Şimdi Ara

Asıl olan madde değil, manâdır... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: khanturks1

Eşeğe Altın Semer de Vursan ,

Eşşek Gene Eşektir,

Kötü bir bağlama gibi duruyor, konu ile ilgisiz gibi duruyor, laubali gibi duruyor.

Bakın arkadaşımız ne demiş:

quote:

O zaman anlatmak istediğim şeyi anlatamamış ya da anlamak istememişsin gibi bir düşünceye kapılıyorum. Çok ciddiyetsiz ve lâubali geldi bana. Böyle devam edeceksende rica ediyorum yazma...

Ben böyle bir düşünceye kapılıyorum diyor. Bana laubali gibi geliyor diyor. Yani kötü bir şey demiyor. Gerçekten de öyle geliyor. Üzerinde durmaya gerek yok bence.

Ayrıca altın madde ise eşek de maddedir.

• maddenin, manayı algılamadaki yegane unsur olduğu konusunda was'a katılmamak mümkün değil.

bence de aslolan, maddede takılmayıp manaya yönelmek. nasıl ki hoşlandığımız bir eser elimize geçtiğinde hemen sağını solunu karıştırıp bunu yazan-çizeni araştırıyorsak onun gibi bir şey.

bunun haricinde bir de tek başına mana ifade etmeyen maddeler var. saf hallerinde hiç bir albenileri olmayan maddeler. demir bakır kurşun gibi. ama işlendiklerinde çok güzel manalar ihtiva eden eserler ortaya çıkartılabilir bunlarla. çok anlamlı hediyeler üretilebilir. burada gene iş dönüp dolaşıp manaya kayıyor. madde ise daima manayı gösterici olarak ikinci planda kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 26 Mayıs 2007; 16:11:38 >
  • maddenin işe yararlılık derecesi kadar manası vardır ...örnegin koca taşı heykel yaparsınız manası our yada paletdeki boyayla yapılan bir resim yani önemli olan manadır madde degil ..pahalı şeylerede manayı kendimiz yüklemiyoruz sadece ucuz olmadıgı için daha manalı gözüküyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: was
    Yaprakları yoluk bir çiçek ile saçı dağınık kadın....
    Taze bir çiçek ile bakımlı bir kadın...
    Fark, estetik olmakta düğümleniyor.
    Yani oran, düzen, güzellik, estetik...

"Asıl olan manadır, madde değil" derken inkârcı olmuyor muyoruz...
    Mânaya giden yol nerden geçiyor kuzum?
    Madde olmasaydı manalar nereden akacaktı zihinlere ve dimağlarımıza?
    Unutmayalım ki estetiği, düzeni, oran'ı akla getiren; maddi dizilişler, yansımalar ve yaratılardır.
    Yaratıcı, kendini madde ile göstermekte ve anlatmaktadır.
    Toprak, maddenin en kesif biçimi olduğu halde,
    Yaratılışın tüm anlamlarını topraktan filiz vermektedir...
    Yaratıcı meleklerin ululaması ile yetinseydi,
    Herhalde ne insanı, ne maddeyi, ne evreni yaratırdı,
    Madde, Yaratıcı gücün en büyük tecelli tablosudur, tüm sanatlarını orada misale vermiştir...

Başka söze ne hacet.

Zaten Allah'a inanmayanlar da maddeye perestiş etmiyor mu..!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.