Şimdi Ara

Artık Memur Olmayana Kiralık Daire Yok Mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
1
Favori
5.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ilkay1244

    Koydum paraya tapmak güzel hissettirmedi .d

    Paraya tapmakla alakası ne
  • Uzun zaman çalışıp iki evi ödedim bahçe katı. Sonra kiraya verip Asya'ya taşındım bangkoktayım bu aralar. Ohh yeaa
  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt

    ben memur değilim 3,5 yıldır aynı evde kiracıyım .. toplasan ev sahibi ile 4-5 kere görüşmüşümdür.. 3,5 yılda kiramı 1 gün olsun geciktirmedim.. sadece bir kez 6 gün geciktirmek zorunda kaldım onuda arayıp bilgi verdim..


    hayat felsefem bayandan araba alınmaz, memur ile ticaret yapılmaz.. memur adam 1 tl için diş çeker.. ben evin muhtelif tadilatlarını yaptım 1 gün olsun adamı arayıp kiradan düşüyorum demedim.. memur olsa 30-40 tl lik masrafı bile ev sahibine yansıtır.

  • Adanadaki gibi yapalım

    1 senelik anlaşma. 1 yıllık kira peşin.


    Bitince tekrar devam. Adanada böyle

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Herkes sizin gibi degil malesef. Sen her memur olmayan öyle degil diyorsun, her memur olan da dedigin gibi 3 kurusun hesabini yapmiyor.
    Memur olmayip kirasini duzgun odeyen orani % 40 ise memurlarda bu oran %90dır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 24 Ağustos 2020; 12:30:3 >
  • Ev sahibi ol ve sahtekar kiracılara denk gel o zaman anlarsın.komşumun evinde işçi oturuyordu.1.5 yıldır kirayı ödemedi.adam evi boşaltmadı ama sanırım memleketine döndü.adamın sabit ikameti de yok sabit geliri de.yani maaşına haciz koyup kirayı tahsil edemediler.eve de mahkeme kararı olmadan girmek suç olduğundan aylardır ev boş duruyor.komşum evi memura verse bu kadar uğraşmazdı.bizim de evimiz vardı memur şartı koşmadık ama bize iyi niyetliler geldiği için başımız ağrımadı.bu devirde ev kiraya verecek olsak biz de memur ararız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 24 Ağustos 2020; 13:1:26 >
  • Kısır döngü. Kiraya vermek için ev alan çok olunca ev fiyatı artıyor. Bu nedenle evi olmayan ev alamıyor. Ev fiyatı artınca kira yükseliyor. Evi olmayan yüksek kirayı ödeyemiyor. Kirasını alamayan ev sahibi memur arıyor.

    2300 tl asgari ücretin olduğu yerde 1300 tl'den az kiralık ev yok. Kiranın eksiksiz ödenememesi değil, ödenebilmesi tuhaf olur aslında.

    Barınma da su gibi mecburi bir ihtiyaç. Bu nedenle ilk evden vergi alınmamalı ama ikinci evden her yıl yüzde 20 emlak vergisi alınmalı. O zaman herkesin evi olur.
  • sorun sistem ve yasalarda! kiraciyi her turlu kanunsuz hareketine ragmen koruyan bu ucube sistemde! gelin bir de UK den ornek verelim duzgun sistem nasil isliyor;


