorumunu okuyunca şaşırdım.

Ben askeriyenin her yüzünü gördüm senin dediğin gibi arada çok iyi güzel insanlarda var egoist manyaklarda var. Tencereye ceza verebilen bir kuruluştan söz ediyoruz

Her zaman söylüyorum ATA 80 li yıllarda askerin yaptığı zulumü görse yada şu anda ordunun durumunu görse %80 lik kısmını toplu olarak imha ettirirdi. Ama iste Türkiye'de ATA nın arkasına saklanarak iş yapmaya alıştı millet nasıl olsa eleştirdiğin gibi vatan haini damgası yiyorsun.

valla ben askerliğimi yaptıktan sonra bu mesajımdan çok daha sert çok mesaj yazdım forumda orayla ilgili, gördüklerimi yazdım, kimse damga vurmadı şu ana kadar. damga vuracak varsa nedenini de söylesin yani desin ki sen askeriye hakkında şunu şunu şunu yazmışsın ve bunlar yanlış desin tartışalım. ama forumda genelde tartışmaya girmem kimseyle, ciddi konulara mesaj yazamktan kaçarım genelde. insanlara laf anlatması zor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Mayıs 2013; 13:30:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.