Şimdi Ara

Artes D712 7' Dual Core CPU Quad Core GPU 16 GB 4.1 Android Jelly Bean (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.015
Cevap
7
Favori
44.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anladığım kadarıyla bu artesin hemen hemen tüm modellerinde değişik sorunlar çıkıyor..Ne kadar özellikleri iyi olsada bu tür sorunlar yüzünden insan soğuyor..Evet Cihaz elektronik işidir..arıza çıkarabilir ama münferit olması gerekir..tüm seride kronikleşmiş arızalar nedeniyle cihazların albenisi maalesef düşüyor...
    _____________________________
  • evet, uretici firma ve satin aldigim firmayla gorusmelerim sonucunda, urunu ayni sekilde aldigim firmaya geri yolluyorum ve birebir degisim yapip geri yolluyorlarmis.
    Umarim yeni gelen urunde sorun cikmaz, hevesim kursagimda kaldi resmen.
    _____________________________
    Pentium II MMX 266MHz/ Asus V3000ZXTV 8MB AGP GPU / 2x128 256MB 133MHz SD Ram / 6.4GB WD HDD IDE / Hyundai DeluxScan 5870 15" CRT Monitor
  • Model olarak değil de marka olarak ne kadar güvenilir bir marka Artes acaba? Bundan önce hiç kullanmadım bir indirim yakalarsam fikrim olsun.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RiqeL

    evet, uretici firma ve satin aldigim firmayla gorusmelerim sonucunda, urunu ayni sekilde aldigim firmaya geri yolluyorum ve birebir degisim yapip geri yolluyorlarmis.
    Umarim yeni gelen urunde sorun cikmaz, hevesim kursagimda kaldi resmen.

    hocam çok üzüldüm inş. bende böyle bir sorun olmaz ama elekronik ürün yani bence markaya tamamen yüklenmemek lazım yanlış anlamayın korumak amaçlı dğeil daha 1 hafta önce artes nedir diye sorsanız bilmem derdim :) örneğin benim aldığım sony marka psp yi arkadaşım almıştı ondada şarj sorunu vardı ve bazı oyunları açmıyordu bu sizin şarj sorunu gibi bir sorun ürünü bire bir değişim için yolladı umduğu psp yi aldı umarım sizdede dediğim gibi olur :)
    _____________________________
  • yapılan yorumlara bakılırsa ben yine tercihimi cube u30 dan yana yapacağım anlaşılan
    _____________________________
  • Artes in sucu yok, sonucta onlar uretmiyorlar cihazlari urettirip markalarini koyuyorlar. Demek bu model icin yeterince test yapmamislar veya yapmislar ama hepimizin bildigi gibi
    elektronik cihaz bu biraz da sans isi. Cihaz gercekten guzel ve degistirmek istemiyorum aynisinin sorunsuzunu kullanmak istiyorum.
    Guzel yani ise, Artes ve aldigim yerin musteri hizmetleri gercekten cok yardimci oldular. Bi dedigimi ikiletmeden yollayin hemen yenisini yollayalim dediler.
    Artes de aldiginiz yerle cozemezseniz bize yollayin biz halledelim dediler.
    Sonucta sorun ciksa bile cok rahat cozulebilecegi ortada.
    _____________________________
    Pentium II MMX 266MHz/ Asus V3000ZXTV 8MB AGP GPU / 2x128 256MB 133MHz SD Ram / 6.4GB WD HDD IDE / Hyundai DeluxScan 5870 15" CRT Monitor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sathacker

    yapılan yorumlara bakılırsa ben yine tercihimi cube u30 dan yana yapacağım anlaşılan

    ne yalan söyliyeyim hocam asla karışamam ama umarım hata yapmazsın :) yapılan yorumda pek bişey yok aslında :) tek sorun wifi aklınızda bulunsun kanaat size kalmış tabiki :)
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RiqeL

    Artes in sucu yok, sonucta onlar uretmiyorlar cihazlari urettirip markalarini koyuyorlar. Demek bu model icin yeterince test yapmamislar veya yapmislar ama hepimizin bildigi gibi
    elektronik cihaz bu biraz da sans isi. Cihaz gercekten guzel ve degistirmek istemiyorum aynisinin sorunsuzunu kullanmak istiyorum.
    Guzel yani ise, Artes ve aldigim yerin musteri hizmetleri gercekten cok yardimci oldular. Bi dedigimi ikiletmeden yollayin hemen yenisini yollayalim dediler.
    Artes de aldiginiz yerle cozemezseniz bize yollayin biz halledelim dediler.
    Sonucta sorun ciksa bile cok rahat cozulebilecegi ortada.

