Şimdi Ara

Artık psikolojim bozuldu. [Arkadaş problemleri,dersler,kız. ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
3
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir yandan Türk Eğitim Sisteminin beraber getirdiği aile baskısı problemleri. Diğer yandan arkadaş problemleri,bir diğer yandan da kız meseleleri kavgalar vesaire. Aile baskılarından başlayacak olursam :
    Devamlı ders çalışmamı istiyorlar. Çalışmadığım zamanlarsa inancımı kendime güvenimi kıracak sözler söylüyorlar. ' Senden bir şey olmaz, umarım bizi söylediklerimiz için pişman edersin, ben sana fabrikada bi iş ayarlarım en azından asgari ücretten kurtarırım seni ( babam çalıştığı fabrikada biraz saygın bir kişilik ) ' Bu söyledikleriyle ben gaza geliyorum zannediyorlar ama aksine artık çalışma isteğimi bitiriyorlar. Örnek verecek olursam :
    Yarın matematik yazılım var. Dün dershanem olduğundan eve 9 da geldim ve dolayısıyla çalışamadım. Annem Cuma'dan başlayarak bu geceye kadar çalışmamı istiyor.
    Daha sonrasıyla, arkadaşlarımla rahat rahat buluşamıyorum. Siz sınav çocukları değil misiniz? Ne yapacaksınız buluşup oturun evinizde çalışın diyorlar. Ben de dershanede öğretmenlerime soru soracağım diye yalan söyleyerek çıkmak zorunda kalıyorum evden. Bunları öğrendiklerinde ise bana bağırıyorlar;sanki suç bende de !
    Arkadaşlarımdan bazılarının da aile içi kavga problemleri var. Dolayısıyla 2-3 kişimiz çok alıngan. Ağlıyorlar en ufak şeye alındıkları için. Ama gerçekten küçümsenemeyecek şeyler aile içinde yaşadıkları.
    Öğretmenlerim beni sevmiyor. Derslerim iyi. Ancak bu sene okulda sigara-alkol muhabbetleri çok yaşadık müdür odasında. Hatta bu yüzden bir kişimiz okuldan atıldı. ALLAH'a şükür artık atlattım bu tür olayları. Değil sigara-alkol kavga bile etmiyorum.
    Her neyse bunlar yaşandı bitti, çok yakın akrabalarımdan 2-3 kişi kaybettim artık dayanacak gücüm kalmamıştı.
    Kız konusuna gelecek olursam. 4 senelik bir ilişkim vardı. Her şeyimizle harikaydık. Kız yaşına göre çok olgundu zaten her şeyi anlayışla karşılardı. Ancak taşınmak zorunda kaldılar buradan. O gün yıkılmıştım. Neyse 2 3 ay geçti artık hafifledi acım soğudu. ( Hiçbir kızı unutamazsınız,kendinizi kandırırsınız sadece acınızı dindirirsiniz. ) Artık daha güzel bir hayatım vardı. Kızla da hala konuşuyoruz. Seneye beni yaşadıkları yere çağırdı okul olarak.Eskisi gibi oluruz dedi.Ben ise ' Geleceğimi bir kız için belirleyemem kusura bakma ' dedim. İşte benim sevdiğim ... buydu dedi ve gerçekten çok mutlu olmuştum. Biz artık aramızdaki muhabbeti kesmiştik çünkü konuşamıyorduk. Sosyal hesaplarını da dondurmuştu sınava çalışmak için. Ve.. ben bu eski sevgilimin gitmeden önceki buradaki en yakın arkadaşlarından birini sevmeye başlamıştım. Kız da seviyormuş çıktık 5-6 ay civarında ama ben aynı olgunluğu göremedim işte kızda. Bu kızla beraber yaşadıklarımız da azımsanacak şeyler değildi. Ancak ben artık dayanamamıştım. Tekrar aklımda eski sevgilim canlanmıştı ve hep şu anki kızla karşılaştırmaya başlamıştım. Hayır, biz aynı şekilde olamazdık kesinlikle bu kızla. Bizim bununla geleceğimiz olamazdı. Dün ise aramızı soğuttum ve bu kızı tanıyan çok yakın bi arkadaşımdan konuşması için rica ettim. Ayrılmanız onun için daha iyi dedi kıza ve kız peki sen nasıl istersen öyle olsun dedi.
    Ancak ben sevgiliyken de mutlu değilim,ayrıyken de mutlu değilim. Ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Evet,belki yaşadıklarım sizin için çok hafif olabilir ama 14-18 yaş grubu için gerçekten ağır oluyor. Buradaki aynı şeyleri yaşamış olan abilerim tecrübelerini paylaşabilir mi benimle? Sınav sürecine girmeden önce yaparım ben diyorsunuz ama gelecek kaygısı yaşamaya başlayınca, bunlar üstüste gelince anlıyorsunuz sınav sürecini işte.

