Şimdi Ara

arm7 üzerine QT 4.6 veya linux kurulursa performansı ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar lpc2478 entegresi üzerine qt veya linux tarzı işletim sistemleri atarsak işlemcinin performansı çok düşermi..
    asıl öğrenmek istediğim entegrenin lcd sürücüsü var lcd üzerinde her noktayı hex kodlarıyla programlarsak ömrümüz biter ..Buna çözüm ne olabliir



  • Qt yi bilmiyorum ama işlemci bir miktar vaktini işletim sistemi kodlarında geçireceğinden matematiksel olarak düşer.Ama bu süre küçük bir süre olduğundan kullanıcının fark edebileceği bir düşüş yaşamassın. http://www.freertos.org/ şunada bakabilirsin. Çok çeşitli işlemciler için kullanılabiliyor. Bir ara niyet ettim ama hiç kullanmadım. linux ın sitesini hatırlamıyorum proteusta similasyon örneği vardı orda yazabilir.
    lcd konusuna gelince bunun için program yazabilirsin.ekranda kareler olur tıkladığın kareler işaretlenir altta da canlı olarak hexini alırsın.
    Programda nasıl kullanacağını bilmiyorum ama bu hexleri dizi şeklinde işlemcinin hafızasında saklayabilirsin.Gerektiğindede dizi adı ve indisi şeklinde erişebilirsin.
    Eğer niyetin resim göstermekise yine benzer bir program ile resmi istediğin çözünürlüğe düşürürsün. Siyah beyaz yaparsın, siyah beyaz ayrımına göre 1 ve 0 olarak işlem yaparsın resmin hex matrisini alırsın. Bu şekilde bir yol izlemen sana biraz zaman kaybettirebilir ama bir sonraki projende bir kaç tıklama ile gereken veriyi alırsın.




  • ARM7 de MMU (memory management unit) bulunmadığından normal Linux dolayısıyla da Qt kuramazsın. MMU bulunmayan işlemciler için uClinux kullanabilirsin.

    http://www.uclinux.org/
  • Key Features:

    * 72MHz, 32-bit ARM7TDMI-S with dual AHB buses
    * External interface for SDRAM, SRAM, and flash
  • En azından ARM9 gerekir ki onunda uygun peripherallara ve hıza sahip olması gerekir. Ayrıca sadece linux kernel ı için ~ 1MB yer lazım. QT epeyce şişman, 5MB+ olmalı. Kısacası M0,M3, Arm7 linux üzerinde QT için yeterli gelmez. Onun yerine uCLinux + daha hafif bir grafik kütüphanesi deneyebilirsin. LPC3230 a falan bak, fiyat farkı çok yüksek olmamalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.