    emlakcilar kayitli ve profesyonel. evi kiralamadan once bir suru belge tedarik ediyorsun ve kirani duzenli odeyebilecegine ikna ediyorsun emlakciyi. ev sahibi ile muhatap bile olmuyorsun cogu zaman. hepsinin devlet sistemine erisimi var. evler kiralanirken sisteme kimin girdigi ciktigi isleniyor, bu sebeple nufus idaresi diye bir kurum yok. devlet emlakci sistemi ile kimin nerede oturdugunu biliyor ustune her ay duzenli odenen yerel yonetim vergisi ile yerel yonetimin sistemine kaydoluyorsun ve o verilerde devlete akiyor. kiracisinin verdigi depozito ortak bir havuzda duruyor, ev sahibi el suremiyor. sen kirani duzenli yatirirsan sozlesme bitiminde bu havuzdan paran otomatik geri yatiyor. gayet ciddi bir sozlesme imzaliyorsun, hersey net! sozlesmen varsa ev sahibi seni kafasina gore evden cikaramiyor ki iki sarti var; kirani duzenli yatirman ve evin adli bir olaya konu olmamasi. mesela cok gurultu yapiyorsun, bir uyari, iki uyari, ucte council ev sahibine yaziyi gonderiyor ve sozlesmen feshediliyor. 2 aya cikacakcin. kirayi odemezsen de 2 aya cikacaksin, cikmadin diyelim mahkeme en fazla 6 icinde konu hk karar verip polis eliyle seni tahliye ediyor. hadi buralari yasadin sonrasinda ev bulman, birinin sana ev vermesi zora giriyor zira sisteme bir kere islendi mi kirani odemedigin, mahkemelik oldugun falan ev bulana kadar gobegin catlar! o sebeple insanlar kirasina dikkat ediyor, herkesin sahip oldugu credit score puanina negatif kayit atilsin istemiyor ki eger bir kere islem yapilirsa hk ne banka kredi veriyor, ne uzun sureli abonelik yapabiliyorsun, evine kablo tv bile baglamamak icin kili kirk yariyorlar! cunku bu ulkede kisinin sozu senet yerine geciyor! verdigin sozu tutmazsan canina okuyor sistem!


    ama bizde evi yikar, doker, kirasini vermez, tahliye etmez, devletin eli armut toplar...





  • İlerde memurada guven olmayabilir ülkenin civisi cikti
  • 50 liralık aidatı kiracıya ödetmiyorum bile öder ödemez geciktirir makbuzunu almaz kaybeder bir de bina yönetimiyle uğraşıp papaz olmayalım, o benim sorumluluğumda dedim bina yönetimine 3 aydan 3 aya gönderiyorum.

  • Abi bende olsam memura veririm ki kendimde memurum. 8 senedir kiracıyım 1 kere geciktirdim onuda yatırdım diye aklımda kalmış, ev sahibinde hiç haber vermedi 2 ay sonra söyledi1 gün geciktirmem. Ha borcum bile olsa maaş yattığı an ilk kiramı yatırır. Varsa borcum bankaya olsu. Gerekirse geç yatırayım ama kiramı geciktirmem. Çünkü en korktuğum şey ev sahibinin arayıp neden yatmadı bu kira diye sorması. Dünya başıma yıkılsa yeridir. Kimseyi kapıya getirmem. Tabi bu düzenli maaşımın olmasından dolayı. Akrabam özel sektörde. Pandemi de bir durdu işleri. Yatıramado kiraların. O yüzden özel sektöre vermeme nedenlerini anlayabiliyorum açıkçası. Ama memurum de istediğin evi tut.
  • therkut kullanıcısına yanıt

    5 katlı 10 daireli bir binada 100m^2 evin inşaat bedeli 120bin TL. Arzu derseniz araştırabilirsiniz. Bunun kar ile satış bedeli için ne kadar satılabileceğine siz karar verin artık. 500bin tl ye almanız gereken ev küçük şehirler için şehrin göbeğinde, 200m^2 nin üstünde, çift otoparklı, yeşil ve oyun alanlı, sosyal tesisli bir ev olması gerekir. 500bin TL nin aylık faiz geliri sizin almaya çalıştığınız kiranın çok daha üstünde olduğu için tavsiyem yarım milyonluk dairede kendinizin oturması kiralamak için boşuna uğraşmamanız.