    Bozuk olan size denk gelmis hocam. İyi bari ikiletmeden degistirelim demisler. İnsallah sorunsuz bir cihaz gelir tekrardan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Google playde bazi oyun,uygulamalarda bu uygulama cihazinizla uyumlu degil diyor ama o uygulamanin,oyunun apksini indirip kendiniz kurarsaniz calistiriyor.
    Ben bir uygulamadan geri yapa yapa cikiyorum. O arka planda acik kaliyormu. Kaliyorsa ne yapmam lazim nasil cikmam lazim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Ben bu tablet olayına eylül ayı başında aldığım Codegen Qbix'i ile bulaştım. Bulaşmaz olaydım diyesim geliyor bazen. Codegen ve Türkiye Disbirütörü Trio Bilgisayar zaten bu aralar yeterince dertli olan bünyeme yeni yeni dertler sağladılar. 2.5 ay içerisinde 3 kere garantiye gönderdim (İlk gönderide 25 gün beklettiler bu arada). Her defasında farklı bir sorunla karşılaştım ve en sonunda para iadesi talep ettim. Güç bela da olsa aldım paramı geriye Bimeks'ten.

    O tablet tek çekirdek işlemcili olduğundan oldukça yavaştı (bilgisayardan yeterince anlayan biri olmama rağmen daha sonra öğrendim tabletteki tek, çift çekirdek durumlarına, önceden ram'e ve GHZ durumlarına bakıp almıştım çünkü Codegen tableti). Ram onda da 1 GB DDR3 şeklindeydi. Sonradan işin içine girince belirleyici unsurun ramden çok çift çekirdek işlemci olduğuna kanaat getirdim. Mağazalarda kabaca inceleme şansı yakaladığım çift çekirdekli modellerin yağ gibi aktığını fark ettim. Dedim ki bir tablet alacaksam kesinlikle çift çekirdekli olmalı. En başat özellik buydu artık baktığım tabletlerde.

    Bir ara Almanya'dan beğendiğim 3 tabletten birini getirtmeyi düşünüyordum. Bunlar: 179 euroya Samsung Galaxy 2.0 7' inç (P3110 modeli Türkiye'de satılmıyor. bizde satılan model 3100 o da 3G destekliyor ve pahallı) ; 199 euroya Lenovo'nın 7 inçlik bir modeli (bizde satılmıyor); bir de yine 199 euroya yeni çıkan Asus Nexus (jelly beanli olan) modeliydi. Bu üç model arasında bir karar verip almayı düşünüyordum. Ancak Samsung Türkiye ve Lenovo Türkiye ile iletişime geçip bu tablet ürünlerinde uluslararası bir garantinin olmadığını öğrendim. Daha asus ile iletişime geçmedim ama bu veriler eşiğinde rotam yeniden Türkiye iç piyasasına döndü gibi. Sonuçta teknoloji her zaman sorun çıkarmaya meğillidir. Almanya'dan getirteceğim cihaza yaklaşık 200 euro gibi bir para ödeyip, bir arızası ile karşılaştığımda (ilk etapta olmasa bile sonrası için), garantisi olmadığı için üstüne para harcamak istemiyorum.

    Böylelikle gözüme kestirdiğim adı tablet dışında duyulmamış üç markanın farklı modelleri ile ilgili forum okuma serüvenim başladı. Bu markalar; Polypad, Ainol ve Artes şeklindeydi. Hepsi de birbirine benzer modeller üreten firmalar. Benim Codegen ile yaşadıklarımdan sonra en önemsediğim şey satış sonrası müşteri memnuniyeti ve dolayısıyla Türkiye disbirütörü. Bu bağlamda Artes diğer firmalardan 1-2 adım önde gibi duruyor. Ainol Türkiye ile iletişime geçtim ve resmen esnaf ağzıyla konuşan bir adam açtı telefonu. Benim için çok olumsuz bir izlenimdi ve bu markayı direk eledim. Polypad ile daha iletişime geçmedim ama Bimeks'te çalışan bir arkadaştan firmanın ve ürettikleri tabletlerin iyi olduğunu duydum.

    Neyse uzatmayayım Polypad 7208 ile Artes D708 arasında gidip gelirken, bu özelliklerdeki (iki modelin de ekran IPS değil, bluetooth yok vs) dandik çin malı tabletlere 250 liradan fazla vermek istemediğim için ve teknik desteği daha iyi olduğu için Artes D708 de karar kılmıştım. Çünkü Polypad 330 lira civarıydı. O para bu özelliklere verilmez diye düşünüyordum. Tam D708'i sipariş verecektim ki Artes'in yeni çıkarmış olduğu D712 modelini gördüm. Ürün tam istediğim özelliklere sahipti. 16 gb hafıza+bluetooth desteği+IPS ekran+ağırlık olarak 325 gram+4.1 jeely bean.. Herşey süper gibi dur biraz araştırayım dedim. Bizdehesaplı'da 300 liralık fiyatını da görünce daha da sevindim ve bu siteden hiç alışveriş yapmadığım için ilk iş bizdehesaplı.com müşteri hizmetlerini aradım. Taksit ve parçalı ödeme ile ilgili sorularıma cevap aldıktan sonra bu modelin stoklarda olup olmadığını sordum. Telefondaki adam bana bu modelin daha 1 hafta önce stoklara girdiğini, çok yeni olduğunu ve internette bile fazla bilgi olmadığını söyledi. Cidden haklıydı cihazı alan ve test eden forumdaki kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

