Şimdi Ara

Asker bu seneryoda ne yapar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar bir seneryo düşünelim karanlık bir odaya giriş yapıcaz ve odada bir düşman olduğunu biliyoruz.Düşman pusuda bizi bekliyoda olabilir beklemiyoda olabilir.Bizim elimizde ise bir ışık kaynağı var.Fener var diyelim.Biz düşmanın olduğu karanlık odaya feneri yakıpmı girmeliyiz yoksa feneri yakmadanmı girmeliyiz.Her iki durumdada yararlı-zararlı etkenler var ancak askerler yada polisler bu seneryoda ne yapar el kitabı ne der acaba?Birde siviller ne yapar onuda öğrenmek lazım siz ne yapardınız.

• el fenerini açıp odanın köşesine atarım ve Allah Allah nidalarıyla içeri dalarım
  • Askerin yanında flash bombası , gaz bombası tarzı birşey varsa onu kullanabilirdi kapıyı aralayıp, en azından ben öyle yapardım .
  • Düşmanda vücut ısısına duyarlı gözlük/dürbün varsa ne olacak?
  • El fenerini düşmanın bulunduğunu tahmin ettiğim yere fırlatırım ordaysa zaten yaralanır,değilse de ışık sayesinde nerde olduğunu öğrenir ve dikkatini dağıttığım için gerisini halletmeye çalışırım
  • @AFRo-TAFRo
    Kısaca düşman ben geliyorum silahını falan hazırla kapının eşiğine nişan al diyorsun yani

@koçbaşıtaşı
    Askerde silahsız dostum topicte asker diye belirtmemin sebebi onların düşüncesini-stratejisini kastettim yoksa asker olsa binaya 10kişi gaz bobbasıyla girerler ortada ne düşman kalır ne ışık.

@NoobDotacı

Ama düşman kapının hemen eşiğinde bizi bekliyorsa nekadar sessiz olmaya çalışsakta geldiğimizi anlar ve farketmeden önüne geçtiğimiz zaman çok açık hedef oluruz kolayda bizi altedebilir.

Evet Fossadan değerlendirilmeye açık güzel bir cevap geldi tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 13 Temmuz 2010; 23:53:42 >

• Böyle bir konuyu tartışmak bile saçma , askerden askere , ekipmandan ekipmana çok büyük değişiklik gösterir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    6 ay önce açıldı
    Bu kadar adam toplanıpta
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber™

Böyle bir konuyu tartışmak bile saçma , askerden askere , ekipmandan ekipmana çok büyük değişiklik gösterir.

Ekipman falan yokki ben sadece temel stratejiyi anlamak istiyorum.Elimizde bir fener önümüzde düşmanın olduğu karanlık bir oda.İçerideki düşmanın akibeti bilinmiyor sadece tek kişi olduğunu biliyoruz.Böyle bir durumda içeri girerken fenerimiz açıkmı olmalı kapalımı bukadar.Askerden askere ve ekipmandan ekipmana farklılık göstereceğini sanmam çok basit bir durum bu.
  • kapıyı açardım. 1-2 metre geri çekilirdim. el fenerini açardım. içeriye doğru tutardım. gözükmüyorsa demek ki yoktur. neden direk kapıyı açıp dalayım ki.
  • Duvardan tarardım içeriyi

öyle bir olay olsa darklike ın dediği gibi bir uygulama yapardım
  • Odanın yanından geçer giderdim
  • Odanın tek bir girişi varsa ve düşman da bizim bu girişten bekliyorsa zaten pusuda olduğu yerden kapıyı görebiliyor demektir. Yapılabilecek tek şey feneri yakıp odaya girmektir. Işığın direk olarak düşmanın gözünü alması bir kaç saniye kazandırabilir. Bu sürede oda ışıkla çabucak taranır en uygun noktaya siper alınabilir. Sonrasında ekipman yoksa yapılacak başka bir şey olmaz heralde, saldırılır..
  • Ever darklike'ında dediği değerlendirilebilir güzel bir düşünce.Tabi bu bir ateşli silahlı olaysa(2 mizdede silah var) biz ışığı açıp odanın içine tutmaya başlayınca düşman kapının dışında direk bizi görür ve bam bam Eğer ateşsiz silahlıysak bıçak-sopa falan uygulanır.

@ThoRiuM
    Yok hocam ışığın düşmanın gözünü alma işi yalan olur bence o an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 14 Temmuz 2010; 0:22:28 >
  • onu kendi tuzağıyla vururum. o pusudaysa bende pusuya geçerim. gittiğimi düşünüp kapıyı açtığından tararım kapıyı. ve ölür.
  • tek kapı varsa zaten kapı açılınca direk odaya ışık girer böylece düşman kapıya odaklanır belki de ateş etmeye başlar bence en mantıklısı kapıyı aniden açıp feneri açık halde bir köşeye sallamak ardından da diğer köşeye doğru hızla koşmak olur..artık elde ne gibi bir silah varsa da onunla saldırı yapılabilir..
  • Kapiyi acar feneri yakip atarim iceriye dusman fenere karsi tepki vericegi icin yerini belli etmis olur ;)
  • İlk önce sadece kapıyı açar hemen uzaklaşırım, eğer pusuya yatıp kapıya nişan almışsa ateş edecektir mermi seslerine göre düşmanın yerini tahmin etmeye çalışırım ışığı düşündüğüm yerin tam yanına atarım(düşman sağda ise sola) onun dikkatini dağıtırım o oraya bakarken ben onu öldürürüm. Eğer ateş etmediyse benim fikrimce kapının sağına veya soluna pusmuştur yine ışığı sert bi şekilde kapının eşiğine sağa veya sola fırlatırım sonra saldırırım.
  • Ben 5-6 saat uyurdum fakat düşman tetikte olması gerektiği olduğu icin uyuyamaz ve Yorulur Sonraaa hoop dal içeri :D
  • Düşman her zaman benim kadar zekidir, kim uyanık hareket ederse o kazanır.Tüm savaşların temel kuralı budur.
  • Noelbaba kostümü giyip bacadan girmekte yarar var
    şaka bir yana iki tarafta da sadece silah ve el feneri olduğunu varsayarsak;el fenerini kullanmak ışığın ortamdaki değerine göre değişir,mesela ay ışığı vuran veya görüşümüze engel olmayacak kadar var olan ışıklı bir ortamda el feneri kullanmaya gerek kalmaz,ancak tamamıyla kapalı ve ışık geçirmeyen zifiri karanlık bir ortama gireceksek el fenerinin kullanılması mantıklı bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.