Şimdi Ara

aşçılık mı gastronomi mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
19.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    quote:

    Orijinalden alıntı: my62231


    quote:

    Orijinalden alıntı: b5h3g8

    ygs-4ten 410 puan epey zor olucak ama yapıcaz artık .turızm otelcılık lisesinden ek puan verılıyormu

    Ek puan maalesef kaldırıldı. Sadece diploma puanı etkiliyor.

    nereye kaldırıldı arkadaşım liseyi bitirince hiç sınava girmeden 2 yıllık üniye girebiliyorsun

    O senin dediğin sınavsız geçiş oluyor. Benim dediğim meslek liseliler kendi bölümlerini seçerlerse ek olarak 20 küsür puan verilmesi. O da kaldırıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-752FE1664 -- 10 Mart 2013; 10:19:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • baska bi şehirde bölüm açılma olasılıgı varmı yanı duydunuzmu boyle bısey
  • ben abant izzet baysal mengen gastronomide okuyorum burası 2012 ek tercihlerde açıldı en düşük ygs 4 : 330 la aldı gastronomi puanlarının yükselmesi bekleniyor ama ne kadar yükselir bilemem en iyi üniversite hangisi dersen bu yıl aşpafet manavgat aşçılık yarışmasında aşçılık olan üniversitelerde dahil 15 üniversite arasında yılın en iyi üniversitesi izzet baysal seçildi. bölüm dersleri çok ağır değil ama yoğun olarak ingilizce görüyoruz bunun yanında gıda mühendisliğinin derslerinide görüyoruz yinede fazla zorlanacağını düşünmüyorum. aşçılıkmı gastronomimi diye sorarsanda gastronomi derim çünki işletme dersleride görüceksin zaten gastronominin asıl amacı yönetici yetiştirmektir ama aşçılıkta yapabilirsin yöneleceğin alanı senin seçmen gerekiyor. gastronomiden mezun olunca 3 tane yabancı dil biliyor olcaksın aynı zamanda gastronomi den başka gıda mühendisliği diyetisyenlik gibi alanlar hakkındada bi çok bilgin olcak ve diyet yazabilceksin. gastronominin üstüne 2 yıl daha okuyup diyetisyen veya gıda mühendiside olabilirsin.




  • izmirde mutfak sanatları ve yonetımı bolumu varmıs peki onun farkı nedir
  • Gastronomi tabi ki. Onun dışında ilk tercihin Yeditepe Üni. ikincisi İzmir Ekonomi Üni. olmalı
  • zaten bahsettiğim universite ızmır ekonomıydı orayı cok ıstıyorum ama gastronomı yokmus galıba sadece mutfak sanatları ve yonetımı olarak geçıyor gastronomı varsa gerçekten çok ıyı olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b5h3g8

    zaten bahsettiğim universite ızmır ekonomıydı orayı cok ıstıyorum ama gastronomı yokmus galıba sadece mutfak sanatları ve yonetımı olarak geçıyor gastronomı varsa gerçekten çok ıyı olur

