Şimdi Ara

Aselsan veya Tai'de calismak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
19
Favori
265.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serdalkul

yenimahalle endüstri meslek stajımı aselsan'da kalıp bölümünde yaptım okul göndermişti stajerlik cok sıkı geçmişti herşeyi öğretmişlerdi ve staj bittiğinde geçici işsi olarak girmiştik 6 ay sözleşme yapmışlardı sözleşme bittiğinde 6 ay daha uzatmışlardı ve o aralar askerlikle alakalı şeyler oldu geçici işşileri çıkarmışlardı. ( askerliğini yapmayanları) bu hikaye kısmıydı gelelim asıl soruya ve cevaba aselsan çok disiplinli ve işcilerine bol para veren bir kurumdur, çoğu kişi çalışarak alıyor bu parayı ama çoğu kişide oturarak alıyor benim şahsi düşüncem.. benim geçici işci olarak çalıştığım dönemlerde (2002-2003 felandı sanırım) 3 ayda bir maaş ikramiye veriyorlardı, yıl başında veya bayramlarda 1 maaş ikramiye veriyorlardı ayrıca hediyeler veriyolardı..

Alıntıları Göster
    Acaba TAI mi yoksa ROKETSAN mı daha iyi maaş ı iş şartları nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: xenonfk

Arkadaşlar, burada çok fazla kulaktan dolma bilgi var. Dilerseniz makina mühendisi bir tai çalışanı olarak (5 senedir buradayım) size bu kulaktan dolmalar yerine net bilgiler vereyim :
    1. Torpil geçerlidir evet ama ön şart değildir. Benim hiç bir torpilim yoktu. Sadece çalışan arkadaşlara cv'mi gönderdim onlar da ik'ya verdiler. Eğer nitelikleriniz iyiyse, ingilizceniz yeterliyse sizin de diğerlerinden şans olarak hiç bir farkınız olmaz.
    2. Elbette türkiyenin her kuruluşunda olduğu kadar referanslı işe alım var. Bunu zaten nereye giderseniz gidin göreceksiniz. İlla genel kurmay başkanından torpilli olmanız gerekmiyor. Böyle düşünmeyin.
    3. Mühendislere her zaman iyi maaş verir. 5 sene içerisinde eğer terfi de alırsanız çok rahat 4000-4500 seviyelerine çıkabilirsiniz.
    Ama tasarım mühendisi olursanız bu maaşı alırsınız. Branş farketmez.
    4. Üretim veya idari işlerde çalışırsanız, tasarım mühendislerinden her zaman daha az alırsınız. Bu fark 500 - 1000 tl arasında değişir.
    5. Herkes herkesin maaşını az çok bilir. Gizli saklı iş dönmez. İnanmayın.
    6. Mühendis olmayanlara göze batan maaşlar vermezler. Ama yine de piyasadan iyidir.
    7. Çalışma saatleri 7.45-17.30'dur. Akıncı, Ankara'nın en uzak iş yerlerinden biridir. Şehir merkezinde 18:30dan önce olamazsınız.
    8. Çalışma ortamı olarak kaliteli insanların olduğu, servis, yemek, sigorta vs gibi imkanların olduğu bir şirkettir. Maaşlar zamanında yatar. Yıl sonlarında ortalama 700 tl yıl sonu primi verir. %7-10 arası zam olur. 16 maaş vardır. (nisan, temmuz, eylül, aralık çift maaştır)
    9. Çok zengin bir sosyal yaşam vardır. 5 milyon m2'lik toplam alanda hem bir üniversite kampüsü havası hem bir iş yeri havası vardır. 10. Akıncıda 800 dairelik lojmanlar vardır. Başvurunuz onaylanırsa lojmanda çok uygun fiyata kalabilirsiniz.
    12. Mühendislere yurt dışı görev imkanı çoktur. Yurtdışı harcırah vs gayet iyidir.
    13. İngilizce bilmezseniz barınmanız çok zordur. Zaten işe almamalarının en büyük sebebi de ingilizcenizin yetersizliği olacaktır.
    14. Amirleriniz çok sıkmasa da göze girmek kolaydır. Ancak yükselmek çeşitli nedenlerden ötürü çok kolay değildir.
    15. Fazla mesaiye kalırsanız saatlik ücret 15-20 tl arasında olmak üzere maaşınıza çalışma süreniz kadar ek para yatar. Yani fazla mesai parası alırsınız. Bunu çok az şirket yapar.
    16. SSK'dan rapor alırsanız paranızın peşinde sgk'larda süründürmez, maaşınızı bozmadan almaya devam edersiniz. Bunu da çok az şirket yapar.
    17. Geleceğim garantide olsun derseniz ankarada daha iyi şirket çok az bulursunuz.
    Sorusu olan?

