Şimdi Ara

ARTIK SON DEFA SORUYORUM PROJEKSİYONDA DLP Mİ LCD Mİ? LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • USA dan ya optoma hd72 yada hitachi pjt200 getirteceğim. Yani şunu soruyorum dlp mi lcd mi? Tamamen pc de kullanacağım ve hem oyun hem film için... Değerli fikirleriniz için şimdide teşekkürler.

• bu isler insanı yıpratıyor, Bence parayı harcamadan al birini
    ust duzey Projeksiyonlarda LCD-DLP arasında aman-aman bir fark olmaz herhalde
    yardımcı olacaksa asagıda verecegim linki incele cok ayrıntılı incelemeler var
    http://www.cine4home.de/indexmain.htm ALMANCA
    http://www.cine4home.com/ İNGİLİZCE

• ikiside çok güzel cihazlar, hangisini alırsan al pişman olmassın. Fakat ben olsam bu işin duayen firmalarından Hitachi yi seçerdim. Hem projektör için önemli unsurlardan biri olan kontrastı daha yüksek hemde evde kullanacağın için LCD..
    Aşağıda bu iki cihaz hakkında bilgilerin yer aldığı linkleri verdim..Gerçi büyük ihtimalle incelemişsindir ama yinede bi bak..
    http://www.sunumsistemleri.com/pjtx200.htm
    http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD72.htm

Yine de bu işte usta olarak gördüğüm ogen arkadaşın da cevabını bende bekliyorum:)
    saygılar

• ogen usta uzun zamandır yok. Ayrıca hitachinin tr ile usa arasında fiyat farkı çok düşük.. hepsi buradadan alabilirim garntili olur.
  • Bulduğun cihazlar gerçekten çok güzel cihazlar.
    Benim önerim eğer cihazı çok uzun saatler kullanacaksan mutlaka dlp almalısın zira LCD ler zaman geçtikçe renklerini ve kontraslarını yitiriyor. DLP lerde pek değişim olmuyor. Ayrıca DLP dış etkenlere daha dayanıklıdır.
    LCD almadaki asıl amaç DLP deki pastel renklere karşın LCD lerde daha canlı renkler olmasıdır.
  • DLP
    1- Hareketli uygulamalarda (film vs.) sunumlara (sabit görüntülere) oranla daha başarılıdır.
    2- 1 veya 3 çip temelli ürünleri vardır
    3- 3 çip temelli ürünler pahalı ve ağır olur

Dezavantaj
    1- İçindeki bazı parçalar sabit olmadığından taşımaya ve çarpmaya karşı hassasiyeti LCD ye göre daha fazladır.
    2- Rainbow efekti nedeni ile görüntüde renk kırılmaları oluşabilir. Ama ikinci renk tekeri ile bu sorun giderilebiliyor.

LCD
    1-Hafif ama DLP ye göre büyük ebatlıdırlar
    2-Yüksek görüntü gerçekliği sağlar, renk kırılması oluşmaz
    3-İçinde ‘sabit’ parçalar vardır (taşıma ve sarsıntıdan daha az etkilenir)

Dezavantaj
    1- Giriş seviyesindeki ürünlerde “piksel” efekti oluşabilir
    2- Ürünlerin fiziksel boyutlarını küçültmek nispeten zordur
    3- Üst uç modellerde teknolojik maliyet yükselir

• son soru:)
    - 1280x768 olması 1024 x 768 oyun oynarken; 1280x 720 den çok fazla farkedermi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • etmez
  • Gozden kacan onemli bir nokta da lamba fiyatları
    Hitachinin bu konuda EPSON-BENQ-OPTOMA gibi firmalara bariz ustunlugu var
    Hitachi pj-tx200 253£+KDV
    Optoma hd72 407£+KDV
    Epson tw600 427£+KDV
    www.lamba.biz
    quote:

Orjinalden alıntı: siyahtemas

USA dan ya optoma hd72 yada hitachi pjt200 getirteceğim. Yani şunu soruyorum dlp mi lcd mi? Tamamen pc de kullanacağım ve hem oyun hem film için... Değerli fikirleriniz için şimdide teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 2 Ağustos 2006; 10:29:45 >

• @siyahtemas

Bahsettiğin çözünürlükler mesela xbox360 da çok fark ediyor. Xbox360 en iyi görüntüyü 1280*720 de verir.
  • DLP: yüksek kontrast, yüksek parlaklık ve pikseller arasında daha az boşluk, daha iyi film performansı (az gölge efekti) demektir.
    LCD: daha ucuz (özellikle SVGA'de), daha iyi renk demektir.
    ben DLP taraftarıyım ama herkesin tercihi farklı olabilir.

ben özellikle oyun ve film için DLP, ofis kullanımları için LCD tercih edilebilir derim (tabi daha ucuz DLP çıkarmazlarsa)

Türkiye'de, LCD Epson alınır, DLP de Benq alınır.
    Zaten pazar payında da birinci ve ikinci sıradaki firmalar bunlar.
  • Abariiii o lamba fiyatları ne yaw:)))) Ben bir de Simulasyon oyunları oynuyorum hersene değiştiririm herhalde:)
    Panasonic bütün ödülleri almış ama benq da eisa almış. Üstte arkadaşın dediği gibi insan resmen bunalıma giriyor karar vereceğim derken.
  • Eskiden CRT tüplü 3 objektifli projeksiyon cihazları vardı neden artık bunlardan satmıyorlar. Bu cihazların lamba derdide yok. Tıpkı tv gibi içinde yüksek ışık gücü veren 3 ayrı renkde crt tüp var. Perdede renkler ayrı ayrı birleştiriliyor ve görüntü oluşuyor.
    Projeksiyon tv lerde bu sistem kullanılıyor ama ayrı olaran satıldığını göremedim. Sadece profesyonel cihazlarda var.
    İyisimi bi projeksiyon tv alıp içindeki söküp perdede kullanalım. Lambaya o kadar para vericeğime yeni bi cihaz alırım daha iyi.
  • Harbiden yaw pazarlama taktiği herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.