    Benim 500.000TL param olsa muhtemelen ege tarafından zeytinlik, pamuk tarlası gibi bir yatırım yaparım. Bunla uğraşmak istemiyormusunuz ?


    https://www.enuygun.com/mevduat/karsilastir/500000-tl-32-gunde-ne-kadar-faiz-getirir//


    O kadar para ayda 3-4bin TL faiz getiriyor, ben 3-4bin TL kira ödeyebilecek çok az insan tanıyorum. Hemde kırılan dökülenle uğraşmıyorsunuz. Para değer kaybetmesin diye konuta bağlamak bence çok yanlış, her zaman yeni yerleşim yerleri açılıyor ve onlar popüler oluyor daireler zamanla kesinlikle değer kaybediyor. Bu sözüm bahçeli müstakil daireleri hariç tutar. Bunlar aynı zamanda arsa niteliğindedir. Benim sözüm apartman dairesi için.


    Örnek veriyorum: 5 yıl önce 150.000tl ye alınan bir dairenin şu an en iyi ederi 200.000tl dir. Kira getirisi (500tl ortalamadan) en fazla 30.000TL edebilir. Üzerine eklersek 230.000tl eder. Bu parayı faizle değerlendirseniz 74.000TL getirisi olacaktı elinizde 224.000tl olacaktı. Dolara (5 yıl önce 2.5tl idi dolar) veya altına yatırmış olmanızdan hiç bahsetmiyorum Aradaki 6bin tl fark için kiracıyla uğraşıp, eve tadilat yaptırıp birde bir fiil düzgün oturacak kiracıyı bulmak ne kadar şans işidir ?


    Benim gelmek istediğim nokta bambaşka bir yer bu arada, insanlar geçim kaynağı olarak veya yeni evlerin kredisini ödemek için bu kadar çok daire almasa bu dairelerin fiyatlarının düşebileceği noktayı göstermek istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 24 Ağustos 2020; 17:51:56 >




  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    İki yüzlü olmayacağız, önce kendimiz beton sevdalısı olmayacağız ki başkalarını betonculukla suçlayabilelim.

  • Şu artılanan cevaplara bak, hepsi yapılanı onaylar şekilde. Bu ülke kocaman bir çöplük.

  • Antor kullanıcısına yanıt

    Eğer o fiyatlara ev bulabilirseniz seve seve 10 adet almayı isterim. Yazınızda o kadar çok vukaat var ki , tek cümle ile hepsine cevap vereyim ; "herşeyi teori zannediyorsunuz" şu an yapılacak en salakça şey faize para yatırmak, hatta dolar bile salakça. Almayın fiyatı düşsün teorisi ancak kahvehane muhabbetidir.

  • therkut kullanıcısına yanıt

    Herkesin kendi doğrusu var, sizinki en doğrusu geldi gerçekten. Ben bi çay daha söyleyip bulmaca çözmeye devam edeyim işim bu ya.

  • Antor kullanıcısına yanıt

    Piyasa senin benim doğrumu umursamaz. Ekonomi ve iktisat bilim dalıdır. Kahvehane muhabbeti ile olmaz.

  • Babamda aynısını yapar 200/300 aza verir ama memura. Bir kere ağzınız yanınca böyle oluyor. Kimse belirsizlik güvensizlik istemez.

  • Hocam zamaninda bende cok ev aradim. Ben de esimde devlet memuru. Ev sahiplerini ariyordum. Evi soruyordum daha cevap vermeden ne is yapiyorsunuz diyorlardi memur diyince evli misin diyorlardi evliysen esin ne is yapiyor diyorlardi. İkimizinde memur oldugunu duyunca yağlı ballı konusuyorlardi. Bende o adamlarin evini kasti olarak tutmazdim. Memur olmayanlar insan degil mi be. Ne bicim adamlarsiniz siz. Sanki memur olunca kirayi kesinlikle duzgun veriyorlar. Hocam su sozden nefret eder oldum. Evi kiraya veriyoruz. Kiraci tercihen memur olacaktir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.