Şimdi Ara

ASD Kalp ameliyatı muafiyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun gitim heyet doktoru kardiyolojiye dediki askerliğe uygun ancak uzman er ve erbaşlık yapamazsın 46-b ye göre diye ben direk muaf bekliyordum yarın 1 de heyet var heyetten dönme ihtimali var mı tecrübeliler bilgilendirebilir mi

Edit: Biraz araştırdım. TSK nın sağlık yönetmeliğinde Konjenital Kalp hastalıkları (ASD de Konjenital Kalp hastalığına girer) ile ilgili 3 madde var. Bu maddelerin birisi B diğeri de D sınıfına giriyor. Buna göre kesinlikle muaf tutulması gerekiyor. Maddeleri bırakıyorum aşağıya.

6. Orta derecede (2. ve 3. derece) kapak yetmezlikleri, supraventriküler taşikardi veya sık gelen ventriküler prematüre atım gibi ciddi ritm bozukluğu yapmış mitral valv prolapsusu, ameliyat ile tam düzeltilmiş asiyanotik konjenital kalp hastalıkları, atrium kalp kası ve büyük damar yaralanmaları, tesadüfi saptanan asemptomatik koroner arter hastalıkları, semptom ve iskemiye yol açmayan <%50 darlık yapan koroner arter hastalıkları, iskemi ve semptoma yol açmayan musküler bridge ve koroner arter ektazileri

12. Ameliyat olsun ya da olmasın siyanozla birlikte, EKG, röntgen ve diğer laboratuvar bulguları ile saptanmış, komplikasyon yapmış ya da yapmamış konjenital kalp hastalıkları.

Ameliyat olmamış veya ameliyatla tam düzeltilmemiş konjenital kalp hastalıkları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWelles -- 16 Ekim 2025; 4:43:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASD amelyatı Ve Askerlik
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.