İyi günler..

• Hocam saglam.bi Dayak yemen lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekvando

Hocam saglam.bi Dayak yemen lazim

+1

herkesin problemleri var merak etme, ustesinden geleceksin bir turlu. bir gun mutlu olup bir gun mutsuz olacaksin. aciyi da yasayacaksin mutlulugu da. ailene karsi sabirli ol, arkadaslarini salla gitsin arkadaslar cikarcidir genelde seninkiler de oyle anlasilan. kiz konusuna bir sey diyemicem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kız arkadaş kousuna bişey diyemeceğim ,seiflim çünkü,ama ailenin baskısı onların sana nasıl davranacaklarını bilmedikleirni gösteriyor.çalış çalış çalış.lan atmıyız biz.bieyi bana sürekli üstelersen ben ondan nefret ederim.askerde çaydan nefret ettim.üst devrelerin çay al açay al çay açy...kafa mafa klamadı.diğer yanda npc ile ilgili biraz bilgim var çevrme göre.iş yeirndede pcler sınırlı.gel illa bunu kaldır et.bir ikiyi analrım ama hep aynı admalar hep aynı sorular.dalacam birisne bi gün.şimdi sen ölümüne ders çalışsan sosyal hayatı bıraksan bildiğin sap olacaksın üniye gidince.belki oırada bi halt edeyim diyeceksin.dersleir boşlama ihtimalin olacak.galiba aileleir düzeltmenin bi yolu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekvando

Hocam saglam.bi Dayak yemen lazim

Hocam kavga gürültü işlerini bırakmadan önce çok dayak yedim-attım zaten
  • up
  • Birey olduğunu kabul ettirmen lazım.Bunlar hep kişilik bozukluğunun belirtileri.Hayali olarak şöyle bir şey kur kafanda;
    1-Kendi etrafında kırmızı ve kalın çizgilerle oluşturulmuş bir daire düşün.
    2-Bu daire nereye gidersen git,ne olursa olsun hep seninle hareket edecek.
    3-Bu daire içinde kalan bölümü bir ülke gibi düşün.
    4-Bu daire ülkenin sınırları, sen de ülkenin padişahısın,kralısın.
    5-Doğal olarak sınırlarında ülkeni koruyacak askerlerin var.
    6-Çok güçlü askerler...Her türlü sınır ihlalini bastıran ve ülkesini koruyan askerler.

Annenin ve babanın sana söyledikleri dayatma şeklindeki her söz senin iç işlerine karışılmasıdır.Sen bir ülkesin.Nasıl başkalarını iç işlerine karıştırırsın?İç işlerinde bağımsız olamayan ülkelerin sonu ne olmuştur?Ne olmaktadır?Ülke yıkılıp gider,padişah veya kral esir düşer.Şuan sen esir düşmüşsün.Ülkeni geri kazanıp,askerlerini silahlandırıp sınırlarda konuşlandırman gerek.