cv göndersemde bir ik ya iletseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: jezz9

Ikisinden de kabul alindiginda hangisinde calismak daha iyidir? ODTU Elektrik elektronik mezunuyum, yuksek lisansim var, hic tecrubem yok. Tai'de bildigim kadariyla fazla mesaiye ucret oduyorlar, aselsan'da odeme yapmiyorlar. tai'de 9 saat mesai, aselsan'da 8 saat. aselsan ayda ikiyuz lira daha fazla veriyor. bunlar disinda pek bir bilgim yok. tavsiyede bulunan olursa cok yardimci olur. tesekkur ederim.

Hocam aselsana git orada bir füze üret ucuna da taramalı tak taraya taraya gider sonra da patlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10avci

Hocam aselsan ya da roketsanda çalışan arkadaşlar bu firmalara girerkenki müllakat aşamasında detaylı bilgi verebilirmisiz lütfen.( ACİL:( )

İngilizce konusuna ne kadar önem veriyorlar mülakat aşamasında acaba?

Ben roketsanda mülakata girmiştim bir kere, part time iş içindi, bir sandalyeye oturdum, direk karşıma 3 mühendis 1 ik oturdu, class nedir diye başladı elemanlar.
    class nedir
    polymorpishm nedir
    bir de bir soru daha sormuşlardı. ama herifler çok ciddiydi, bir gülümseme belirtisi görememiştim. mülakatın sonunda, siz hep böyle ciddi misiniz dedim, bozuldular, sonra bir ödev verdiler basit bir c++ programı yazdırıp object orienteda ne kadar hakim olduğunu görmek amaçlı. onu da çok güzel yapmıştım ama yaklaşık 1 sene sonra red maili geldi :) o zaman da ben bozuldum :P
    ingilizceyle ilgili bir şey yoktu ya.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    mrb. tai ye sözleşmeli olarak girdikten sonra kadroya geçmek nasıl mümkün olabiliyor acaba rica etsem bilgilendirebilirmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Aselsan'da çalışan üç mühendis ölmüştü ardarda, intihar dedilerdi üçüne de, ne oldu o iş?

Kaldı öyle , bakanın kızı eşi olan vardı bitane , onun babası uğraş veriyor ama kimsenin ilgilendiği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Peki iş mülakatı sırasında , mezun olunan üniversite ye ve not ortalamasına mı daha çok önem verir bu firmalar , yoksa üniversite hayatı boyunca katılmış olduğunuz mühendislik projelerine mi ?
  • Rabbim her toprakta senden razı olsun
    quote:

Orijinalden alıntı: uygarliksavasinineri

quote:

Orijinalden alıntı: vwTeam

quote:

Orijinalden alıntı: anytimeee

Hocam iyi günler, TAI ile ilgili yazınızı okudum ve size bi kac soru sormak isetdim. Verdigim rahatsızlık için öncelikle özür dilerim. TAI ile görüşmem oldu mülakat fln da başarılı geçti. TAI'de muhendis olarak göreve başlama durumum var da mulakatta bazı özel konuları konuşma fırsatım olmadı. Onları sakıncası TAI'de çalışan biri olduğunuz için yoksa size sormak istedim.

