Şimdi Ara

arkdaşlar compenent yardım ( profosyanel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    focal PS 165 750 TL
    focal ps 165 F3 ( 3yollu) 1.200 TL
    focal ps 165 FX bambu 800 TL
    focal Access 165 A3 (3 YOLLU) 850 TL
    hertz HSK 163.3 (3 yollu) 1.100

Arkadaşlar merhaba bu yazdığım compenetlerden önerdiğiniz yada dinlediğiniiz hangisidir kararsız kaldım 2 yollu ile 3 yollu arasında ses olarak çok fark varmı araç da harici bas var kıcker l5 3 yollu compenent koysam basa gerek yok mu, yani 3 yollu ile 2 yollu arasında fark 3cü hapörlerin bas olmasımı ?

• 2 yolla 3 yol arasındaki fark midrange yani orta boylu olan. Her frekans aralığını farklı hoparlörler okuduğundan sesi daha gerçekçi verir 3 yollar.

Üstteki takımların hepsi iyi ürünler yalnız aracınız 3 yola uygun mu ona iyi bakmak lazım, bem krx3te direk çalışması yüzünden dönüşlerde sıkıntı yaşayıp 2 yola dönmüştüm. Şu anda ps165fx kullanıyorum r&b hip hop electro tarzı için çok başarılı buluyorum. Imkan varsa krx2 seçin ya da utopia line ı iyice bi araştırın. Hiç duymadım o ürünü ama utopia lar en üst düzeyde olan ürünlerdir.

Kaliteli bir teyp ve amfi ile kullanacaksınızdır umarım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teyip olarak alpine teyibim mevcu tpeki araka kompoziti bozup oraya PS 165 3yollu koysam önlerede PS 165 2 yollu koysam sizce nasıl olur akustik bozulurmu tabi birde bu iki takım compenente göre amfi ve kablo tesisatı için yardımcı olursanız
  • Alpine teybiniz ne model hocam? Aktif sisteme uygunsa aktif sistem kurun.

One 2 arkaya 3 yol akustik icin iyi değildir. Iki tarafa da aynı sistemi alın veya araç uygun değilse arkaya üst seviye hatta öndeki 2 yolla aynı seriden bi coax alın.

Amfi olarak ben audison quatro kullanıyordum ses kalitesi çok iyiydi, satmak zorunda kaldım. Şimdi geçici bir amfim var ama yakinda ya focal ya audison serilerine dönüş yapacağım.

Ps165 yerine fx alın tweeter ları daha iyi. Arabayı genelde tek veya 2 kişi kullanıyorsanız önleri krx2 yapın arkalara daha basit birşey takın.

• bu kadar soru seni bunaltmassa iyidir hocam

teyibim alpine 9882ri 3 amfi çıkışlı 4*50

coax dediğiniz nedir

ps165fx ile krx2 arasında ses olarak ( netlik ve ses desibeli ) açısından çok fark varmı

audiason sr4 ile 2 takım krx2 çalıştırabilirmiyim

ve böyle bi sisteme önerdiğin bas ve anfisi nedir

koblo tesisatı olarak öneriniz neler
  • Teybiniz aktif değil aktif sistem için ses işlemcisi vs derken baya artar sistem maliyeti (2 bin tl kadar) onu es geçelim o yüzden.

Coax dediğim mid tizi bileşik ürünler. Focal pc165 iyidir mesela. Arka kapıda ya da arka cam önünde tweeter için yer yoksa ve araçta kesme vs istemiyorsanız bu tarz ürünler kullanabilirsiniz.

Krx le ps165fx arasında baya bir fark var imkan varsa krx alın önle arka farklı olabilir farklı tarzda ürünler olmadıkça. Misal ön krx arka ps olabilir.

Sr4 sesi temiz veren bi amfi krx2 ler 100 sr4 90rms 2 ohm da. Yeterli olur 90 rms te.

Bass olarak focal 27kx ya da 33kx olabilir bu sisteme. Morel ürünleri de bakabilirsiniz biraz dahs güçlü olur onlar. Her aracın akustigi farklı oluyor sedan mı hb mi araçta bagajla yolcu bölümü ayrılmış mı koltuk arkasi boş mu onlarda önemli.

Bass amfisi bass a göre secmek lazım audison ve focal güzel iyidir.

Kablo audison veya stinger ın 4 awg setleri yeter. Eksik kalan 2 rca kablosunu da focal er5 alabilirsiniz.

Bu sistem iyi bi montaj ve araca göre yalıtım gerektirir. Iyi montajlı yalıtımı iyi ayarları doğru bir sistemde kalite çok daha iyi olacaktır.

• verdiğin bilgiler için çok teşekürler

son olarak aktif sistem nedir, ne gerektirir, maliyetten kastın nelerdir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Crea J100 Acil Yardım Lütfen...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aktif sistem kısaca şu: crossover kullanmıyorsunuz ses işlemcisi üzerinden her hoparlör çeşidini farklı frekanslarla ve amfilerle sürüyorsunuz. Ses kesimi ve frekans ayarları crossover veya amfi olmadığından dahs keskin oluyor her frekansı özel ayarlayabildiğiniz için ses kalitesi daha iyi oluyor.3 yol aktif ön arka komple aktif sistem için düşünürsek tweeter lar için 1 adet 4 kanal amfi, midbass lar için 4 kanal bir amfi bass için 1 amfi yani 3 amfi ve audison bit one bitten alpine h800 vb işlemci ihtiyacı var.

Subwoofer da bir yol olduğu için 2 yollu hoparlörle 3 yol aktif krx3 vb 3 hoparlörlü sistemlerle de 4 yol aktif sistem kurabilirsiniz.

Ben 4 yol aktif için bayaa uğraştım 1 hafta montaj ve ayar için zaman harcadım ama hakkiyla çaldıramadım sistemi Kıbrıs'ta aktif sistemi bilen kimse yok malesef herkes ses kalitesinden öte daha cok ses çıkarsın derdinde olduğundan. Büyük bütçe ayırıp bu tarz işlere girecekseniz iyi bir montör bulmanız lazım. Benim bilgim de kısıtlı bir yere kadar, car audio hifi forumunda daha bilgili abiler var baya da aktif sistemle uğraşan oraya da bir göz gezdirin isterseniz.

• Dostum çok teşekkürler yardımların için suan bakıcım bi sr4 siparişi vericem mid olarak ta krx2 Yada ps165fx düşünüyorum bütçe ayarlarsam krx sonuçta bir kere yapıyorum bas olarakta RE markasını öneriyorlar araştıricam yine bas amfisi olarak audiason kullanıc kapastorum var zaten şimdilik bu kadar

• Güzel bir sistem olur hocam. Re bass lar ne sert ne hafif bass veriyor çok güzel sesleri var. Focal utopia bass lar kadar olamaz ama fiyat farkını düşünürsek alınabilitesi baya yüksek bence. Re x değil se-x ya da scx modeline bakın bence.

Hayırlı olsun şimdiden. Montaj sonrası resim hatta video da çekin mümkünse, buraya da koyun :)

• En kısa zamanda inşallah tekrar tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.