Şimdi Ara

Asit ve Bazlarla ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • palma kitabında özet kısmında şöyle bir şey demiş: kuvvetli ve zayıf iki asit çözeltisinin hacimleri ve derişimleri eşitse nötrleşmeleri için gereken NaOH miktarı aynıdır. Örneğin H+ derişimi 0,1 M olan bir çözelti ile H+ derişimi 10^-4 M olan iki asit çözeltisinin derişimi ve hacmi aynıysa nötrleşmeleri için gereken NaOH mol sayısı aynıdır. Eğer iyonlaşmış H+ miktarı farklıysa nasıl aynı miktarda NaOH kullanılır? Buna anlam veremedim açıklayabilir misiniz arkadaşlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yardım edebilecek yok mu??

• chealin C kullanıcısına yanıt
    Formül den çıkar kardeş
    H derişimi =nH-nOH/V molden işlem yapıyorsun mol sayıları eşitse tam nötürşelme olur
  • Valla ayni soruyu ben hocaya sordum
    Hocam dedim onemli olan H+ ve OH- derisimleri degil mi neden boyle oluyor dedim oda uzun uzun birseyler anlatti ama cok anlamadim azcik anladigim kadariyla zayiftan gelenle kubvetliden gelen notur olamayan bir tuz olusturuyo sonra bu notur olamayan tuzda tamponlaniyo fln filan yada baska birsey ya zaten bu oncullu soruda cikabilecek birsey ve karekokte surekli ayni tipte sormuslar bunn islemli birsekilde cikacagini sanmam onculdede artik yaparsin bilmiyorum bence fazla kurcalamak geregi yok yinede hocana sor belki sennki benim hocadan iyi anlatirda anlarsin .d

• hala oturmayan bir şeyler var burda önemli olan H veya OH derişimi mi yoksa HCl veya NaOH derişimi mi tam anlayamadım. Neyse yardımcı olduğunuz için sağolun arkadaşlar

• şimdi nötrleşme demek ortamın nötr olması demek değil.

mesela 0.1 mol NaOH ile 0.1 mol asetik asit nötrleşir.. peki ortam nötr müdür? değildir! çünkü oluşan tuzda zayıftan gelen CH3COO- su ile tepkimeye girecek hidroliz olacak ve CH3COOH + OH- iyonu oluşturacaktır.. OH- den dolayı bazik olacaktır ortam. ortam bazik olduğu için Kb değeri ile işlem yapacaksın.. soruda sana Ka verecek sen kb değerini bulup kullanacaksın

bence bu tarz sorularda tepkimeyi yazmak en iyisi.

HCI + NH3 > NH4Cl
    1mol 1mol 1mol

mesela burada 1 mol HCI nötrleştirmek için 1mol NH3 yeterli..(ama ortam nötr değil)
  • R4V3N kullanıcısına yanıt
    tamam hocam anladım teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antibiyotik ile ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Göz Renkleriyle İlgili Bir Soru?
    11 yıl önce açıldı
    Kar zinciri ile ilgili soru
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.