Şimdi Ara

Asgari ücrete 12 saat işçi çalıştırma suç değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşim bir anaokulunda çocuklara bakıyor 1,400 Tl maaş alıyor sabah 8 akşam 8 çalışıyor yani 12 saat bu yasal bir şey değil hemen hemen bütün kurumlar bu şekilde çalışıyor şikayet etsen 200 tl ceza vericek sonra tekrar devam edicek o kurum bunun bir çözümü yok mudur?

• Muasır medeniyetler seviyesine ulaştığında, suç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 7 Eylül 2017; 12:31:35 >
  • 13 saat çalışsın o da

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayseri forumda ust katlardaki restoranin biri bile sigortasiz calistiriyor 1200 lira maas . Forum diyorum bak.

• Hırsızlık yapıyor işte allah ondan mislini çıkarır umarım
  • Ben diyorum inanmıyodu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftalık 40 ya da 45 saatti sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün iş görüşmesine gittim ürün geliştirme mühendisi pozisyonu için. Haftaiçi 8-7, cumartesi 8-2 çalışıyoruz dediler. Bu saatlerin üstüne esnek çalışma saatlerine uygun musunuz, yeni firmayız çok çalışmamız gerek gibi şeyler söylediler. Gülerek uzaklaştım. Millet damızlık koyun arıyor herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son of Hades

Bugün iş görüşmesine gittim ürün geliştirme mühendisi pozisyonu için. Haftaiçi 8-7, cumartesi 8-2 çalışıyoruz dediler. Bu saatlerin üstüne esnek çalışma saatlerine uygun musunuz, yeni firmayız çok çalışmamız gerek gibi şeyler söylediler. Gülerek uzaklaştım. Millet damızlık koyun arıyor herhalde.

İnsanlar sustukça herşey örtbas ediliyor işte doğru düzgün kanunda yok
  • Bununla ilgili kanunlar mevcut aslında ama uygulayan kim aliminyum.

41. 42. ve 43. madde oku istersen. 43 sizi çok ilgilendirmiyor olabilir ama olsun yine de okuyun

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.4857.pdf
  • Günümüzde çoğu iş yeri bu şekilde işçi çalıştırıyor bunun çözümü var aslında.. sendikal haklar.. çalışanlar toplu iş bırakma, grev v.s.

• quote:

Orijinalden alıntı: Manwe Sulimo

Bununla ilgili kanunlar mevcut aslında ama uygulayan kim aliminyum.

41. 42. ve 43. madde oku istersen. 43 sizi çok ilgilendirmiyor olabilir ama olsun yine de okuyun
    http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.4857.pdf

Kanun var ama cezası 200 Tl o yüzden çoğu yer uymuyor işyeri kapatma cezası versen kimse bu şekilde yapamaz ama bu kuralları koyan kişilerde insanların hakkını çalıp gasp ediyor umarım insanların vebali bu dünyada veya öteki dünyada çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67D7F6EFB -- 7 Eylül 2017; 17:45:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.