Şimdi Ara

Asgari ücrete zam isteyenlerin aklından şüphe duyuyorum... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
25.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
386 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada böyle bir konu görsem açmazdım bu bir.

    Forumda benzer konular açmak yasak sanki bu iki.

    Neden saldırmak istiyorsun bunu anlamıyorum, zoruna gittiyse herhangi birşey bloklayabilirsin.

  • iamburak kullanıcısına yanıt

    Neden paramız değerlensin istemeyip de çözümü asgari ücreti çoğaltmakta arıyorsunuz ki ?


    Asgari ücret arta arta sonsuza kadar gider olan iş yine aynı olur ben bunu anlatmak istemiyorum.


    Sanırım siz günü kurtarma peşindesiniz, bugünü kurtarıp yarını düşünmüyorsunuz. Bugün zam gelecek öbür gün yine para değersizleşecek ve yetmeyecek yine zam isteyeceksiniz, bu döngü sonsuza kadar devam eder.


    Asıl çözüm bu değil.

  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt

    Benim anlatmak istediğim nokta asgari ücrete hiç zam yapılmasın demek değil. Asgari ücrete zam yapmak her zaman geçici olarak günü kurtarmaya yarıyor. Zamanında asgari ücret bu kadar yokken bile daha çok şey alınıyordu ama artık alınmıyor, bugün zam yapmamız bugünü kurtarır yarın yine o para yetmez. Yapılması gereken paramıza değer kazandırmak.

    Kazandırılamıyorsa zam getirilebilir.


    Ancak bahsettiğim nokta bazı kişilerin asgari ücret çoğalınca tamamen herşey düzelecekmişce konuşması. Fakat düzeleceğini düşünenler yanlış düşünüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspiredTiger

    Neden paramız değerlensin istemeyip de çözümü asgari ücreti çoğaltmakta arıyorsunuz ki ?


    Asgari ücret arta arta sonsuza kadar gider olan iş yine aynı olur ben bunu anlatmak istemiyorum.


    Sanırım siz günü kurtarma peşindesiniz, bugünü kurtarıp yarını düşünmüyorsunuz. Bugün zam gelecek öbür gün yine para değersizleşecek ve yetmeyecek yine zam isteyeceksiniz, bu döngü sonsuza kadar devam eder.


    Asıl çözüm bu değil.

    Hocam kafanız mı iyi? Para değerlenmesin istediğimi nereden uyduruyorsun. Para değerlensin ama değerlenmiyorsa da halkın alım gücünün kaybı bir şekilde telafi edilsin. Bunun tek yolu da zam.

  • iamburak kullanıcısına yanıt

    Hocam kafam iyi değil ancak bana dediğiniz mantıklı gelmiyor.

    Asgari ücrete zam yapmak yerine birkaç mesaj üstte bir arkadaş yazmıştı, vergiler azaltılsın, bazı zamlar düşürülsün.

    Bana asgari ücretin artırılması bir noktadan sonra saçma gelmeye başladı çünkü, zamanında şuankinden çok daha az para alırken şimdikinden daha çok ihtiyaç giderebiliyorken şuan giderilmiyor. Asgari ücrete şuan zam gelecek kısa süreli günü kurtaracağız ancak seneye yine bu zamanlar tekrar zam istenecek para yetmiyor denecek.


    Her sene böyle olmadı mı hocam ? Her sene zam geldi de ne oldu ? Her geçen senemizde bir önceki seneyi mumla arar oluyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspiredTiger -- 26 Aralık 2020; 0:34:37 >
  • Ben sana konuyu niye açtın diye sordum mu? Veya benzer konuları açmak yasak mı dedim? Ben burada bir durum tespiti yapıyorum. Peki nedir bu durum? Asgari ücret zammının enflasyona sebep olduğunu düşünebildiğini keşfedenler kendini üstün zekalı sanıyor ama bu zaten herkesin bildiği birşey. Saldırmak diyorsun, senin gibi düşünmeyenlerin zekasına hakaret ederken iyi miydi? Sen kimsin ki yazdığın herhangi birşey zoruma gitsin?

  • Millet saf hocam. Daha asgari ucrete zam gelmeden fiyatlar artmaya başladı. Ücret 2900 oldu diyelim senin aldığın mazot 4 den 4.20olacak peynir 20 iken 24 olacak daha eline gecmeden eriyecek millette saniyoki 2900 alinca zengin yada durumu iyi aksine nekadar maaş okadar zam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspiredTiger

    Hocam ciddi misin ironi mi bu ?


    Gerçekten asgari ücrete zam gelmesi çözüm mü şaka mısın ? Gelsin asgari ücret olsun 10 bin lira örnek veriyorum ne olacak o zaman zengin mi olacağız ? Tam tersi olacak ekmek olacak bilmem kaç lira herşey olacak bilmem kaç lira.