    D708'den vazgeçmiştim. Ayrıca 20-30 gündür sorunsuz kullanan adamların bile patır patır bu cihazı garantiye yollamasından dolayı iyice soğudum bu modelden. Kronik açılmama sorunu başa bela olacağa benzerdi ve Codegen ile yaşadıklarımdan sonra hiç uğraşmak istemiyorum kronik sorunlu aletlerle. Garantiye gönder yenisini yollasınlar, o da sorunlu çıksın tekrar yolla, geç gelsin vs. Bu süreci yaşamayan bilemez ne kadar sinir bozucu olduğunu. D712 süperdi, aslandı, kaplandı derken kullanan arkadaşların wi-fi çekim gücü probleminden bahsetmesi yine içimi kararttı. Fiyat/performans olarak süper bir modelden yine başka bir kötü özelliği yüzünden vazgeçmek zorunda kalıyordum. Hani en başta demiştim ya benim aradığım tablet kesinlikle en az çift çekirdek işlemcili olmalı diye. Şunu da ekleyeyim o zaman, araya duvar girince çekim gücü 1-2 kademe düşecek, modemle arası 10 metreyi geçmediği halde zar zor bağlanıcak sonra zırt pırt kopacak bir alet benden uzak olsun! Codegen tabletimde en nefret ettiğim olay wi-fi çekim gücüydü, araya bir duvar girsin çekim gücü düşüyordu evin salonunun ucunda çekmiyordu bile hatta. Yeni alacağım tabletin wi-fi bağlantı gücü bundan kesinlikle daha iyi olmalıydı. Ya atla deve de istemiyorum, evimiz 3. katta, yok alt katta çeksin, aşağıdan bağlanayım falan gibi bir beklentim ve derdim yok ama lütfen aynı evin farklı odalarında çekmemezlik ya da çok düşük sinyal durumu olmasın. Çok düşük sinyal ile bağlanınca zırt pırt kopuyor ve kopmasa bile internetin yavaşlığı çekilmez oluyor zaten.

    Burda bazı arkadaşlar bahsetmiş işte tam bir tablete niyet ediyoruz, onun çok önemli kronik bir sorununun olduğunu öğrenip vazgeçiyoruz diye. Kesinlikle ben de katılıyorum bu yoruma. Ya artık sıkıldık forum okumaktan. Bir tableti alıp güzelce kullanmak istiyoruz. Öyle karşılanmıyacak şeyler değil ki istediklerimiz. Varsın oyunların bazılarını çalıştırmasın benim için sorun değil. Akıcı bir şekilde internete girsin, çift çekirdek olsun+ wi-fi iyi olsun kronik problemi olmasın yeter. Bluetooth, dahili 3G, IPS ekranı fiyat olarak cazip sunarsanız 300-350 lira arası onlara da talip oluruz. Ama yeter artık kardeşim osurur gibi model çıkartıyor adamlar ama TEST ETMEK yok! Ya 10 lira daha fazla olsun şunlara iyi bir anten takın kardeşim ya, ya da plastik koruma alanı mı ne yaratıyorsanız yaratın. 300 lirayı veren adam 310-320 lirayı da verir yeter ki daha iyi olsun. IPS ekran var+16 gb+bluetooth+hafiflik, tasarım vs. ahanda diyorsun tam istediğim tablet, ama sonra bir öğreniyorsun ki wi-fi dandik ötesi. Şaka mısınız siz ya? Kim ne yapsın wi-fi kapsama alanı 3 metre olan tableti.

    Artesteknik nickli arkadaşa birileri yazmış işte 8 inç IPS ekran+çift çekirdek+bluetooth+dahili 3G falan istiyoruz, O da cevap atmış bir sorayım bakalım ne diyecek yönetim diye. 2 gün sonra Artesteknik'ten gelen cevap şu şekildeydi; "Tamam dediğiniz model onaylandı, siparişi verildi 4-5 haftaya elimizde olur." Pazardan erik sipariş ediyorlar sanki. Bu ürünlerin bir Ar-Ge aşaması olması gerekmez mi, problemleri tespit edilip, giderilip, çeşitli iyileştirmelerle son kullanıcıya öyle sunulsun. 30 tane model çıkartıp 1 tanesi bile stabil çalışmayacağına, 3 tane model üret hepsi stabil çalışsın, sorunsuz olsun. Bir de Asus, Apple, Lenova, Samsung gibi markalara insanlar niye fazla para veriyor ki aynı özellikler hihihi diye dalga geçerler. Valla şu anda ekonomik gücüm olsa aynı özellikteki bu markaların modellerine 2 katı para vermeye razıyım.

