Şimdi Ara

Asgard 382 ye nasıl bir mod yapılabilir arkadaşlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kasa var elimde,açıkcası baya dar.Parçalar sığıyorda kablo toplamak ayrı bir dert.PSU çok dandik.Kabloları felaket kötü gözüküyor.Dedim bende elimden geldiğince bir şeyler yapayım.

Öncelikle yan kapağı pleksi yapayım diye düşündüm,maliyet olarak 30-40 lira bir şey tutuyor sanırım.Işıklandırma olarak üste 2 tane ledli fan koyarsam kasaya yeter mi sizce?Ve kabloları toplamaya çalıştım baya ama güç kaynağından çıkışı çok kötü olduğu ve kasa dar olduğu için güzel bir şey yapamadım.

Kasam bu.Nasıl bir çözüm üretebilirim?Mod olarak neler yapabilirim,maliyeti ne olur?

Öncelikle düşündüklerim;
    24 pin ve 6+2 pin PCI-E kablolarımı uzatma kablosu takıp güzel bir görüntüye sokacağım.Alacaklarım bunlar;
    http://www.aliexpress.com/store/product/motherboard-24-PIN-400mm-long-extension-power-core-cable-18AWG-with-sleeving/907279_658104958.html
    http://www.aliexpress.com/store/product/6Pin-PCI-E-power-cable-with-red-braided-sleeving/907279_1518443227.html

Bir de kırmızı led takmayı düşünüyorum.Bundan olabilir;
    http://www.aliexpress.com/item/Amazing-Red-Blue-Green-60cm-5050SMD-LED-PC-Computer-Case-Strip-Light-Self-adhesive-49842/1635332943.html,

Yaklaşık 50 liraya mal olacak bana kasanın içi.Pleksi 30x30 a yakın bir şey düşünüyorum o 20 tl.Ama kesim ücreti ne kadardır,kim uğraşır bilmiyorum.
    ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_kaan -- 31 Ağustos 2014; 13:41:25 >

• İyice kontrol et ve kullanmadığın kabloları kes. Yada kabloları çıkarılıp takılan bir psu al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sleep-_-

İyice kontrol et ve kullanmadığın kabloları kes. Yada kabloları çıkarılıp takılan bir psu al.

İcini acsam cikartma ihtimalim olur mu?Kesmek sıkıntı ya,nolur nolmaz.Zaten 450 falan guc veriyor,seneye degistiririm muhtemelen bu guc kaynagini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ksk_kaan kullanıcısına yanıt
    PSU'nun içindeki kablolar pcb'ye lehimli. Ama yapamicaksan karışma 1 yıl bekle soketli bir güç kaynağı al
  • Hocam fazla kullanılmayan kabloları kesin kalan kabloları kelepçe ile bağlayın anakart tepsisinin arkasına atın güzel bi şekilde. Kasanız ufak 2 Ledli fan yetmez bence siz yinede bi 20 - 30 cm led atın derim özellikle mavi olsun daha çok aydınlanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justice4me

Hocam fazla kullanılmayan kabloları kesin kalan kabloları kelepçe ile bağlayın anakart tepsisinin arkasına atın güzel bi şekilde. Kasanız ufak 2 Ledli fan yetmez bence siz yinede bi 20 - 30 cm led atın derim özellikle mavi olsun daha çok aydınlanır

Olabilir hocam.Led buldum bir tane alicam onu,sleeve yapmak lazimda bende 0 yetenek oldugu icin bulasmiyorum.

R9 280-fx8320-tx3 cpu sogutucu-ud3p anakarti dandik psuyla kullaniyorum.450 watt falan veriyor sanirim.

• Öyle demeyin onu bulamıyanlarda var bkz ben :) sleeve konusu el emeği gerektiriyor hocam nette videoları mevcut ince noktalar pratikleri felan bir göz atarsanız pekte zor değil aslında denemelisiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justice4me

Öyle demeyin onu bulamıyanlarda var bkz ben :) sleeve konusu el emeği gerektiriyor hocam nette videoları mevcut ince noktalar pratikleri felan bir göz atarsanız pekte zor değil aslında denemelisiniz.

El becerim sıfır hocam.Elma soyamam,siz bana sleeve yaparsın diyorsunuz
  • elmadan daha basit hocam uçlu kaleme uç takmak gibi diyelim :)
  • dostum kasa küçük ama azıcık azimle güzel şeyler yapabilirsin biz asgard pro ya yaklaşık aynı boyutta belki daha küçük neler yaptık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supressor -- 2 Ağustos 2014; 19:16:24 >

• Aksam kasanin icinin resmini aticam,cok fazla kablo var.Pleksi almak lta sıkıntı yok,lazer kesimde yaptiririm fakat nasil takicam hic bir fikrim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: supressor

dostum kasa küçük ama azıcık azimle güzel şeyler yapabilirsin biz asgard pro ya yaklaşık aynı boyutta belki daha küçük neler yaptık :)

Alttaki olay çok iyi olmuş.Ne kadara yaptınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_kaan -- 2 Ağustos 2014; 19:32:27 >
    alüminyumdan 25 tl ye yaptık
  • quote:

alüminyumdan 25 tl ye yaptık

Hocam sizin modlarınızı biliyorum,maşallahı var.İşçiliğiniz çok iyi açıkcası.Diyorum ki sadece pleksi+led alayım,seneye yaza doğru kasayı değiştiririm.
    olabilir tabi daha geniş bir kasaya geçmen cok daha iyi olur :)
  • quote:

olabilir tabi daha geniş bir kasaya geçmen cok daha iyi olur :)

Corsair 600t ye aşığım açıkcası.Psu alsam 550 lira tutar en az.Sıvı soğutma şart 200-300 de o.Biriktirirsem neden olmasin

• Aynı kasa bende var hocam kabloları kasanın sağ tarafına at anakartın arkasında kalsın yani kablolar o kadar karmaşaya gerek yok
  • Kasanın dış görundefinedünüşü fena değil. ama sanki dışarı taşıcakmış gibi duruyor garip.... neyse. şimdi siz ne istiyorsunuz ona göre size yardımcı olmaya çalışayım.

@ksk_kaan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan739 -- 3 Ağustos 2014; 1:08:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan739

Kasanın dış görundefinedünüşü fena değil. ama sanki dışarı taşıcakmış gibi duruyor garip.... neyse. şimdi siz ne istiyorsunuz ona göre size yardımcı olmaya çalışayım.

@ksk_kaan

Aslinda sadece fazla kablolardan kurtulup,yan kapaga pleksi yapmayi dusunuyorum.Bir de led.

açtığım konuya göz atarsan bi örnek verebilirim kendim yaptım eğer yardımım olursa sevinirim kolay gelsin. @ksk_kaan

http://forum.donanimhaber.com/m_95349522/f_//tm.htm#95499946

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan739 -- 3 Ağustos 2014; 1:20:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.