Şimdi Ara

asker yolu gözüktü bir iki soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhaba özel sektörde öğretmenim unıv mezunu olayına 2 yıl tecil ettirdim bu 2009temmuz1de bitiyo tecil gelelim sorulara?

1-Yedek subay/kısa dönem hangisi olacagım? Sınav varsa içerik ne oluyor?

2-Yedek subaylık kalktımı? kalkmadıysa kac ay yapıp maas alınıyo?

3-İngilizce öğretmeni olmamın bir faydası olurmu ?

4-Tecil için ne yapabilirim? Rapor olayını düşünmüyorum?

5-Kısa dönem gidersem rütbem ne oluyor? Ne işler yaptırırlar?

NOT: Her soru 20 puandır

Şaka bir yana ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim

• 1 ve 2) henüz kalkmadı, sınav formaliteden ibaret. herhangi etkisi yok! asreiyenin ihtiyacına göre kısa dönem veya yedek subay olunuyor.
    3) kpds toelf vb sınavların büyük etkisi var, ama ingilizce öğretmeni olmanın etkisi nedir bilmem.
    4) tecil için yüksek lisansa kabul edilmen yeterli olabilir başka türlü tecil ettirmezler.
    5) her türlü iş yaptırabilirler, rütbe ise onbaşı-çavuş veya er olabilir, şansa göre değişir.

özetle askeriyeye girdikten sonrası tamamen şansına kalmış:)
  • bunların cevaplarına benim de ihtiyacım var..

+ olarak bir eğitim fakültesi mezunu uzun dönem askerlikte görev olarak ne yapabilir? öğretmen olarak askerliğini yapabilirmi? yada yapabilmesi için ne lazım nereye başvurması lazım?

cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • kpdsde aleste puanım kpds 82 ales 70 yanı unıversıtelere ingilizce okutman olacak kadar puanım var yeterli yani belki bunların bir faydası olabilir?

quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

1 ve 2) henüz kalkmadı, sınav formaliteden ibaret. herhangi etkisi yok! asreiyenin ihtiyacına göre kısa dönem veya yedek subay olunuyor.
    3) kpds toelf vb sınavların büyük etkisi var, ama ingilizce öğretmeni olmanın etkisi nedir bilmem.
    4) tecil için yüksek lisansa kabul edilmen yeterli olabilir başka türlü tecil ettirmezler.
    5) her türlü iş yaptırabilirler, rütbe ise onbaşı-çavuş veya er olabilir, şansa göre değişir.

• madem 1temmuzda tecilin bitiyor; geçen nisan döneminde askerliğini yapmış biri olarak yerinde olsam, tecili şubat ayında bozdurur, 12nisanda asker olurdum...
  • kpds'nin etkisi mutlaka olur, faydası da şudur: yedek subay alınırken tercih nedenlerinden biri de toelf veya kpds'dir. zannedersem yedek subay olmak istiyorsun. meslekçi olmayan yedek subaylar 3 ay eğitim görür sonra 9 ay maaş alırlar, haberin olsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: frozenrealm

kpdsde aleste puanım kpds 82 ales 70 yanı unıversıtelere ingilizce okutman olacak kadar puanım var yeterli yani belki bunların bir faydası olabilir?

quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

1 ve 2) henüz kalkmadı, sınav formaliteden ibaret. herhangi etkisi yok! asreiyenin ihtiyacına göre kısa dönem veya yedek subay olunuyor.

• kardeşim güzel söylüyorsunda hem evliyim hemde özel okulda ingilizce öğretmeniyim sözleşmem var sözleşme bitmeden gidersem yüklü bir tazminat ödeme gerekiyor bu yüzden yaza bıraktım gerçi o zmna kadar bir ünive yerleşebilirsem okutman olarak yada yüksek lisans baslayabilirsem tecil ettirmeyi düşünüyorum değilse gidelim her vatan evladı gibi borcumuzu ödeyelim ha öyle kısa dönem uzun dönem derdindede deilim fakat gönlümden geçen yedek subay olmak .
    quote:

Orjinalden alıntı: :::ABSOLUT®:::

madem 1temmuzda tecilin bitiyor; geçen nisan döneminde askerliğini yapmış biri olarak yerinde olsam, tecili şubat ayında bozdurur, 12nisanda asker olurdum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.