    Neyse şimdilik yine rafa kaldırdım artes almayı bu wi-fi sorunu çözülesiye kadar, ya da polypad'in 7208 ve 8208 modelinden birini beğenip alıcam. Tabi sıkılmayıp onların forumlarını da okuyabilirsem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancun -- 21 Aralık 2012; 15:01:54 >
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancun

    Ben bu tablet olayına eylül ayı başında aldığım Codegen Qbix'i ile bulaştım. Bulaşmaz olaydım diyesim geliyor bazen. Codegen ve Türkiye Disbirütörü Trio Bilgisayar zaten bu aralar yeterince dertli olan bünyeme yeni yeni dertler sağladılar. 2.5 ay içerisinde 3 kere garantiye gönderdim (İlk gönderide 25 gün beklettiler bu arada). Her defasında farklı bir sorunla karşılaştım ve en sonunda para iadesi talep ettim. Güç bela da olsa aldım paramı geriye Bimeks'ten.

    O tablet tek çekirdek işlemcili olduğundan oldukça yavaştı (bilgisayardan yeterince anlayan biri olmama rağmen daha sonra öğrendim tabletteki tek, çift çekirdek durumlarına, önceden ram'e ve GHZ durumlarına bakıp almıştım çünkü Codegen tableti). Ram onda da 1 GB DDR3 şeklindeydi. Sonradan işin içine girince belirleyici unsurun ramden çok çift çekirdek işlemci olduğuna kanaat getirdim. Mağazalarda kabaca inceleme şansı yakaladığım çift çekirdekli modellerin yağ gibi aktığını fark ettim. Dedim ki bir tablet alacaksam kesinlikle çift çekirdekli olmalı. En başat özellik buydu artık baktığım tabletlerde.

    Bir ara Almanya'dan beğendiğim 3 tabletten birini getirtmeyi düşünüyordum. Bunlar: 179 euroya Samsung Galaxy 2.0 7' inç (P3110 modeli Türkiye'de satılmıyor. bizde satılan model 3100 o da 3G destekliyor ve pahallı) ; 199 euroya Lenovo'nın 7 inçlik bir modeli (bizde satılmıyor); bir de yine 199 euroya yeni çıkan Asus Nexus (jelly beanli olan) modeliydi. Bu üç model arasında bir karar verip almayı düşünüyordum. Ancak Samsung Türkiye ve Lenovo Türkiye ile iletişime geçip bu tablet ürünlerinde uluslararası bir garantinin olmadığını öğrendim. Daha asus ile iletişime geçmedim ama bu veriler eşiğinde rotam yeniden Türkiye iç piyasasına döndü gibi. Sonuçta teknoloji her zaman sorun çıkarmaya meğillidir. Almanya'dan getirteceğim cihaza yaklaşık 200 euro gibi bir para ödeyip, bir arızası ile karşılaştığımda (ilk etapta olmasa bile sonrası için), garantisi olmadığı için üstüne para harcamak istemiyorum.

    Böylelikle gözüme kestirdiğim adı tablet dışında duyulmamış üç markanın farklı modelleri ile ilgili forum okuma serüvenim başladı. Bu markalar; Polypad, Ainol ve Artes şeklindeydi. Hepsi de birbirine benzer modeller üreten firmalar. Benim Codegen ile yaşadıklarımdan sonra en önemsediğim şey satış sonrası müşteri memnuniyeti ve dolayısıyla Türkiye disbirütörü. Bu bağlamda Artes diğer firmalardan 1-2 adım önde gibi duruyor. Ainol Türkiye ile iletişime geçtim ve resmen esnaf ağzıyla konuşan bir adam açtı telefonu. Benim için çok olumsuz bir izlenimdi ve bu markayı direk eledim. Polypad ile daha iletişime geçmedim ama Bimeks'te çalışan bir arkadaştan firmanın ve ürettikleri tabletlerin iyi olduğunu duydum.

    Neyse uzatmayayım Polypad 7208 ile Artes D708 arasında gidip gelirken, bu özelliklerdeki (iki modelin de ekran IPS değil, bluetooth yok vs) dandik çin malı tabletlere 250 liradan fazla vermek istemediğim için ve teknik desteği daha iyi olduğu için Artes D708 de karar kılmıştım. Çünkü Polypad 330 lira civarıydı. O para bu özelliklere verilmez diye düşünüyordum. Tam D708'i sipariş verecektim ki Artes'in yeni çıkarmış olduğu D712 modelini gördüm. Ürün tam istediğim özelliklere sahipti. 16 gb hafıza+bluetooth desteği+IPS ekran+ağırlık olarak 325 gram+4.1 jeely bean.. Herşey süper gibi dur biraz araştırayım dedim. Bizdehesaplı'da 300 liralık fiyatını da görünce daha da sevindim ve bu siteden hiç alışveriş yapmadığım için ilk iş bizdehesaplı.com müşteri hizmetlerini aradım. Taksit ve parçalı ödeme ile ilgili sorularıma cevap aldıktan sonra bu modelin stoklarda olup olmadığını sordum. Telefondaki adam bana bu modelin daha 1 hafta önce stoklara girdiğini, çok yeni olduğunu ve internette bile fazla bilgi olmadığını söyledi. Cidden haklıydı cihazı alan ve test eden forumdaki kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