TAI'de cuma namazlarında bir problem oluyor mu? nerelerde nasıl kılınıyor? Bu konuda bilginiz var mı? Bir de vakit namazlarını kılabilen kişiler de var mı? Onlara herhangi bir tepki fln oluyor mu?

Bilginiz varsa benimle paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden çok teşekkürler...

İyi çalışmalar...

Kardeşim sen bu yazdıklarını birde TAI deki çalışanlara birebir yüzyüze görüşmede sorsana bak bakalım ne oluyo!!!Sen imam hatip mi okudun yoksa mühendislikmi!!! Seni zaten TAI ye almazlar öyle ayrıca senin aradıgın yerin TAI oldugunuda dusunmuyorum.Sen en iyisi cuma günleri şirketçe namaza giden kurumlarda iş bulmaya bak...

Ben TAI'de çalışmıyorum ancak ODTÜ mezunu endüstri mühendisiyim. Büyük firmalarda staj yaptım ve çalıştım. Şu anda çalıştığım yerde bu şekilde bir ortam yok ancak toplantı salonlarının ibadet amaçlı kullanımına izin verilebiliyor ve stajerlerimiz bile burada vakit namazlarını kılabiliyor. Belirtmek isterim ki çalıştığım şirket aynı zamanda alkollü içecek üretimi yapan bir şirketi bünyesinde barındıran bir grubun şirketidir. Yani yeşil sermaye ile uzaktan yakından ilgimiz yok.
    TAI'nin çok büyük bir kompleksi olduğunu biliyorum ve 4000 civarı çalışanı var. Bu kompleksinde lojman, spor salonu gibi tesisler olduğuna göre mescit de vardır diye düşünüyorum. Özellikle üretimde çalışan operatörlerin bu konuda talebi oluyor ve böyle büyük şirketlerde(yerli yabancı farketmez), çalışanlarının ihtiyaçları ön planda tutulur.
    İbadet sadece imam hatip mezunlarının tekelinde değildir. Kendi adıma dini gereklilikleri yerine getirmemeyi tercih etsem de herkesin hak ve özgürlüklerine saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Ki kurumsal şirketlerde çalışanlar bilirler, kurumsal olduğunu savunan her şirket çalışanlarının inançlarına saygı gösterir.

Allah dünyada ve ahirette yar ve yardımcın olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter
    3. sınıfta Aselsan'da staj yapmıştım. İş ortamı olarak TAI'nin daha rahat olduğu söyleniyordu. Sabah 8'de mesai başlıyor akşam 17.00'de bitiyordu. 12-2 arasında her bölüme ayrılmış 1 saatlik öğle araları vardı. 12-1, 12.30-1.30, 1-2 şeklinde. Maaş olarak 4000e kadar çıkmanız mümkün 5 yıl içinde.

Taide mesai 8:30da baslar 5:30da biter aselsanmi taimi dersen tai yaklasik 1yil calistim taide

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve tai yagmur yerine kurbaga yagan bi yerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_DarkBlade -- 16 Haziran 2011; 0:50:33 >
  • quote:

