Şimdi Ara

Ashe Mahvolmuş+Kara Balta buildi ve değerlendirmeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adc mainlerin okumasını tavsiye ediyorum.

Mahvolmuş+Kara Balta+ as çizmesi ile başlayan build;
    Bu buildi bir kaç oyunda denedim, çok fazla oynama şansım olmadı. Mahvolmuş early sustaini sağlıyor, o bir artı. Mahvolmuşun %25 saldırı hızı as bot dışında bir ayakkabı almanızı mümkün kılacak düzeyde değil. Kara balta hem phage efekti ile bir nişancının çok işine yarıyor hem de ashe ile çok özel bir uyumu var. Ashe Q ile saldırdığında direk kara baltanın armor pen'i 5 defa triggerlanıyor. Bu hem tanky hedeflere hem de armor almamış hedeflere karşı çok etkili. Bu sayede geç aşamada last whisper itemi almamanız bile size hasar olarak çok olumsuz yansımıyor. Aynı zamanda bc nin verdiği 20 CDR, ashe in en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri, hatta canbiçen alınmasının da tek sebebiydi, en önemli gücü olan ultisini sık kullanabilmek ashe'in temel bir gerekliliği. Bu eşya düzeniyle oynarken hasar olarak hiçbir aşamada eksiklik hissetmedim diyebilirim. Alışık olmadığım için kritik buildi hala biraz daha konforlu gelmiyor değil, sonuçta kritiğe dayalı bir pasifi var ama cidden güzel bir build oynanabilir.

Ebedi+2 zeal eşyası+;
    Bu buildde ise cdr yok. W cd nerfünden önce ultiyi safe kullanmaya oynayıp, ultinin takıma yararından bir nebze vazgeçip inanılmaz bir hasar potansiyeline ulaşabiliyordunuz bu buildle, çünkü ashe in pasifi sayesinde latede her vuruşa kritik vurmuş kadar hasar verme potansiyeline sahip olabiliyordunuz. (Bilmeyen arkadaşlar için yazayım, ashe in kritik vuruşları ek hasar vermiyor, ama buz ile işaretli rakipler her normal saldırıdan kritik ihtimaline göre artacak biçimde ek hasar alıyor.) Bu buildle %80 kritik ihtimaline ulaştığınızda her vuruş yanılmıyorsam %220(bunu önceden hesaplamıştım o civardaydı) hasar veriyor. Bu hasar da nerflenmeden önce q'nun ad ratiosu ile coşuyordu. Şu an bu build ulti gücünüzden vazgeçmeye değecek kadar risk&ödül dengesini sağlamıyor bence. Her ne kadar hala early hasarı erken ie+zeal eşyası ile başlanıldığından tüm buildler arasında maksimize olsa da, şu an pek sıcak bakamıyorum bu builde. Nerflerden önce solo q da çok iyi oluyordu, gerçekten güçlü bir builddi.

Son olarak canbiçen + zeal + ebedi buildi;
    Bu build ise en optimali gibi görünüyor. Sırf ulti cd için canbiçen almak eskiden mantıklı gelmiyordu, 2. Zeal eşyasını alıp as i ve hasarı köklemek ve her aşamada daha fazla hasara sahip olmak daha mantıklı geliyordu ama sonuçta canbiçen dediğimiz bu eşya da 70 saldırı gücü veriyor. Üç eşyayı tamamladıktan sonra as iniz 1,5 civarlarında, %80 olmasa da %70 kritik şansı idare eder düzeyde oluyor ve tatmin edici bir ad ile hasar olarak sorun yaşamıyorsunuz. Ancak sorun ebedi kılıcı tamamlayana kadar olan süreçte ortaya çıkıyor. Canbiçenden gelen %30 cdr la ultiniz sizin çok daha fazla yanınızda olacak ama, ultiyi kullanmadığınız savaşlarda, kaçırdığınızda veya outplay edildiğinizdeki çatışma istatistikleriniz biraz daha zayıf olacak. Ama genel olarak daha düşük cooldownlı e ile harita kontrolünde size ve takıma daha fazla katkı sağlayacak ve cd ı artmış w yu daha normal cooldownlar seviyesine çekecek bu build. Yani fena olmayan bir build olduğu kesin.

