ya varya bu forumda çok boş adam var ama senden boş yazanda yok ne bu ülkeyi tanıyorsun ne hayata dair bir bilğin var ankaradan ötede doğru dürüst iş bile yok verdikleri asgari ücreti bile elden geri alıyorlar 22-23 binler kağıt üzerinde asgari ücret değil < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ASGARİ ÜCRETLİ ÖLSÜN MÜ? (3. sayfa)

-
-
yok görsem yazarım fırındaki konfeksiyon işçileri bile gözümün önünde 35 -40.000 tl civarı alıyor.
sen çok görmüşsün belli.
sigortayı düşük tutmak için kalemde oynanan oyun olduğunutüm türkiye alem bilir.
benim muhattabım 30-40 yaş arası genel,20-25 yaş yeni mezun hayatının mesleğinin başında olanlar alıyordur elbet bizde aldık zamanında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Temmuz 2025; 22:45:24 > -
O zaman bu sayıyla kriz yaşanıyorsa bugün 20 milyona yaklaşan yada belkide o kadar olan emekli sayısı ile kim bilir hazinede ne gibi sorunlar oluyordur.
2010 da insanları emekli etme furyası başlı başına bir hataydı. 2023te ki eyt muhabbeti zaten tabuta son çiviyi çaktı.
Benim babam memur emeklisi normalde 35 alması gerekirken 20 alıyor. O kesilen 15te bu oy için emekli edilenlere gidiyor. İlahi adalet umarım bir gün tecelli eder.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ülkenin doğusunu bırak, evinden dışarı bile çıkmadığı için boyuna sallıyor yıllardır.
-
kim alıyormuş çevrende say tek tük olduğuna onlarında yaşının küçük olduğuna kalıbımı basarımda neyse.
hayatında çalışmamış senin gibi adama verirler tabi 22.000 ni normal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Temmuz 2025; 22:47:45 > -
evet gördüm 42 yaşındayım 13 yaşımdan beri yaz tatilleri derken sanayinin içindeyim
dediğin paraları alan yok ustaysa alır en az 10-15 senelik tecrübesi olması lazım
20-30 kişinin çalıştığı yerlerde bu paraları en fazla 5-10 kişi alır geri kalan 22-30 arası
ben işsizliğin belkide sıfır olduğu bir ilçedeyim iş olanağı inanılmaz fazla
biİm burada durum böyleyse işsizliğin olduğu şehirler nasıldır sen düşün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sen bir gün gerçekten hayata atılsan görürsün kim alıyormuş diye. sokağa çık, dükkanlarda çalışanlara bir sor bakalım. gerçi sen garsonluğu falan meslek olarak görmüyordun kendin için. öyle insanları tamamen yok sayıyor olabilirsin. asgari ücretlileri yok sayarsan tabi kimse almıyor olur.
insanlar asgari ücretle günde 10-12 saat çalışıyor. senin gibi klavye başında atıp tutmuyor. şu kafayla seni işe alan bile olmaz.
tabi sana göre herkesin 2-3 evi, 2-3 arabası falan var. öyle bir dünyada yaşıyorsun.
-
yemin ederim yok allah kuran çarpsın yok uzun zamandırda görmedim.
6-7 yıl önce asgari ücretle işe giren myo mezunu küçük kuzi bile şu an elektirik teknikeri 50.000 tl+ civarını götürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Temmuz 2025; 23:2:25 > -
devamlı bilerek yalandan yemin ediyorsun, bir gün fena çarpılacaksın kero.
-
getir kurana el basayım .
-
burada kendi dediklerin bile birbirini tutmuyor. kendi hakkındaki bilgiler de devamlı değişiyor.
burada o kada islam falan diyorsun ama sen inanmıyorsun galiba.
-
yahu verdiğin örnek saçma kendinle çelişiyorsun
elektrik teknikeri tabiki alabilir bu çok normal zaten meslek sahibi ayrıca elektrik aranan meslek açık var
500 kişinin çalıştığı tekstil fabrikasında 50 kişi güzel maaş alır geri kalan sürünür
hemen hemen bütün fabrikalarda durum böyledir
koskoca erdemir bile taşeronda asgari ücretle işçi çalıştırıyor
bak erdemir diyorum çelik sektörünün devi erdemirden bahsediyorum
çık artık bu boş kafadan bir işyerinde birinin 50 bin alması herkesin bu paraları aldığı anlamını taşımaz
yaşı küçükler genelde, çoğunun mesleğindede o işyerindede başındadır işi yeni öğreniyordur, hayat böyle USA da 1.400 $ la dünyaları almıyon kira bile değil.
sürüne sürüne kafadan kıvılcım çıka çıka hayat böyle zor kim kolay dedi size kim dediyse ağır yalancı.
yükselicen statü yapıcan işi kapıcan alıcan o kadar basit.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Temmuz 2025; 23:32:57 > -
Asgari ücretli ölmüş zaten haberleri yok daha çok toprak atıyorlar bu ülkeyi ayakta tutan asgarî ücretli insanlardır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kardeş sen alıkmısın bak ben konunun en başında ne yorum yazmışım sen işi abd bilmem. nerelere getiriyorsun
demişimki avrupada bir denge var bizdeki gibi 3-4 asgari maaş farkları yok
benim yeğenim fransada öğretmen aldığı maaş 2000 euro garson olsa alacağı 1200 euro dengeyi anlayabildinmi ?
6 milyon memur 20 milyon emekli olan ülkede asgari ücretlinin boğazını sıkıp bakalım daha ne kadar döndürebilcekler
elbet bir yerde patlayacak bu sistem
milyonlarca insanı köle edersen işler döner dolaşır gayrimeşruya döner
cezaevleri neden full+full anlayabildinmi
asgari ücretli evli çocuklu kirada olan insanlara kesinlikle sosyal yardım yapılmalı artık zor çünkü doğruda.
ha bekar 18-25 yaşında aile yanında yaşayan genç yeni çalışmaya başlayan iyi eğitimsiz bir insan içinde gayet güzel bir para.
eee yok doğru sosyal sınıf komünizmi var doğru ab de,bizde beyaz yakada sorun var asıl zaten fazla uçtu maaşlar onlar yüzündende fiyatlar uçtu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Temmuz 2025; 23:52:44 > -
Emekli zam ne almış ki. 1 yıllık %35 zam toplamda. Asgari ücretli zaten sene başında %30 aldı. 6 ay boyunca emeklilerden daha avantajlı yaşadılar. Sorun memurlara 2 yıl önce verilen seyyanen 8 bin liralık artış. Bu seyyaneni almak için uğraşacağınıza emeklilere laf atmak hiç doğru değil. Emekliler ev kirasını bile ödeyemiyor. Hep bir ağızdan seçimde oy vermeyeceklerine yemin etseler iktidar seve seve seyyaneni verecek de işte seçimden önce birşeyler gösterirsem ne olsa verir bunlar diyor.
-
2023 seçimlerinde asgari ücretlinin aklı neredeymiş???
-
devamlı ahaber izlersen aç insanları, sefil insanları görmezsin tabi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X