    D708'den vazgeçmiştim. Ayrıca 20-30 gündür sorunsuz kullanan adamların bile patır patır bu cihazı garantiye yollamasından dolayı iyice soğudum bu modelden. Kronik açılmama sorunu başa bela olacağa benzerdi ve Codegen ile yaşadıklarımdan sonra hiç uğraşmak istemiyorum kronik sorunlu aletlerle. Garantiye gönder yenisini yollasınlar, o da sorunlu çıksın tekrar yolla, geç gelsin vs. Bu süreci yaşamayan bilemez ne kadar sinir bozucu olduğunu. D712 süperdi, aslandı, kaplandı derken kullanan arkadaşların wi-fi çekim gücü probleminden bahsetmesi yine içimi kararttı. Fiyat/performans olarak süper bir modelden yine başka bir kötü özelliği yüzünden vazgeçmek zorunda kalıyordum. Hani en başta demiştim ya benim aradığım tablet kesinlikle en az çift çekirdek işlemcili olmalı diye. Şunu da ekleyeyim o zaman, araya duvar girince çekim gücü 1-2 kademe düşecek, modemle arası 10 metreyi geçmediği halde zar zor bağlanıcak sonra zırt pırt kopacak bir alet benden uzak olsun! Codegen tabletimde en nefret ettiğim olay wi-fi çekim gücüydü, araya bir duvar girsin çekim gücü düşüyordu evin salonunun ucunda çekmiyordu bile hatta. Yeni alacağım tabletin wi-fi bağlantı gücü bundan kesinlikle daha iyi olmalıydı. Ya atla deve de istemiyorum, evimiz 3. katta, yok alt katta çeksin, aşağıdan bağlanayım falan gibi bir beklentim ve derdim yok ama lütfen aynı evin farklı odalarında çekmemezlik ya da çok düşük sinyal durumu olmasın. Çok düşük sinyal ile bağlanınca zırt pırt kopuyor ve kopmasa bile internetin yavaşlığı çekilmez oluyor zaten.

    Burda bazı arkadaşlar bahsetmiş işte tam bir tablete niyet ediyoruz, onun çok önemli kronik bir sorununun olduğunu öğrenip vazgeçiyoruz diye. Kesinlikle ben de katılıyorum bu yoruma. Ya artık sıkıldık forum okumaktan. Bir tableti alıp güzelce kullanmak istiyoruz. Öyle karşılanmıyacak şeyler değil ki istediklerimiz. Varsın oyunların bazılarını çalıştırmasın benim için sorun değil. Akıcı bir şekilde internete girsin, çift çekirdek olsun+ wi-fi iyi olsun kronik problemi olmasın yeter. Bluetooth, dahili 3G, IPS ekranı fiyat olarak cazip sunarsanız 300-350 lira arası onlara da talip oluruz. Ama yeter artık kardeşim osurur gibi model çıkartıyor adamlar ama TEST ETMEK yok! Ya 10 lira daha fazla olsun şunlara iyi bir anten takın kardeşim ya, ya da plastik koruma alanı mı ne yaratıyorsanız yaratın. 300 lirayı veren adam 310-320 lirayı da verir yeter ki daha iyi olsun. IPS ekran var+16 gb+bluetooth+hafiflik, tasarım vs. ahanda diyorsun tam istediğim tablet, ama sonra bir öğreniyorsun ki wi-fi dandik ötesi. Şaka mısınız siz ya? Kim ne yapsın wi-fi kapsama alanı 3 metre olan tableti.

    Artesteknik nickli arkadaşa birileri yazmış işte 8 inç IPS ekran+çift çekirdek+bluetooth+dahili 3G falan istiyoruz, O da cevap atmış bir sorayım bakalım ne diyecek yönetim diye. 2 gün sonra Artesteknik'ten gelen cevap şu şekildeydi; "Tamam dediğiniz model onaylandı, siparişi verildi 4-5 haftaya elimizde olur." Pazardan erik sipariş ediyorlar sanki. Bu ürünlerin bir Ar-Ge aşaması olması gerekmez mi, problemleri tespit edilip, giderilip, çeşitli iyileştirmelerle son kullanıcıya öyle sunulsun. 30 tane model çıkartıp 1 tanesi bile stabil çalışmayacağına, 3 tane model üret hepsi stabil çalışsın, sorunsuz olsun. Bir de Asus, Apple, Lenova, Samsung gibi markalara insanlar niye fazla para veriyor ki aynı özellikler hihihi diye dalga geçerler. Valla şu anda ekonomik gücüm olsa aynı özellikteki bu markaların modellerine 2 katı para vermeye razıyım.

