Şimdi Ara

aşırı derecede göğüs orantısızlığı (Uzman bodyciler gelsin) SS'li (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
12.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu fotoğraftaki sıkıntı skolyoz olarak mı yoksa eşitsizlik olarak mı. şöyle bakınca göğüs yapısında bir farklılık göremiyorum skolyoz olanların bir göğsü diğerinden farklı oluyor yani biri geniş ise diğeri daha dar uzun tip gibi o yamukluktan. ayrıca şimdi karşılaştırıyorumda sorun aynı şekilde devam ediyor sadece kas kütlesinde değişiklik olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric cartman6167

bu fotoğraftaki sıkıntı skolyoz olarak mı yoksa eşitsizlik olarak mı. şöyle bakınca göğüs yapısında bir farklılık göremiyorum skolyoz olanların bir göğsü diğerinden farklı oluyor yani biri geniş ise diğeri daha dar uzun tip gibi o yamukluktan. ayrıca şimdi karşılaştırıyorumda sorun aynı şekilde devam ediyor sadece kas kütlesinde değişiklik olmuş

Hocam iskelet yapınızds bir sorun yok bence, sadece kaslarınız eşit gelişmemiş gibi duruyorlar. Ki bunu da toparlamışsınız bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel kardeşim günaydın, ben 1.5 senedir fitness la uğraşıyorum. Veya anatomi-biyoloji bilgisiyle söyleyim. Kas nankördür bu bir, insan vücudunun iki yarısıda bir değildir. Ben sağ göğsüm sola göre daha zayıf veya sol biceps sağa göre daha zayıf, buna bende zayıf olana set ekleyerek yaptım ama değişen pek birşey olmadı.İnsanın güçlü tarafında olay, benim sağ kolum daha iyiyken sağ göğsüm daha kötü. Sen normal çalışmalarını yap, hissederek ve olması gereken yavaşlıkta. Normal büyümede o fark kapanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bi orantısızlık görmüyorum. Ayrıca, sağ kürek kemiğin çıkıntılı mı?
  • Hocam aynı sorunu ben de yaşadım, sol göğsüm sağdan büyüktü. Ekstra set ve ağırlık guc dengesini sağlar mi, saglarsa da kaslar simetrik olur mu bilmiyorum, ama ben yapabilecegim tum hareketleri dumbell ile yaptım, bir tarafim harekete devam edecek gucte olsa da hep zayif olan kasın dayanabildigi kadar çalıştım, su an fark azalmis durumda, bu yontem uzun vadede etkili diyebilirim.

• Ortopedi veya fizik tedavi doktoruna gorunebilirsin. Dedigin gibi kucukken gecirdigin travma o bolgedeki kas veya sinir dokusuna da hasar vermis olabilir. Doktorunuzla gorusun en sagliklisi.

• Ayrica google a bir skolyoz yazip gorsellerde ara. Sende skolyoz varsa bile gozle gorulebilecek bisey degil bu. Yani takinti yapmana gerek yok. Ha varsa onu da ancak ortopedi doktorun bir rontgenle kolayca belirleyebilir.

• PearBear kullanıcısına yanıt
    beyler bi sirt fotosu, skolyoz olma ihtimali var mı sizce ? o orantısız gibi gözüken trapez kaslarındaki orantısızlık sağ trapez daha büyük
     aşırı derecede göğüs orantısızlığı (Uzman bodyciler gelsin) SS'li
  • eric cartman6167 E kullanıcısına yanıt
    ayrıca kanat kasındada bir orantısızlık mevcut ama kasta. emin değilim yani skolyoz falan yok gibi duruyor bence
  • worldmaster61 W kullanıcısına yanıt
    acaba var midir sirtima bir bakar misin yukarıda
  • Merhabalar. Takıntınızı anlıyorum ve ifadelerimi daha anlaşılır yapmak için dikkatli veriyorum.

