Şimdi Ara

Asgari ucret 11.402 h.o (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
4
Favori
13.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Misal konuşuyorum kardeşim ki alırsın iki kili çalışman lazım tabiki yada aile evinde falan. Ben oran olarak verdim. Neden 2.8 milyonluk ev alamıyorum 2 senede bu kadar kaydı maaşım onu vurguluyorum anlayacağın. Sadece ben değil asgari ücretle çalışmayan herkesin alım gücü düşüyor asgari ücret %50 %50 %30 %40 geliyor altı ayda bir, kim alıyor altı ayda bir %50? Herkesin maaşı eridi asgari ücretle çalışacağız hepimiz yakında, eşim bu maaş artışından sonra asgari ücretle çalışıyor resmen, hatta bir önceki asgari ücret maaş artışı sebebiyle asgari ücretin altında kaldığı için zorunlu zam yaptı iş veren. Anlatabildim mi meseleyi 6 ayda bir %50 %50 nereye kadar sürecek bu? Az mı hala az evet çünkü enflasyon dolar altın vs vs var, ilk işim 2 yıl önceki maaş durumumu istemek olacak iş verenden, ama alamayacağız 2-5 seneye herkes asgari ücretle çalışan olacak bu gidişle asgari ücrette 100 bini bulacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• daquied kullanıcısına yanıt

Ben onu sonradan anlayıp sildim Asgari ucret 11.402 h.o 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Edit:

Şu grafiğin güzelliğine bakar mısınız

Asgari ucret 11.402 h.o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 20 Haziran 2023; 14:17:47 >
  • daquied kullanıcısına yanıt

Aslında bu felsefik bir konu. Sadece şunu diyebilirim belki. Bu kadar büyüksehre ne gerek var.

Deli gibi çalışıp sonunda yılda bir kez bile tatil yapamayacak bilmem emeklilikte dünyayı bırak onu turkiyeyi gezemeyceksem oturur köyümde koyuna tavuğa bakarım.

• Faiz artınca, $ da satarlar kur biraz düşer. Sonra asgari ücret 500 $'ı geçmiş olur. Ama ilerleyen aylarda enf kaçınılmz artacak, turizm gelirlerine rağmn. Ve şöyle diyecekler "bakın istediğiniz gibi faizi artırdık ama enfl da arttı. Hani biz hatalıydık" vs... ve buna inancklr

対馬用
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Bence öğretmenler o 3 ayda sizin beyinlerinizi yıkamalılar.

Fırıncının 4 tane elemanı var diyelim yaklaşık 13 bin tl ek masrafı oldu yani 1 asgari ücrete eşdeğer. Un üreticilerin yine aynı. Şimdi yarın ekmek 10 tl olsa kime ne itirazı edeceksin? Patronlar ya 1 işçi çıkaracak işten yada ürünlerine ekstra asgari ücreti maliyeti zammı koyacak.

Asgari ücrete zam sebep, enflasyon ve işsizlik sonuç diyebilirmiyiz? Denilir. İşi olmayanlar, işini mültecilere kaptıranlara daha zulüm dolu bir hayat mücadelesi bekliyor.

sonra faizi artıran şimşek ingiliz ajanı, merkez bankası başkanı olan kadın amerikan ajanı ilan edilip kovulacak.

seçimlere aylar kala faizler düşürülüp kredi muslukları açılacak. sonra mehter marşı ile amerika ve ingiltereye karşı kazandığımız zafer kutlanacak

bunlar olurke kk hala chpnin başında kalacak

Asgari ucret 11.402 h.o

Memur emeklisi toplu sözleşmeden dolayı çalışan memur ile aynı zam oranını alacak. Yani yaklaşık %85. Diğer emekliler anca %30 alır.

Memur emeklisi olan yaşadı bu sene. Diğer emekliler ile ciddi fark oluşacak maaşlarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6480D79F2 -- 20 Haziran 2023; 14:47:38 >

2 ay anca doğru...

insanları yanıltma

o senin dediğin usta değildir kalfadır yani bir motoru tek başına yardım almadan rektifiye edemeyecek çıraklıktan çıkmış kişiler

bu gün c segmenti dediğimiz opel nissan peco ford tarzı arabaların rektifiyesi 50 000 tl en az

araç lüks ise 100 150 binleri buluyor

utanmasan diycen ki esaslı bir usta en fazla 4000 lira haftalık alıyor

15.000 TL'lik asgari ücret

29.99 - 29.60 TL'lik Dolar Kuru ile gireriz...

yani ortalama 500 dolarlık asgari ücret ile yerel seçimlere gireriz...

2028'e kadar bundan sonra seçim olmayacağı düşünüldüğünde

büyük bir devalüasyonun bu tarihten sonra gelmesi olası gözüküyor...

2024 martından sonra Dolar TL'de 40 TL'leri aşan bir devalüasyon bekliyorum...

Asgari ücret, AKP ortalaması olan 380 - 350 dolarlara mutlaka düşecektir...

ülkenin yüzde 65'inin asgari ücret aldığı düşünüldüğünde

500 dolarlık asgari ücret ile AKP yerel seçimlerde ezip geçecektir...

500 dolarlık asgari ücret ile yerel seçimleri ezip geçmeyecek

istafa etmediği için millet cezayı kesecek kk ye belediyelerin hepsi ellerinden geri alınacak

Sen bu şekilde hesap yapıyorsun ama birçok eve 2 değil 3 veya 4 maaş giriyor.

Son EYT'den sonra bizim firmanın %50'sine yakını hem emekli hem çalışan haline geldi.

Bu 40-45 yaşında asgari ücretli işçi EYT'li emekli abilerimiz ablalarımız eşiyle beraber eve 4 maaş sokup ayda 50bin TL gelirle yaşıyorlar.

Orta yaş grubunun keyfi gıcır olan gençlere oluyor.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.