Burada sana kalmış yerler şunlar;
    Ülkenin sınırlarını sen belirlersin.Askerlerinin yeteneğini sen belirlersin.Dış siyaseti sen belirlersin.
    Önemli noktalar şunlar;
    Eğer Hitler,Mussolini gibi savaş yanlısı bir lider olacaksan sonuçlarını bilmen gerekir.Diğer ülkelerle(ailendeki diğer bireyler ve çevrendeki diğer insanlar) savaş yanlısı bir politika izlersen yıkılıp gidersin.Ama Atatürk gibi bir lider olursan hem dış siyasetle barışı sağlarsın hem de iç işlerine karışılmasını önlersin.Özellikle sınır komşusu olduğun ülkelerle(aile bireylerin) aranı iyi tutman önemlidir.Ama asla senin iç işlerine karışmamalılar.Yoksa esir düşersin,unutma.

Dediğim gibi bu işin temeli kendini fark etmen.Kendi istediklerini bileceksin.Ülkenin hedefini bileceksin ve bu hedeflerden taviz vermeyeceksin.Bunu yaparken de barışçıl olup dış siyasete önem vereceksin.
    Siyaset konusunda da bilgi vermek isterdim ama hem bu senin oluşturman gereken bir şey hem de ailen hakkında yeterli bilgim yok.

Ülkeni ve sınırlarını muhafaza etmeyi her şeyden üstün tutarsan bir kişilik oluşturmuş olursun ve birey olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 13 Ocak 2013; 20:55:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Birey olduğunu kabul ettirmen lazım.Bunlar hep kişilik bozukluğunun belirtileri.Hayali olarak şöyle bir şey kur kafanda;
    1-Kendi etrafında kırmızı ve kalın çizgilerle oluşturulmuş bir daire düşün.
    2-Bu daire nereye gidersen git,ne olursa olsun hep seninle hareket edecek.
    3-Bu daire içinde kalan bölümü bir ülke gibi düşün.
    4-Bu daire ülkenin sınırları, sen de ülkenin padişahısın,kralısın.
    5-Doğal olarak sınırlarında ülkeni koruyacak askerlerin var.
    6-Çok güçlü askerler...Her türlü sınır ihlalini bastıran ve ülkesini koruyan askerler.

Annenin ve babanın sana söyledikleri dayatma şeklindeki her söz senin iç işlerine karışılmasıdır.Sen bir ülkesin.Nasıl başkalarını iç işlerine karıştırırsın?İç işlerinde bağımsız olamayan ülkelerin sonu ne olmuştur?Ne olmaktadır?Ülke yıkılıp gider,padişah veya kral esir düşer.Şuan sen esir düşmüşsün.Ülkeni geri kazanıp,askerlerini silahlandırıp sınırlarda konuşlandırman gerek.

Burada sana kalmış yerler şunlar;
    Ülkenin sınırlarını sen belirlersin.Askerlerinin yeteneğini sen belirlersin.Dış siyaseti sen belirlersin.
    Önemli noktalar şunlar;
    Eğer Hitler,Mussolini gibi savaş yanlısı bir lider olacaksan sonuçlarını bilmen gerekir.Diğer ülkelerle(ailendeki diğer bireyler ve çevrendeki diğer insanlar) savaş yanlısı bir politika izlersen yıkılıp gidersin.Ama Atatürk gibi bir lider olursan hem dış siyasetle barışı sağlarsın hem de iç işlerine karışılmasını önlersin.Özellikle sınır komşusu olduğun ülkelerle(aile bireylerin) aranı iyi tutman önemlidir.Ama asla senin iç işlerine karışmamalılar.Yoksa esir düşersin,unutma.

Dediğim gibi bu işin temeli kendini fark etmen.Kendi istediklerini bileceksin.Ülkenin hedefini bileceksin ve bu hedeflerden taviz vermeyeceksin.Bunu yaparken de barışçıl olup dış siyasete önem vereceksin.
    Siyaset konusunda da bilgi vermek isterdim ama hem bu senin oluşturman gereken bir şey hem de ailen hakkında yeterli bilgim yok.

Ülkeni ve sınırlarını muhafaza etmeyi her şeyden üstün tutarsan bir kişilik oluşturmuş olursun ve birey olursun.

Tam benim anlayabileceğim bir şekilde anlattığınız için çok teşekkürler. Peki şu kız konusunda bana bi yol yordam gösterebilir misiniz ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.