Hiç bir uzuv eşit olamaz ; Pectoralis, biceps gibi kas grupları sağ - sol fark olması gayet olağandır. Hatta podyumda bile sağ biceps ile sol biceps arasında uçurum olanlar olabiliyor. Bu çoğunlukla genetiktir ancak sizi fizyolojik bir sıkıntı sözkonusu

Yapmanız gereken : Barbell den uzak durun. Gerek curl yaparken gerekse bench press yaparken dambıllı çalışmalar yapınız. Çünkü düz barla yaptığınız çalışmada; iki kol arasındaki cm farkı, etki etmesi gerektiği kaslara aynı gerilimi vermeyecektir. Eşit paylaştıramayacaksınız. Dolayısı ile bir taraf daha iyi gerilim alacak.

Korkmanız gereken bir durum yok çünkü, pectoralis ve latissimus büyük kas gruplardır. Daha da büyüyeceklerdir haliyle plaseboya gireceksiniz ( gelişmenin çok azaldığı ve durduğu nokta ) tam bu noktada eksik bölgeler daha hızlı toparlanırken iyi gelişmiş olan bölgeler daha fazla gelişemeyecektir. ( belli ölçüde alınan karbonhidrat ve protein sonucu vücut daha fazla ileriye gidemez. Aynı noktada sayarsınız ) Bu sizin avantajınıza olur eksikleri kapatırsınız her türlü.

Birde fotoğrafları tam doğru açıdan çekiniz. Yan durduğunuzda bi kanadınızın büyük görünmesi normal tam karşıdan ve tam arkadan çekiniz. Ben çok fazla aman aman fark göremedim ve bir çok üyede olan farklardan daha kötü değilsiniz.

Ve en önemlisi fark senin beyninde olmasın. Şu fotoları çekip koysan kimse ne olduğunu anlamazdı bile. Fazla büyütme ve kafana takma. Gerektiği kadarını tak ama emin ol ki psikoloji bambaşka birşey. Spor salonunda 1 yılda 40 kg veren arkadaşın kemikleri sayılıyordu, eleman aynaya bakıp halen yağlıyım yaaa diyordu. Bence sıkıntı yapacak bir durumun yok. Evet biraz zor konumda olabilirsin ancak derdi veren Allah dermanını da verir :) Haydi selametle

• ottoman984 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • Yapabileceğin birşey yok malesef ve ayrıca ben fotoğraflarda orantısızık görmedim. Yani gerçekten normal görünüyor, birisine söylemesen hiç farketmeyecek ki ben sen söyledin diye dikkatli baktım falan ama bana normal geldi tamamen.
  • İlk başladığım 2 ayda bende de bir orantısızlık vardı.Sol tarafım daha büyüktü ama zamanla sağada aynı oranda press yaptırmayı öğrendim ve kendiliğinden düzeldi
  • Senin sorununu sadece hem doktor hem de uzman bodyci olan biri çözebilir

• skolyoz olduğunu sen anlayamazsın eğil ailende biri baksın omuriliğinin sırasına öyle belli olur
  • quote:

skolyoz olsa duruşumdan omurgamdan şimdiye kadar çoktan belli olurdu skolyozla alakası yok bence

Skolyoz olma ihtimalin var arkadaşım.Doktora görünüp röntgen çektirmelisin.
    Ve kimse bu fotoya bakarak kesin skolyoz ve ya değil diyemez.O yüzden gidip doktora görünmen gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 21 Aralık 2015; 18:31:55 >
  • Skolyoz değil. Diğer göğsüne biraz fazla ağırlık bindirerek çalış. Mesela bench press yaparken sorunlu tarafa doğru biraz yatır ağırlığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Skolyoz değil. Diğer göğsüne biraz fazla ağırlık bindirerek çalış. Mesela bench press yaparken sorunlu tarafa doğru biraz yatır ağırlığı.

Nasıl emin olabiliyorsun arkadaşım ?
    Röntgen boşuna mı çektirtiliyor ?
    Skolyoz olma ihtimali var düşük dereceli

• quote:

ne doktoruna gideceğim hangi bölüme, ayrıca doktora gitmem biraz saçma olmaz mı

Gidecek olursan spor hekimliği doktoruna git. Her yerde olmaz ama spor hekimliği bölümü üniversite falan varsa araştır var miymiş diye. Varsa poliklinik Randevusu alırsın

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.