    O zaman aldığın 10 bin lira da bir işe yaramayacak. İnsanların anlamak istemediği konu bu.

    Asgari ücret sabit kalınca ne olacak peki? Kimse alım gücü sorununa çözüm olarak asgari ücret zammını ileri sürmüyor zaten.   Bence zam da yapılmasın direk asgari ücretteki vergiyi kaldırsınlar. Hem işveren hem de çalışan karlı çıksın. Ama asgari ücretlinin bu kadar çok olduğu düşünülünce bu da imkansız gibi.





  • Bilader madem zoruna gitmiyor ben kimim, diyosun ya yok aynı konu açıldı yok bilmem ne gibi şeyler. İşte bunu demen zoruna gittiğini belirtiyor, görmek istemiyosan beni bloklarsın neden buraya gelip de yok daha önce açıldı gibisinden duyar kasıyorsun ?

    Benim gibi düşünmeyenlerin zekasına hakaret ediyormuşum :D Peki tamam öyleyse senin dediğin olsun.

  • Boş boş konular.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

    Tamam maaşlar artmasın da bu maaşların enflasyon karşısında erimesini nasıl durduracağız peki? Bu iş sadece vergilerin fazla alınmasıylamı ilgili? Bugün 5 liraya aldığım bir malın yarın 10 lira 15 lira olmasını engelleyebilecekseniz, elektriğe, doğalgaza, suya, benzine, ev kiralarına her sene gelen yüzde 35 - 40 zammı engelleyebilirseniz 1 ay önce 50TL'ye doldurabildiğim poşeti şimdi 100TL'ye dolduramıyorsam bunu da engelleyebilirseniz açlık sınırını, yoksulluk sınırını aşağı çekebilirseniz buyurun maaşlar 5 sene artmasın...



    Alıntıları Göster

    Türkiye'nin toplam milli geliri 950 milyardan 750 milyara düştü bu senede 700 milyara düşecek oysa her sene nüfus artıyor ve üstüne göçmenler gelirken kişi başı milli gelir daha da fazla düşmekte.Ülke fakirleşirken senin durumun nasıl aynı kalacak? Önemli olan durumu kabullenip hızlıca milli geliri artırmak olmalıdır Fakat geliri korumak için enflasyon oranında zam yapılırsa bu sonsuz şekilde bitmeyen bir enflasyon yaratır her sene %20-30 enflasyon olur. Yeni işyerleri açılmaz işsizlik artmaya devam eder intiharlar gasp hırsızlık artar...Bunu en kısa zamanda çözmek en iyisidir .


    Zaten enflasyonun en büyük nedeni bütçe açığıdır. Bütçe açığı için devlet yüksek borçlanma sağlıyor sonra borcun faizini ödemek için elektriğe doğalgaza akaryakıta vergiye harca zam yapıyor buda diğer her şeye zam olarak dönüşüyor. Bu nedenle memura emekliye bütçe açığı kapanıncaya kadar zam yapılmamalı. Diğer yandan asgari ücretliden para kazanmak isteyen işletme en az 7-8 bin lira kazanmak durumunda çünkü işletmenin kullandığı elektrik mazot dogalgazda bile ÖTV ve yüksek vergi var bu nedenle özelde çalışan öğretmen mühendise bile asgari ücret veriliyor. Böylece özelde öğretmen ve mühendis'le Suriyeli ,hamal aynı parayı alıyor


    Haa başta emeklilik reformu yaparsan memur sayısını azaltırsan YİD'leri iptal edersen o zaman zaten bütçe açık vermez ve enflasyonda oluşmaz ama şimdi maaşları enflasyon oranında artırırsan bitmeyen enflasyon sarmalı oluşur iktidar bunun için (insanları kandırarak) düşük enflasyon açıklıyor böylece bitmeyen yüksek enflasyon yerine 3-5 senede aradaki farkı kapatmak istiyor ama böyle uzun sürede özel sektör yine toparlanamıyor yine intiharlar olacak yuvalar yıkılacak cinayetler artacak gasp hırsızlık olacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Aralık 2020; 4:1:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zoruna giden birşeyler olan biri varsa o da sensin belli ki. Duyar kasmak gibi bir ifadeyi kullanmadan belli zaten seviyen. Bunu düşündün diye kendini üstün zekalı sanma daha önce defalarca aynı konu açıldı diyorum, duyar kasmak ne alaka? Yahu şu seviyede çıkarımlar yapıp açıkça yazılan şeyleri anlamayan biri olarak insanların zekasını küçümsemeden önce dön de bir aynaya bak. Konu başlığında bile kendin gibi düşünmeyenlere aptal diyorsun resmen daha ne olsun? Zekadan şüphe etmek ne demek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 26 Aralık 2020; 2:30:18 >
  • Öyle bir duruma geldik ki,herşey birbirini tetikliyor.Zam bombardımanı yol başından sonra başlayacak...Eğer gerçekten bi yerlerde benzin,doğalgaz bulamazsak bu sarmaldan çıkmak imkansız gibi...Yukarıda bi arkadaşın memur azaltımı vs. gibi yazdıklarına tamamen katılıyorum.Önce devletten başlayarak tüm nüfusun en az 5 senesini feda etmesi gerekiyor.Bu arada da tüm gücümüz ile katma değeri yüksek işler bulmalı ve çalışmalıyız.Belki gelecek nesili bu şekilde bu sarmaldan kurtarabiliriz.


