Şimdi Ara

Asker Kaçağı Görünüyorum ama üni. bitmedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sifujack

ne olursa olsun derslerini ver öyle git askere,sakın kendin şubeye gideyim deme.güvendiğin birini yolla şubenden bilgi aldırt.hatta seni aramaya bile gelebilirler.dalga geçmek için söylemiyorum ama yakalama emrinde çıkmış olabilir.eğer tecil haddini doldurduysan görüldüğün yerde teslim alınır direkt devre kaybı olarak askere alınırsın
    ocakta kısa dönem olarak bitirdim çok şükür.ben askerdeyken 91/3 olarak 30 yaşında biri geldi. sorduk neden bu kadar geç kaldın diye "bilgisayar mühendisliği okuyordum ,yaş haddi tecili 30 da dolunca üniversiteme gelip dersten aldılar beni zorla getirildim dedi,üstelik son senesiymiş ,düşünebiliyormusun,5-6 ay yakalanmadan okulu bitirebilseydi kısa dönem olacaktı
    yoklama kaçağı görünüyorsan bir ihrimal tecil hakkın olur ama asker kaçağı yani bakaya görünüyorsan herhangibir kimlik kontrolunde bile teslim alınıp askere sevkedilirsin.soracağın varsa buradayım

kardeşim çok saol zaman ayırıp yazmışsın ben henüz 26 yaşındayım pek sıkıntı olmaz herhalde

üniversitemde bölümüm normal resim iş öğretmenliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KinGEagLE -- 4 Mayıs 2012; 21:27:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

ne olursa olsun derslerini ver öyle git askere,sakın kendin şubeye gideyim deme.güvendiğin birini yolla şubenden bilgi aldırt.hatta seni aramaya bile gelebilirler.dalga geçmek için söylemiyorum ama yakalama emrinde çıkmış olabilir.eğer tecil haddini doldurduysan görüldüğün yerde teslim alınır direkt devre kaybı olarak askere alınırsın
    ocakta kısa dönem olarak bitirdim çok şükür.ben askerdeyken 91/3 olarak 30 yaşında biri geldi. sorduk neden bu kadar geç kaldın diye "bilgisayar mühendisliği okuyordum ,yaş haddi tecili 30 da dolunca üniversiteme gelip dersten aldılar beni zorla getirildim dedi,üstelik son senesiymiş ,düşünebiliyormusun,5-6 ay yakalanmadan okulu bitirebilseydi kısa dönem olacaktı
    yoklama kaçağı görünüyorsan bir ihrimal tecil hakkın olur ama asker kaçağı yani bakaya görünüyorsan herhangibir kimlik kontrolunde bile teslim alınıp askere sevkedilirsin.soracağın varsa buradayım

büyük puntolu yazınca haddim olmadan ben bile korktum.

• Ara askerlik şubesini bilgi alırsın, kimse kolundan tutup götürmez seni. Dava açılır, savunma yaparsın sonuca göre para cezası alırsın muhtemelen. Gerekli belgeleri de toplayıp tecil ettirirsin askerliğini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pr0Life

quote:

Orijinalden alıntı: KinGEagLE

quote:

2 dersi verebiliğini düşünüyorsan dersleri ver ondan sonra git.
    Yok geçmem zor diyorsan git askerliğini yap

derslerimi verecem tabi de adımı yazmışlar şube ona kıllandım

Adını yazmış olmaları sıkıntı olmaz ögrenci belgeni al git şubeye
    adına bir tutanak düzenlenicek sonra dava açılıcak para cezası sonra bir sıkıntın kalmaz.
    Bende 2 yıl kaçak göründüm.Kağıt filanda gelmedi bana gittim muane olmaya, asker kaçağısın en kısa zamanda birliğe teslim edicez dediler sonra muane oldum çürük verdiler ama kaçak gözüktüğümden dolayı dava açıldı dediler e devletten baktım ne para cezam gözüküyor nede sonuçlanan bir mahkeme kararı

saol kardeş sen ne kadar para cezası ödedin peki ?