Sizce hangi build tercih edilmeli? Ne diyorsunuz farklı yönleri var mı bu buildlerin? Bunlar dışında build kullanan var mı?
    Not: mana sorunundan bahsedecek olanlar yorum yazmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affection and Hatred -- 17 Nisan 2017; 23:6:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lcstekiler Soraka jungle yapsa siz de mi yapacaksınız???????

Edit: Konu kalkmış, önceki bir konuya ithafen yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Scholes -- 18 Nisan 2017; 2:30:34 >
  • Paul Scholes kullanıcısına yanıt
    evet
  • ben mahvolmuş kara balta dan sonra bombardıman çıkıyorum güzel oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiem for a Dream

ben mahvolmuş kara balta dan sonra bombardıman çıkıyorum güzel oluyor

Aynen coşku eşyası alınıyor ve kritik gidiliyor devamında da bombardıman ne runaan alır insan

• Botrk buildi bana her anlamda + olarak gözüküyor. Earlyde sustain ve as sağlaması çok hoşuma gidiyor. Bir diğer bakışta canbiçenli build de hoş ama botrk'un yanına yaklaşır mı bilemem.
  • Canbicen runaan ve mahvolmus çıkıyorum gayet memnunum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "Warmong" ve "Turrent" konusu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Paul Scholes kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Tabiki de.

• Botrk buildi şuan daha güçlü bence, q açıyorsun öküz gibi can çalıyor denendi başarılı.

• 2 zeal neler oluyor? Bombardıman var mı yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Angel of the Lord

2 zeal neler oluyor? Bombardıman var mı yok mu?

Herkesin tercihine ve oyunun durumuna göre değişebilen coşku itemleri. Ama runaan değişmiyor pek, diğerine oyuna göre karar verirsin.

• Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    En çok gördüğüm runaan+hayalet dansçı bombardıman da güzel tabi

• Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Hayalet ve statik arasında seçim yaparım da. Bombardıman çekici gelmiyor nedense hiçbir şekilde. Tek vuruşluk menzil arttırımı yerine koridor itmek için statik çekici geliyor.

• quote:

Hayalet ve statik arasında seçim yaparım da. Bombardıman çekici gelmiyor nedense hiçbir şekilde. Tek vuruşluk menzil arttırımı yerine koridor itmek için statik çekici geliyor.

Ashe'e ben de sevmiyorum ama jinx ve cait için kesinlikle öneririm

Jinx severim. Deneyebilirim de. Aslında Ashe'i de bir süredir oynamak istiyorum ama bu aralar üstüme atlayan atlayana. Korkuyorum o yönden. Lucian buildli ashe güzel olur gibi geldi şuan. Q'su ve mahvolmuşun sürekli proclanması. Vay anasını..

• tek yapman gereken sonucu bir iki cümle ile yazmaktı. ama destan yazmayı tercih etmşşsin.
  • quote:

Jinx severim. Deneyebilirim de. Aslında Ashe'i de bir süredir oynamak istiyorum ama bu aralar üstüme atlayan atlayana. Korkuyorum o yönden. Lucian buildli ashe güzel olur gibi geldi şuan. Q'su ve mahvolmuşun sürekli proclanması. Vay anasını..

Mahvolmuş q ile sürekli proclanmıyor yanlış olmasın öyle olsa aşırı op olurdu, her auto attackta 5 kez proclansa ohoo. Buildden bahsettim konuda okuyabilirsin

Hadi ya :( hayaller hayatlar yaşadım şuan. Olsun yine de güçlü olacağını düşünüyorum..

• mahvolmuş parçalarının alınması daha kolay erken safhada güçsüz kalmıyorsun. geri dönerken 1.3k para yoksa bf almak zorunda değilsin. karabaltanın hız pasifi de baya kullanışlı kite atarken. bence bork+bc en iyisi hem itemler ucuz olduğundan daha erken bitirip güç patlaması yaşıyorsun hem de item pasifleri ashe ye çok uygun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.