Arkadaşlar, burada çok fazla kulaktan dolma bilgi var. Dilerseniz makina mühendisi bir tai çalışanı olarak (5 senedir buradayım) size bu kulaktan dolmalar yerine net bilgiler vereyim :
    1. Torpil geçerlidir evet ama ön şart değildir. Benim hiç bir torpilim yoktu. Sadece çalışan arkadaşlara cv'mi gönderdim onlar da ik'ya verdiler. Eğer nitelikleriniz iyiyse, ingilizceniz yeterliyse sizin de diğerlerinden şans olarak hiç bir farkınız olmaz.
    2. Elbette türkiyenin her kuruluşunda olduğu kadar referanslı işe alım var. Bunu zaten nereye giderseniz gidin göreceksiniz. İlla genel kurmay başkanından torpilli olmanız gerekmiyor. Böyle düşünmeyin.
    3. Mühendislere her zaman iyi maaş verir. 5 sene içerisinde eğer terfi de alırsanız çok rahat 4000-4500 seviyelerine çıkabilirsiniz.
    4. Üretim veya idari işlerde çalışırsanız, tasarım mühendislerinden her zaman daha az alırsınız. Bu fark 500 - 1000 tl arasında değişir.
    6. Mühendis olmayanlara göze batan maaşlar vermezler. Ama yine de piyasadan iyidir.
    7. Çalışma saatleri 7.45-17.30'dur. Akıncı, Ankara'nın en uzak iş yerlerinden biridir. Şehir merkezinde 18:30dan önce olamazsınız.
    8. Çalışma ortamı olarak kaliteli insanların olduğu, servis, yemek, sigorta vs gibi imkanların olduğu bir şirkettir. Maaşlar zamanında yatar. Yıl sonlarında ortalama 700 tl yıl sonu primi verir. %7-10 arası zam olur. 16 maaş vardır. (nisan, temmuz, eylül, aralık çift maaştır)
    9. Çok zengin bir sosyal yaşam vardır. 5 milyon m2'lik toplam alanda hem bir üniversite kampüsü havası hem bir iş yeri havası vardır. 10. Akıncıda 800 dairelik lojmanlar vardır. Başvurunuz onaylanırsa lojmanda çok uygun fiyata kalabilirsiniz.
    12. Mühendislere yurt dışı görev imkanı çoktur. Yurtdışı harcırah vs gayet iyidir.
    13. İngilizce bilmezseniz barınmanız çok zordur. Zaten işe almamalarının en büyük sebebi de ingilizcenizin yetersizliği olacaktır.
    14. Amirleriniz çok sıkmasa da göze girmek kolaydır. Ancak yükselmek çeşitli nedenlerden ötürü çok kolay değildir.
    15. Fazla mesaiye kalırsanız saatlik ücret 15-20 tl arasında olmak üzere maaşınıza çalışma süreniz kadar ek para yatar. Yani fazla mesai parası alırsınız. Bunu çok az şirket yapar.
    16. SSK'dan rapor alırsanız paranızın peşinde sgk'larda süründürmez, maaşınızı bozmadan almaya devam edersiniz. Bunu da çok az şirket yapar.
    17. Geleceğim garantide olsun derseniz ankarada daha iyi şirket çok az bulursunuz.
    Sorusu olan?

Hocam bu maaş aylık maaş mı, yoksa 3 ay 1 alınan çift maaşların aylara bölünmesi ile oluşturulan maaşlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Şaman

quote:

Sorusu olan?

Hocam bu maaş aylık maaş mı, yoksa 3 ay 1 alınan çift maaşların aylara bölünmesi ile oluşturulan maaşlar mı?

Alıntıları Göster
    Bilgisi olanlara soruyorum. İşçi alımı için belli bir tarih varmı yoksa rastgelemi alıyorlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: S-AINT

Bilgisi olanlara soruyorum. İşçi alımı için belli bir tarih varmı yoksa rastgelemi alıyorlar ?

Alıntıları Göster
    Önce ki mesajların birisinde Aselsan için kaşa, göze, boya, posa bakarak da işe alındığı yazılmış. Bu tamamen doğrudur. Aselsanda ki hatunların %80'i tabiri caizse taş gibidir. Bunu hem orada çalışanların yakınlarından hem de çalıştığım firmaya görüşmeye gelen Aselsan çalışanlarından bizzat görerek teyit etmiş durumdayım :) Hatunlar hakkaten acayipti valla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert_DarkBlade

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter
    3. sınıfta Aselsan'da staj yapmıştım. İş ortamı olarak TAI'nin daha rahat olduğu söyleniyordu. Sabah 8'de mesai başlıyor akşam 17.00'de bitiyordu. 12-2 arasında her bölüme ayrılmış 1 saatlik öğle araları vardı. 12-1, 12.30-1.30, 1-2 şeklinde. Maaş olarak 4000e kadar çıkmanız mümkün 5 yıl içinde.