• Hep okuldan dolayı kağıdı vaktinde göndermedilerse ondan olabilir.Belkide hiç göndermemişlerdir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

adına bir tutanak düzenlenicek sonra dava açılıcak para cezası sonra bir sıkıntın kalmaz.
    Bende 2 yıl kaçak göründüm.Kağıt filanda gelmedi bana gittim muane olmaya, asker kaçağısın en kısa zamanda birliğe teslim edicez dediler sonra muane oldum çürük verdiler ama kaçak gözüktüğümden dolayı dava açıldı dediler e devletten baktım ne para cezam gözüküyor nede sonuçlanan bir mahkeme kararı

hiç ödemedim Şubedeki memur bana 80 ile 110tl arası bir ceza ödersin demişti bundan 1 yıl önce
    ama e-devletten sürekli kontrol ettim adıma açılan hiç bir dava olmadı.Bende fazla kurcalamadım

• bu sene bitiyosa direk diplomayla git aldıktan sonra 2 sene üstüste kalmamışsan asker kaçağı filan olamazsın yasa değişti artık diplomayı aldıktan sonrada 2 sene tecil hakkın var
  • 26 yaşındayım asker kacagı gorunuyordum fakat kafama takılan şey ben subeye gitmeden muayene olmadan beni askere yazmış olabilirler mi
  • zamanın da başıma benzer bir olay gelmişti.Üniversite de okurken nüfus cüzdanını kayıp etmiştim.Neyse bir sabah erken kalkıp girdik sıraya.2 saat geçtikten sonra sıradakilerin (önümdeki ve arkamda ki) herkesin ismi okundu kimliklerini alıp gittiler bir ben kaldım bekle bekle hala ismim okunmadı meğer görevli benim işlemleri yaparken bilgisayar da aranıyor yazısını görünce hemen polis çağırmış beni bekletiyor.Hoop sağ koldan bir polis sol koldan bir polis yakaladı.Lan dedimm noluyozzz bir şaşkınlık oldu bende bu arada herkes bana bakıyor suçluymuşum gibi. Polis bey nedir bir problem dedim.Aranıyormuşsun dedi.niçin dedim ?Bizde bilmiyoruz karakolda öğreniriz dedi.Karakolda öğrendim ki öğrenci işleri evraklar da isim hatası yapmış tecil işlemlerim yapılmamış asker kaçağı olarak görünüyormuşum.Jandarmaya öğrenci belgemle başvuruda bulunup kapatmıştım olayı.Senin olaya gelirsek 8 yıl nptıınnn sen yaa ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrik79 -- 5 Mayıs 2012; 4:17:24 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hiç ödemedim Şubedeki memur bana 80 ile 110tl arası bir ceza ödersin demişti bundan 1 yıl önce
    ama e-devletten sürekli kontrol ettim adıma açılan hiç bir dava olmadı.Bende fazla kurcalamadım

nasıl çürük aldın, hastalığın nedir ?

• Kendi çapında yüksek lisans, doktora falan mı yapıyorsun? 8 sene nedir arkadaşım.
  • ben de uzatabildigim kadar uzatiyorum ve buna hic kimse de karisamaz. yasal hakkim 7 sene hazirlik da okudum toplamda 8 sene.

ayrica adam malligindan uzatacak degil ya vardir bi sebebi. mesela ben calisiyorum alanimla ilgili okuldan cok daha fazlasini ogreniyorum, hem de para kazaniIyorum. diplomanin onemi olmasa aninda birakirim okulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 5 Mayıs 2012; 4:27:34 >
  • gidip napacaksın böyle bir dönemde cogu kişi gitmiyor zaten 1 kurşun bile atılmadan işgal edilmiş ülke zaten
  • bazıları kızacak ama vatan askerlik yapmakla kurtarılmıyor ne yazik ki böyle saf beyinler olduktan sonra 5 senede askerlik yapsan boş,
  • Dostum okul maksimum okuma süresince tecil yapar bildiğim kadarıyla ondan kaynaklanan bir durumdur...Seni 29 yaşına kadar hiçkimse askere alamaz...Zaten yeni kanun gereği 29 yaşına geldiğinde de okul seni askerlik şubenden belge getirmedikten sonra kayıt yapmaz...Hatta bir arkadaşıma okuldan bununla ilgili yazı bile geldi...Güz döneminde askerlik şubesinden kağıt getirmezse kayıt yapılamayacağına dair...

