Şimdi Ara

ARTIK DÜZENLİ OLARAK BAŞLAMA VAKTİ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
2
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 21 Hafta kaldı sadece. 21 haftayı 4 parçaya bölüyorum.

1-7 HAFTA = Konuları bitirmek

* YGS'de temelim olan derslerden deneme çözüp eksiklerimi tamamlayacağım. Temelim olmayan derslerimin ise temelini atacağım. Aceleye gerek yok 7 haftaya böleceğim ve her hafta tek tek bitireceğim.
    * Çok konusu olan LYS derslerine başlayacağım. Bazıları YGS'yi kapsadığından LYS konuları'da bu süreçte biter, diğerleri de sonraya kalır.

7-14 HAFTA = Sorulara Adapte Olmak

* Konular bitti lakin her şey daha yeni başlıyor. Bütün hepsinden Türkçe-Sosyal-Matematik-Fen sırayla deneme çözeceğim. Bu denemelerle eksiklerimi tamamlayacağım. 14. haftaya kadar eksik hiçbir şeyin kalmayacağını ümit ediyorum.
    * LYS konularını tamamen halledeceğim, hiçbir eksik kalmayacak şekilde.

14-19 HAFTA = Hızlanma vakti

* Eksikler tamamlandı lakin zaman sıkıntısı yaşıyorum. Zamanı çok iyi ayarlamalıyım. YGS'de 160 dakika olan sınavı ben denemlerde 145-150 dakika olarak ayarlamalıyım çünkü YGS'de heyecan yapıp süreyi tam değerlendiremeyebilirim. Tembellik yapmayıp her ihtimali değerlendirmeliyim yoksa emeğim çöpe gider.
    * Bu sefer LYS konuları bitti lakin her şey daha yeni başlıyor. Haftada 1-2 deneme çözüp eksiklerimi göreceğim. Tabii üzerine aşırı düşmeyeceğim sonuçta konuları bitirmişim, YGS'den sonra 3 ay sadece LYS'ye vakit kalacak. Bu nedenle hatırlamak, pratik yapmak için soruları çözeceğim.

19-21. HAFTA = Heyecanı bastırmak, sakinleşmek.

* Sınav anındaki heyecanı minimuma indirmeye çalışacağım. O kadar deneme çözeceğim ki o 160 soru bana yemek yemek, su içmek, spor yapmak gibi sıradan bir gibi gelece. Tabii LYS'ye 2 haftalık ara vermek lazım dikkati başka yere çekmemek için. Bu 2 hafta en zor olanı olacak. Çünkü hata yaptığım an 19 hafta çöpe gidecek.

NOTLAR =

- Olduda 7 haftalık işi 5-6 haftada bitirdin ya da 5 haftalık işi 3-4 haftada bitirdin direk diğer parçaya atla. Programın ilerisinde olduğunu düşünüp tembellik yapma. Bir kere ipin ucunu bırakırsan kaybedersin !
    - Günün 8-10 saatini derse vereceksin hayatın tek dersten ibarette olmayacak. Spor yapacaksın, off olan spor günlerinde dışarıya çıkabilirsin, bilgisayardan ilgini çeken bir şeyi araştırabilirsin. Zaten YGS'den sonra daha çok vakit kalacak YGS stresi bittiği için.

Üyeliğimi dondurmak isterdim lakin kaynak önerileri sorabilirim bu nedenle yapmıyorum. Her bir parça bitince edit yapıp oranın altını çizeceğim. Böylece yol aldığımı görünce yaptıklarımın boş olmadığını göreceğim ve buda beni daha da fazla gaza getirecek.

HADİ BİSMİLLAH.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.