Taide mesai 8:30da baslar 5:30da biter aselsanmi taimi dersen tai yaklasik 1yil calistim taide

TAI deki mesai çoğu mühendislik departmanı için saat 7.45 de başlıyor ve 17.30 da bitiyor. 17.45 Servislerin kalkış saati oluyor. Ben ordayken, imalat dışında 8.30 da iş başı yapan deparman görmedim.

• quote:

quote:

Hocam iyi günler, TAI ile ilgili yazınızı okudum ve size bi kac soru sormak isetdim. Verdigim rahatsızlık için öncelikle özür dilerim. TAI ile görüşmem oldu mülakat fln da başarılı geçti. TAI'de muhendis olarak göreve başlama durumum var da mulakatta bazı özel konuları konuşma fırsatım olmadı. Onları sakıncası TAI'de çalışan biri olduğunuz için yoksa size sormak istedim.

TAI'de cuma namazlarında bir problem oluyor mu? nerelerde nasıl kılınıyor? Bu konuda bilginiz var mı? Bir de vakit namazlarını kılabilen kişiler de var mı? Onlara herhangi bir tepki fln oluyor mu?

İyi çalışmalar...

Kardeşim sen bu yazdıklarını birde TAI deki çalışanlara birebir yüzyüze görüşmede sorsana bak bakalım ne oluyo!!!Sen imam hatip mi okudun yoksa mühendislikmi!!! Seni zaten TAI ye almazlar öyle ayrıca senin aradıgın yerin TAI oldugunuda dusunmuyorum.Sen en iyisi cuma günleri şirketçe namaza giden kurumlarda iş bulmaya bak...

anytimeee Allah'ın izniyle özgür bir düşünce ortamında,inancına ve haklarına saygı duyulan bir yer bulabilir.ancak hak ve özgürlüklere saygı duymayıp üstüne bir de küçümseyen sizin gibi bir insan nasıl nerede barınabilir merak ediyorum?Hangi zihniyete dahil olabilir ve nasıl insanlara karşı saygı duyan çağdaş bir insan olabilir merak ediyorum doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mpiam

quote:

quote:

İyi çalışmalar...

anytimeee Allah'ın izniyle özgür bir düşünce ortamında,inancına ve haklarına saygı duyulan bir yer bulabilir.ancak hak ve özgürlüklere saygı duymayıp üstüne bir de küçümseyen sizin gibi bir insan nasıl nerede barınabilir merak ediyorum?Hangi zihniyete dahil olabilir ve nasıl insanlara karşı saygı duyan çağdaş bir insan olabilir merak ediyorum doğrusu.

Alıntıları Göster
    takip edelim

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

takip edelim

Alıntıları Göster
    takip..
  • Mesajim bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

Mesajim bulunsun.
    Aselsan ve Tai'de çalışmak için bildiğim kadarıyla ADAM olmak da gerekiyor.Bu tip yerler ülkemizi ileri taşımak için beyinlere ihtiyaç duyar.Para peşinde olanları bence kapısının önünden bile geçirmemeleri lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraysgt

Aselsan ve Tai'de çalışmak için bildiğim kadarıyla ADAM olmak da gerekiyor.Bu tip yerler ülkemizi ileri taşımak için beyinlere ihtiyaç duyar.Para peşinde olanları bence kapısının önünden bile geçirmemeleri lazım

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar ingilizce eğitim veren bir üniversitenin makine mühendisliği mezunuyum. 15 Ocak için TAI'den mülakata çağırdılar. Sanırım ilk olarak ingilizce mülakatına alacaklar. Sonrada teknik mülakat olacak (İK daki kızın verdiği bilgilere göre). Inglizce veya teknik mülakata giren oldu mu? ne tarz sorular soruyorlar? İngilizce mülakatı yazılı mı sözlü mü? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Selamlar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.