    Gastronomi dediğin şey zaten mutfak sanatları - Yani aşçılık, ürünleri tanıma onlar hakkında temelden son noktasına kadar her şeyi bilme - ve yönetme - işin işletme kısmı - bunlardır. Aynı şey yanı 2'si de
  • ilerde iş bulma konusunda sıkıntı olurmu onda tereddutum vardı sadece ıkısı arasında,ve derslerı tamamen aynı oluyor dımı ızmırdekıyle dıger unıverstelerın yanı izmire gitsemde aynı şekilde eğitim görücem
  • izmir mutfak sanatları ve yönetimi bölümünün derslerine baktım gastronomiden tek farkı işletme dersleri ve teorik dersler daha ağırlıklı uygulama dersleri biraz daha az ama bi çok ders aynı arasında çok bi fark yok. yeditepe üniversitesi ilk tercihlerin arasında olsun çünki yeditepe üniversitesi türkiyenin en pahalı mutfağına sahip eğitimi konusunda bişey diyemem hiçbirine ama izzet baysal mengen gastronomiyi de düşün çünki mengen bilindiği üzere aşçılık diyarı olarak geçer ve ismini dünyaya kanıtlamış bi markadır bi kaç seneye en yüksek puanla alan yer olacağı tahmin ediliyor.
  • üniversitenin ortamıda onemlı bırazcık benım ıcın yerı sehre yakın mı yada ben mesela yuzme dağcılık falan yapıyorum boyle grupları varmıdır
  • boluya 60 km mengen yol biraz bozuk falan ama idare ediyoruz. biz gastronominin ilk öğrencileri olduğumuz için şu an gruplarımız falan yok sayımızın artmasını yani seneyi bekliyoruz. merkez kampüste gruplar var etkinliklerine katılabilirsin.
  • aşçı olmak istiyorsanız üniversite çok da önemli değil aslında 2 türlü var biri alaylı diğeri de kendini geliştiren,2 yıllık iyi bir myo arkasından yurt dışı aşçılık okulları ile çok iyi seviyelere gelirsiniz,referans da çok önemli yarışmalar ünlü şefler ile tanışmak onların çalıştığı otellerde staj görmek vs vs,en basitindan msa diye bir aşçılık okulu var mesela araştırın fiyatlar çok yüksek ama değiyor.
  • 2 yıllık aşçılıkla gastronomi arasında büyük fark var 2 yıllık aşçılıkta sadece mesleki bilgiler öğretiliyor aşçılık için gerekli olanlar. gastronomide ise işletme, işletme muhasebesi falan ve gastronomide gıdaların en küçük parçasına kadar saklanma koşlları vs. hepsini öğreniyorsunuz + size 3 tane yabancı dil sağlıyor. iyi mertebelere gelmey kolaylaştırıyor. benim ilk senem olmasına rağmen türkiyenin önde gelen biçok iyi aşçısıyla tanıştım bu 1 sene içerisinde 3 tane arışmayı izleme imkanı buldum. yani bu meslekte üniversite kendinizi geliştirmek için son derece gerekli. msa yıllık 16,5 bin tl ye eğitim verdiğini duymuştum.
  • peki kaç yıl eğitim almak gerekıyo yurtdısında soyledıgınız yerde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b5h3g8

    şuan anadolu lisesindeyim aşçı olmak ıstıyorum ne yapmalıyım aşçılık mı gastrono mi mi daha iyidir

    gastronomi ve mustfak bilimleri bence gazi üniversitesi ilk tercihin olsun , her şey sana bağlı hiç aşçılıkla alakalı hiç bir şey okumamış kendi gayretiyle aşçı olan arkadaşımın dayısı var kendi kendini geliştirip aşçı oldu şuan 7500 lira maaş alıyor öte yandan 1000 liraya aşçılık yapan aşçılık okuyan arkadaşım var her şey sende bitiyor bu sektörde bende düşünüyorum fakat ailem izin vermiyor bu bölümü yazmamı seneye bilkent işletme de olacağım inşallah işletme okurken yanında frasız mutfağından kursa gitmeyi düşünüyorum yurt dışında kurs arıyorum zaten yurt dışı kurslarındaki aldığın sertifikalar türkiye de fazlasıyla iş görüyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gastronom14

    2 yıllık aşçılıkla gastronomi arasında büyük fark var 2 yıllık aşçılıkta sadece mesleki bilgiler öğretiliyor aşçılık için gerekli olanlar. gastronomide ise işletme, işletme muhasebesi falan ve gastronomide gıdaların en küçük parçasına kadar saklanma koşlları vs. hepsini öğreniyorsunuz + size 3 tane yabancı dil sağlıyor. iyi mertebelere gelmey kolaylaştırıyor. benim ilk senem olmasına rağmen türkiyenin önde gelen biçok iyi aşçısıyla tanıştım bu 1 sene içerisinde 3 tane arışmayı izleme imkanı buldum. yani bu meslekte üniversite kendinizi geliştirmek için son derece gerekli. msa yıllık 16,5 bin tl ye eğitim verdiğini duymuştum.