    Neyse şimdilik yine rafa kaldırdım artes almayı bu wi-fi sorunu çözülesiye kadar, ya da polypad'in 7208 ve 8208 modelinden birini beğenip alıcam. Tabi sıkılmayıp onların forumlarını da okuyabilirsem.



    ben tablet almaya niyetlendiğimde 250 lira sınırım vardı. arttıra arttıra 400 lirayı gözden çıkardım hala 0 sorunlu adam gibi bişey bulamadım...
    _____________________________




  • Cihazı başarıyla rootlayabilen var mı ? Sıkıntılıyım bu konuda :)
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancun

    Ben bu tablet olayına eylül ayı başında aldığım Codegen Qbix'i ile bulaştım. Bulaşmaz olaydım diyesim geliyor bazen. Codegen ve Türkiye Disbirütörü Trio Bilgisayar zaten bu aralar yeterince dertli olan bünyeme yeni yeni dertler sağladılar. 2.5 ay içerisinde 3 kere garantiye gönderdim (İlk gönderide 25 gün beklettiler bu arada). Her defasında farklı bir sorunla karşılaştım ve en sonunda para iadesi talep ettim. Güç bela da olsa aldım paramı geriye Bimeks'ten.

    O tablet tek çekirdek işlemcili olduğundan oldukça yavaştı (bilgisayardan yeterince anlayan biri olmama rağmen daha sonra öğrendim tabletteki tek, çift çekirdek durumlarına, önceden ram'e ve GHZ durumlarına bakıp almıştım çünkü Codegen tableti). Ram onda da 1 GB DDR3 şeklindeydi. Sonradan işin içine girince belirleyici unsurun ramden çok çift çekirdek işlemci olduğuna kanaat getirdim. Mağazalarda kabaca inceleme şansı yakaladığım çift çekirdekli modellerin yağ gibi aktığını fark ettim. Dedim ki bir tablet alacaksam kesinlikle çift çekirdekli olmalı. En başat özellik buydu artık baktığım tabletlerde.

    Bir ara Almanya'dan beğendiğim 3 tabletten birini getirtmeyi düşünüyordum. Bunlar: 179 euroya Samsung Galaxy 2.0 7' inç (P3110 modeli Türkiye'de satılmıyor. bizde satılan model 3100 o da 3G destekliyor ve pahallı) ; 199 euroya Lenovo'nın 7 inçlik bir modeli (bizde satılmıyor); bir de yine 199 euroya yeni çıkan Asus Nexus (jelly beanli olan) modeliydi. Bu üç model arasında bir karar verip almayı düşünüyordum. Ancak Samsung Türkiye ve Lenovo Türkiye ile iletişime geçip bu tablet ürünlerinde uluslararası bir garantinin olmadığını öğrendim. Daha asus ile iletişime geçmedim ama bu veriler eşiğinde rotam yeniden Türkiye iç piyasasına döndü gibi. Sonuçta teknoloji her zaman sorun çıkarmaya meğillidir. Almanya'dan getirteceğim cihaza yaklaşık 200 euro gibi bir para ödeyip, bir arızası ile karşılaştığımda (ilk etapta olmasa bile sonrası için), garantisi olmadığı için üstüne para harcamak istemiyorum.

    Böylelikle gözüme kestirdiğim adı tablet dışında duyulmamış üç markanın farklı modelleri ile ilgili forum okuma serüvenim başladı. Bu markalar; Polypad, Ainol ve Artes şeklindeydi. Hepsi de birbirine benzer modeller üreten firmalar. Benim Codegen ile yaşadıklarımdan sonra en önemsediğim şey satış sonrası müşteri memnuniyeti ve dolayısıyla Türkiye disbirütörü. Bu bağlamda Artes diğer firmalardan 1-2 adım önde gibi duruyor. Ainol Türkiye ile iletişime geçtim ve resmen esnaf ağzıyla konuşan bir adam açtı telefonu. Benim için çok olumsuz bir izlenimdi ve bu markayı direk eledim. Polypad ile daha iletişime geçmedim ama Bimeks'te çalışan bir arkadaştan firmanın ve ürettikleri tabletlerin iyi olduğunu duydum.

