Şimdi Ara

Artık Mac'lar de Virüslü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Virüssüz olmasıyla ve güvenliğiyle ön plana çıkan Apple'ın Mac OS X işletim sistemlerinin artık güvenli olmaktan çıkabileceği konuşuluyor. Rusya odaklı antivirüs firması Dr.WEB, tüm dünyada 600 bin civarında Mac bilgisayara Flashback Trojan bulaştığı ve bu virüsün ciddi oranda tehlike yaratabileceğini açıkladı



  • baltaci windowscularin spekulatif konusmalari, canli da etkilenen mac var mi ?
  • dediğiniz doğru da olabilir ama webrazzi haber yapmış sağlamdır webrazzi
  • ben konusunu a.tığımda üstüme çullanmışlardı alın buyrun..
  • Bu konuda benimde şüphelerim yok değil hani ama bir yandan windows da kullanıyorum ve uzun süredir windows 8'imde de antivirüs kullanmama rağmen dikkatli kullandığım için bir şey olmadıysa sanırım mac os x'de de olmayacaktır diye düşünüyorum.
    Not: Dikkatli kullanımdan kastım tanınmayan yapımcılara ait programları indirmeme, programları esas yapımcısının kendi sitesinden indirmek gibi.Son olarak da hemen hemen herşeyimin orjinal olmasına çabalıyorum buna windows 8'in kendisi de dahil
  • valla bende paranoya olduğundan bedava avast kurdum 3 senedir 1 tane virüs yakalamadı.

    her işletim sisteminde virüs olur ama mac'i korumak daha kolay. Ne olduğunu bildiğin sitelere girip güvenli kaynaklardan yazılım indirirsen sorun olmuyor.
  • Adamlar nasa,cia,fbi gibi özel birimleri hackliyorlar şaşılacak ve imkansız bir durum değildir ve muhabbeti dahi gereksizdir.Zaten bilgisayar kullanmayı bilmeyen biri sağa sola her yere tıklayıp bilmediği nevarsa indirip kurarsa tabiki bulaşır virüs.Son birkaç yıldır ne mac'ime ne de windows pc me virüs falan bulaşmadı format dahi atmaya lüzum yok.Heryerde herkesin söylediği gibi dünya üzerinde ençok windows kullanıldığı için kimse okadar uğraşmıyor osx virüsleri için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 6 Ocak 2015; 23:16:38 >
  • hacklenmeyecek sistem yoktur! ama maclerin bu denli temiz kalmasının sebebi de sürekli up to date olmasıdır!
  • Ben minecraft ın modlarını ararken bir kaç siteden mod indirmeye çalıştım, sisteme yüklediğim bir kaç programın boyutunun küçük olmasından şüphelenip avast ı kurdum, sistemi tarattım, şüphelendiğim gibi bu minik dosyalar virüs çıktı, bu tür sitelere çok girmesem de sistemimde avast ı mutlaka bulunduruyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    valla bende paranoya olduğundan bedava avast kurdum 3 senedir 1 tane virüs yakalamadı.

    her işletim sisteminde virüs olur ama mac'i korumak daha kolay. Ne olduğunu bildiğin sitelere girip güvenli kaynaklardan yazılım indirirsen sorun olmuyor.

    avast kadar gereksiz ve boş bir anti virüs programı yoktur heralde. kendi dosyalarını taratın virüs uyarısı yapıyor. Hepsi aynı b..kun laciverti ama siz yine de Norton'dan şaşmayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.