    arkadaş çok doğru söylüyor , üniversitede okuman her türlü en iyisi en kazançlısı ve okula gidince iyice araştır belli bi mutfakta alanda uzman ol bence git otel aşçılarıyla konuş sektörde başarının sırları eminim onlardadır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chemast

    quote:

    Orijinalden alıntı: b5h3g8

    şuan anadolu lisesindeyim aşçı olmak ıstıyorum ne yapmalıyım aşçılık mı gastrono mi mi daha iyidir

    gastronomi ve mustfak bilimleri bence gazi üniversitesi ilk tercihin olsun , her şey sana bağlı hiç aşçılıkla alakalı hiç bir şey okumamış kendi gayretiyle aşçı olan arkadaşımın dayısı var kendi kendini geliştirip aşçı oldu şuan 7500 lira maaş alıyor öte yandan 1000 liraya aşçılık yapan aşçılık okuyan arkadaşım var her şey sende bitiyor bu sektörde bende düşünüyorum fakat ailem izin vermiyor bu bölümü yazmamı seneye bilkent işletme de olacağım inşallah işletme okurken yanında frasız mutfağından kursa gitmeyi düşünüyorum yurt dışında kurs arıyorum zaten yurt dışı kurslarındaki aldığın sertifikalar türkiye de fazlasıyla iş görüyor

    arkadaşlar tamam yurt dışındaki sertifikalar türkiyede fazlasıyla iş görüyor olabilir ama aşçılıkta niteliksiz bi insanı sertifikalar kurtarmaz. yurt dışında size türk mutfağını öğretmiyecekler. aşçılıkta önemli olan yöresel tat ve lezzetlerle dünya mutfağını en iyi şekilde birleştirip sunmaktır. türk mutfağını bilmeden yurt dışında alınan sertifikaların türkiyede hiç bi geçerliliği olmaz. işe girmeden önce sizin yeteneklerinizi yaratıcılığınızı bilginizi test edip öyle işe alıyorlar sadece diplomaya bakmıyorlar. ama Türkiyede türk mutfağınızı geliştirirsiniz sonra o yabancı ülkelerden sertifikaları alırsınız onun size hem bilgi, birikim, deneyim ve cw açısından çok büyük katkıları olur. parası için bu mesleği düşünüyorsanız bu bölüme yönelmeyin çünki sevilmeden yapılacak bi iş değil bundan emin olabilirsiniz




  • ve kimse işe direk 7500 tl maaşla başlamıyor ilk işe başladığınızda alacağınız miktar en fazla 1500 tl kendinizi geliştiremezsenizde o maaşta kalırsınız ama geliştirirseniz 25000 tlye kadar yolu var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gastronom14

    ve kimse işe direk 7500 tl maaşla başlamıyor ilk işe başladığınızda alacağınız miktar en fazla 1500 tl kendinizi geliştiremezsenizde o maaşta kalırsınız ama geliştirirseniz 25000 tlye kadar yolu var

    Hocam benim bu seneki ygs-4 puanım 326 ve okul puanı eklenince 356 olacak.Sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra gastronomi okuma isteğim daha da arttı çünkü okuduğunuz bölümün olduğu yere yakınım , karabük'te oturuyorum gidiş geliş uzak olmamış oluyor.Hem de sizin geçen seneki dediğiniz puanın biraz üstünde bir puanım var.

    Ama açıkçası yemek yapma konusunda bilgim pek yok , ama ellerim hassas ve beceriklidir.Elimden 5 çeşit ses çıkarabilen biriyim çevremdekileri zaman zaman rahatsız bile ediyor bu durum.

    Sizce durumum bu iken sizin bölümünüzü tercih etmeli miyim ?Bu sene puanlar yükselecek demişsiniz 30 puandan fazla bir yükseliş mi olur bu ?Ygs-4 356 puan ile sizin bölümünüzü kazanma şansım var mıdır acaba ?




  • puanın çok iyi o kadar yükseleceğini sanmıyorum. yemeğe ilgin varsa ve yemek yemeyide seviyorsan bu bölümü yaz bence. el becerinede güveniyorsun yazmaman için bi sebep yok
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.