Arkadaş burada yardım istemiş askerliğin vatana millete hayrından tut okulu uzatmasına laf etmişler...Nereden biliyorsunuz arkadaşın ne şartlarda okuduğunu da ahkam kesiyorsunuz?

Hot Tamale !

Sen de saçmalamışsın...O video seni fazla etkilemiş sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maqician

Dostum okul maksimum okuma süresince tecil yapar bildiğim kadarıyla ondan kaynaklanan bir durumdur...Seni 29 yaşına kadar hiçkimse askere alamaz...Zaten yeni kanun gereği 29 yaşına geldiğinde de okul seni askerlik şubenden belge getirmedikten sonra kayıt yapmaz...Hatta bir arkadaşıma okuldan bununla ilgili yazı bile geldi...Güz döneminde askerlik şubesinden kağıt getirmezse kayıt yapılamayacağına dair...

Arkadaş burada yardım istemiş askerliğin vatana millete hayrından tut okulu uzatmasına laf etmişler...Nereden biliyorsunuz arkadaşın ne şartlarda okuduğunu da ahkam kesiyorsunuz?

Hot Tamale !

Sen de saçmalamışsın...O video seni fazla etkilemiş sanırım...

Teşekkür ederim sağ duyulu yorumun için.
    durumumu açıklayan bir sürü şey yazdım ama zamet edip okumadıkları için laf atıyorlar...Ben 2 sene babamın rahatsızlığındna dolayı onun işlerine baktım hala da devam ediyor gerçi kendi işimi de yapıyorum aynı zamanda da okulu bitirmeye çalışıyordum bu kadar uzamasının tek sebebi de bu değil. Okul uygulaması dersimi bitirmeme rağmen transkripten sildiler 2. sınıftan dersin varmış dediler haberim yok 1 sene bide ordan geriye gitti işin sıkıntılı tarafı da bu dersi alamadan önce 2. sınıftan dersin kalmamalıymış o yüzden önce o desi verdim ertesi sene de uygulamayı tekrar aldım ..

Askerlik durumumda aynen dediğin gibi okul maksimum okuma süresini aştığı için belge göndermemiş.O yüzden kayıt yapmama rağmen kaçak görünüyordum. Belge geldiğinde çoğu arkadaş şubeye gitme askere alırlar dedi korktum açıkcası o yüzden hiç gitmedim ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Skywalker

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl çürük aldın, hastalığın nedir ?

Skolyoz hastasıyım
    muane olmadan önce 2 yıl kaçak gözüktüm bunun sebebide ameliyat için sıra beklememdi

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

ben de uzatabildigim kadar uzatiyorum ve buna hic kimse de karisamaz. yasal hakkim 7 sene hazirlik da okudum toplamda 8 sene.

ayrica adam malligindan uzatacak degil ya vardir bi sebebi. mesela ben calisiyorum alanimla ilgili okuldan cok daha fazlasini ogreniyorum, hem de para kazaniIyorum. diplomanin onemi olmasa aninda birakirim okulu.

hocam yasal hak diye birşey kalmadı üniden atılma söz konusu değil artık.Sadece her ders başına % farkla harç yatırıosun kaldığın her yıl ama bildiğim kadarıyla 30 yaşına geldiğinde hala ünideysen tecil falan dinlemeden alırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yokujin -- 5 Mayıs 2012; 11:47:00 >
  • milletin ne yaptığı sizi neden bu kadar ilgilendiriyor.adam isterse hayatı boyunca okur ailesinin sırtından geçinir sizene.insanlar dünyaya yaşamak için geliyor.herkes standart hayat yaşıyor bırakın farklı insanlar çıksın.memlekete zararmış güldürmeyin insanı.konuyuda dağıttım kusura bakmayın...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.