    Neyse uzatmayayım Polypad 7208 ile Artes D708 arasında gidip gelirken, bu özelliklerdeki (iki modelin de ekran IPS değil, bluetooth yok vs) dandik çin malı tabletlere 250 liradan fazla vermek istemediğim için ve teknik desteği daha iyi olduğu için Artes D708 de karar kılmıştım. Çünkü Polypad 330 lira civarıydı. O para bu özelliklere verilmez diye düşünüyordum. Tam D708'i sipariş verecektim ki Artes'in yeni çıkarmış olduğu D712 modelini gördüm. Ürün tam istediğim özelliklere sahipti. 16 gb hafıza+bluetooth desteği+IPS ekran+ağırlık olarak 325 gram+4.1 jeely bean.. Herşey süper gibi dur biraz araştırayım dedim. Bizdehesaplı'da 300 liralık fiyatını da görünce daha da sevindim ve bu siteden hiç alışveriş yapmadığım için ilk iş bizdehesaplı.com müşteri hizmetlerini aradım. Taksit ve parçalı ödeme ile ilgili sorularıma cevap aldıktan sonra bu modelin stoklarda olup olmadığını sordum. Telefondaki adam bana bu modelin daha 1 hafta önce stoklara girdiğini, çok yeni olduğunu ve internette bile fazla bilgi olmadığını söyledi. Cidden haklıydı cihazı alan ve test eden forumdaki kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

    D708'den vazgeçmiştim. Ayrıca 20-30 gündür sorunsuz kullanan adamların bile patır patır bu cihazı garantiye yollamasından dolayı iyice soğudum bu modelden. Kronik açılmama sorunu başa bela olacağa benzerdi ve Codegen ile yaşadıklarımdan sonra hiç uğraşmak istemiyorum kronik sorunlu aletlerle. Garantiye gönder yenisini yollasınlar, o da sorunlu çıksın tekrar yolla, geç gelsin vs. Bu süreci yaşamayan bilemez ne kadar sinir bozucu olduğunu. D712 süperdi, aslandı, kaplandı derken kullanan arkadaşların wi-fi çekim gücü probleminden bahsetmesi yine içimi kararttı. Fiyat/performans olarak süper bir modelden yine başka bir kötü özelliği yüzünden vazgeçmek zorunda kalıyordum. Hani en başta demiştim ya benim aradığım tablet kesinlikle en az çift çekirdek işlemcili olmalı diye. Şunu da ekleyeyim o zaman, araya duvar girince çekim gücü 1-2 kademe düşecek, modemle arası 10 metreyi geçmediği halde zar zor bağlanıcak sonra zırt pırt kopacak bir alet benden uzak olsun! Codegen tabletimde en nefret ettiğim olay wi-fi çekim gücüydü, araya bir duvar girsin çekim gücü düşüyordu evin salonunun ucunda çekmiyordu bile hatta. Yeni alacağım tabletin wi-fi bağlantı gücü bundan kesinlikle daha iyi olmalıydı. Ya atla deve de istemiyorum, evimiz 3. katta, yok alt katta çeksin, aşağıdan bağlanayım falan gibi bir beklentim ve derdim yok ama lütfen aynı evin farklı odalarında çekmemezlik ya da çok düşük sinyal durumu olmasın. Çok düşük sinyal ile bağlanınca zırt pırt kopuyor ve kopmasa bile internetin yavaşlığı çekilmez oluyor zaten.

    Burda bazı arkadaşlar bahsetmiş işte tam bir tablete niyet ediyoruz, onun çok önemli kronik bir sorununun olduğunu öğrenip vazgeçiyoruz diye. Kesinlikle ben de katılıyorum bu yoruma. Ya artık sıkıldık forum okumaktan. Bir tableti alıp güzelce kullanmak istiyoruz. Öyle karşılanmıyacak şeyler değil ki istediklerimiz. Varsın oyunların bazılarını çalıştırmasın benim için sorun değil. Akıcı bir şekilde internete girsin, çift çekirdek olsun+ wi-fi iyi olsun kronik problemi olmasın yeter. Bluetooth, dahili 3G, IPS ekranı fiyat olarak cazip sunarsanız 300-350 lira arası onlara da talip oluruz. Ama yeter artık kardeşim osurur gibi model çıkartıyor adamlar ama TEST ETMEK yok! Ya 10 lira daha fazla olsun şunlara iyi bir anten takın kardeşim ya, ya da plastik koruma alanı mı ne yaratıyorsanız yaratın. 300 lirayı veren adam 310-320 lirayı da verir yeter ki daha iyi olsun. IPS ekran var+16 gb+bluetooth+hafiflik, tasarım vs. ahanda diyorsun tam istediğim tablet, ama sonra bir öğreniyorsun ki wi-fi dandik ötesi. Şaka mısınız siz ya? Kim ne yapsın wi-fi kapsama alanı 3 metre olan tableti.