    Konu sahibide benim anladığım kadarıyla bu sarmala dikkat çekmek istiyor.Ve çok haklı...

  • Enflasyonun olduğu yerde tabiki artacak maaş. Çözüm insanları aç bırakmak mı ? Devlet gereksiz yatırımları durduracak, tasarrufa gidecek, üretimi artıracak önlemler alacak .Cengiz limak vs 40 ar milyar doların üzerinde ihale almışlar devletten , bu yapılan yatırımların % kaçı üretimle alakalı. Evet sorun asgari ücretin az olması değil. Ama sorun paramızın değersiz olması da değil sorun üretememiz. Üretemediğimiz için paramız değersiz. Aç mı kalacak bu kadar insan ekmek iki tl iki. Asgari ücrete zam isteyenlerin aklından şüphe ediyormuş . Asıl ben sizin gibi düşünenlerin vicdanından şüphe ediyorum .pande mi oldu maaşları biraz düşürdü şirketler yada izne çıkardı cebindeki parayla 3 ay dayanamadı herkes ağlamaya başladı. Gelip burada asgari ücret şöyle böyle demek kolay. Dolara üç kuruş zam gelince ürün fiyatlarını artırmasını biliyor işveren ama çalışanın maaşına gelince asgari ücret zubala hobala. Binme lan mersedese . rezidansta oturma . İçine tüküreyim bu iki yüzlü düzenin .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acemi_mühendis -- 26 Aralık 2020; 5:27:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    Bu akılla cidden sokakta geziyor musun ?

    Paran değersizleşiyor ise o kadar zam yapmak zorundasın.

    Zam yapılmasa sanıyor musunuz ki Euro 7 liraya inecek ?? Asgari ücreti minumum 350 Euro civarında tutmaları gerekir zaten.

    Sizin gibi düşünen bayada büyük bir çoğunluk var bazen insanların kafasının nasıl çalıştığına hayret ediyorum,bu okullarda hiç mi eğitim verilmiyor?
    hocam adamın haklılık payı var

    fırıncı çalışanına zam yapınca ekmek fiyatına da zam yapacak. tüm şirketler çalışanına zam yapınca her şeyin fiyatı artacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 26 Aralık 2020; 6:19:57 >
  • Bu bakış açısıyla kesinlikle haklısın ancak asgari ücrete zam yapılsın diyenler reel anlamda yükselmesini yani alım gücünün yükselmesinden bahsediyor. Para basın enflasyon olsun demiyorlar ki, o zaman paraya 1 tane sıfır ekleyelim maaşlar direk 10 kat olsun ne fark eder ki.

    Para basmadan da reel gelirleri arttırabilirsin mesela vergi oranlarını düşürürsün direk halkın cebine yansır ya da kaynakları daha çok üreticiye kanalize edersin orta vadede üretimin artması fiyatları aşağı çeker belli harcamaları kısarsın kaynak yaratılmış olur, dışardan yatırımcı çekmenin yollarını ararsın (tabii yüksek faiz verip sıcak para çekmekten bahsetmiyorum, ülkeye kalıcı yatırım yapıp fabrika kuraktan istihdam yaratmaktan bahsediyorum) vsvs.

    Ama tabii bunlar kolay işler değil, senin dediğin gibi bas parayı daha kolay geliyor

  • Parti , ideoloji farketmez tüm siyasetçiler asgari ücret alsa ülkede fakir kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki seçenek var ya fiyatlara zam gelmeyecek yada maaşlara zam yapılacak. Serbest piyasa ekonomisinden ötürü fiyatlara bişey yapamıyorsun. Mecbur maaşlara zam yapılacak. Yapılan maaş zammıda paranın alım gücünü korumak için. Yoksa asgari ücrete gelen zamla kimse zengin olmuyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 26 Aralık 2020; 9:5:5 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.