    Artesteknik nickli arkadaşa birileri yazmış işte 8 inç IPS ekran+çift çekirdek+bluetooth+dahili 3G falan istiyoruz, O da cevap atmış bir sorayım bakalım ne diyecek yönetim diye. 2 gün sonra Artesteknik'ten gelen cevap şu şekildeydi; "Tamam dediğiniz model onaylandı, siparişi verildi 4-5 haftaya elimizde olur." Pazardan erik sipariş ediyorlar sanki. Bu ürünlerin bir Ar-Ge aşaması olması gerekmez mi, problemleri tespit edilip, giderilip, çeşitli iyileştirmelerle son kullanıcıya öyle sunulsun. 30 tane model çıkartıp 1 tanesi bile stabil çalışmayacağına, 3 tane model üret hepsi stabil çalışsın, sorunsuz olsun. Bir de Asus, Apple, Lenova, Samsung gibi markalara insanlar niye fazla para veriyor ki aynı özellikler hihihi diye dalga geçerler. Valla şu anda ekonomik gücüm olsa aynı özellikteki bu markaların modellerine 2 katı para vermeye razıyım.

    Neyse şimdilik yine rafa kaldırdım artes almayı bu wi-fi sorunu çözülesiye kadar, ya da polypad'in 7208 ve 8208 modelinden birini beğenip alıcam. Tabi sıkılmayıp onların forumlarını da okuyabilirsem.



    Süper özetlemişsin. Ben de baktım olmayacak hepsi burada'dan 598 liraya Dell aldım kardeşime. Dahili 3G ve Dell markası. Gerçi 600 lira az değil ama 50 liralık kılıf 100 liralık hediye çeki falan derken aldık işte. İnşallah güle güle kullanırız da ağzımızın tadı bozulmaz. Servise gidip gelen ürün çok can sıkar iyi bilirim laptop'dan.
    _____________________________




  • Çin malından bu kadar sonuç alabilirsiniz. Haklısınız 5tllik anten yerine 10tllik tak-15 tllik tak yine karla sat ama işte yapmıyorlar nedense. Onun için sorunsuzu değil en az sorunluyu bulmak gerekiyor ya da paraya kıyıp ünlü sorunsuz markalardan alınacak.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerliso

    Çin malından bu kadar sonuç alabilirsiniz. Haklısınız 5tllik anten yerine 10tllik tak-15 tllik tak yine karla sat ama işte yapmıyorlar nedense. Onun için sorunsuzu değil en az sorunluyu bulmak gerekiyor ya da paraya kıyıp ünlü sorunsuz markalardan alınacak.

    fenerliso konu yeri bu değil ama Matematik-2 için kaynak soruyordum acaba ne önerirsin hazır yakalamışken
    _____________________________
  • wifi nin çekmediğini söyleyen arkadaşlar yaklaşık kaç metreden sonra çekmiyor öğrenebilirmiyim.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sathacker

    wifi nin çekmediğini söyleyen arkadaşlar yaklaşık kaç metreden sonra çekmiyor öğrenebilirmiyim.

    araya 2 ve 2den fazla duvar girince çekmemeye başlıyor. Modemi dırek gören yerlerde az da olsa çekiyor ama araya duvar girince çekmiyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerliso


    quote:

    Orijinalden alıntı: sathacker

    wifi nin çekmediğini söyleyen arkadaşlar yaklaşık kaç metreden sonra çekmiyor öğrenebilirmiyim.

    araya 2 ve 2den fazla duvar girince çekmemeye başlıyor. Modemi dırek gören yerlerde az da olsa çekiyor ama araya duvar girince çekmiyor

    Siparişi verdim, tablet yarın elimde olur. Sırf artık forum okumaktan bıktığım için dün deneme gözetmenliğim sırasında verdim siparişi. Ne olacaksa olsun artık arkadaş :) Alınca şu Wi-Fi olayına bakacağım ne kadar kötü olabilir ki :(
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mathematical

    quote:

    Orijinalden alıntı: fenerliso


    quote:

    Orijinalden alıntı: sathacker

    wifi nin çekmediğini söyleyen arkadaşlar yaklaşık kaç metreden sonra çekmiyor öğrenebilirmiyim.

    araya 2 ve 2den fazla duvar girince çekmemeye başlıyor. Modemi dırek gören yerlerde az da olsa çekiyor ama araya duvar girince çekmiyor

    Siparişi verdim, tablet yarın elimde olur. Sırf artık forum okumaktan bıktığım için dün deneme gözetmenliğim sırasında verdim siparişi. Ne olacaksa olsun artık arkadaş :) Alınca şu Wi-Fi olayına bakacağım ne kadar kötü olabilir ki :(

    Hayirli olsun hocam. Modeme uzak yerlerde internete girmeyecekseniz problem olmaz benim gibi ama tabi insan olmusken iyisi olsun diyor neyse buna katlanacagiz belki cok ilerde kaliteli unlu tabletlerden aliriz zamani gelince

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Ama yani wifi disinda 4 4luk diyebiliriz. Bazi uygulamalarda googleplayda desteklenmiyor diyor fakat baska yerlerden apksini indirirsen sorun olmuyor.:-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.