Şimdi Ara

Arkadaşlar zor problem soruları yardımınız gerekli:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) Bir anne ile babanın yaşları toplami dördüz çocuklarının yaşlarının toplamının 3 katıdır. 20 yil sonra anne ile babanin yaşları toplami çocukların yaşları toplamına eşit olacağına göre çocuklar bugün kaç yaşındadır?
    Cevap 5

2) Beş kardeşin bugünkü yaşları toplami 90dır.20 yıl sonra kardeşler büyükten küçüğe doğru 3 yıl arayla evleniyorlar. En küçük kardeş 4. evlilik yıldönümü kutladiginda bu bes kardeşin yaşlarının toplami kaç olur? cevap 270

3) Bir babanin yaşı, ikiz olmayan iki çocuğunun yaşları toplamından 19 fazladır. Beş yil önce babanin yaşı iki çocuğunun yaşları toplamının 4 kati olduğuna göre, bugün büyuk çocuk en az kaç yaşındadır? cevap 10

4) Bir babanin şimdiki yaşı üç çocuğunun şimdiki yaşları toplamının iki katıdır.Üç yıl sonra babanin yaşı ile çocuklarının yaşları toplami 102 olacağına göre, çocuklarının şimdiki yaşlarının toplami kactir? cevap 30

5) İki kardeşin 5 yıl önceki yaşları toplamının 5 yil sonraki yaşları toplamına oranı 3/5tir.
    Buna göre büyük kardeş en az kaç yaşındadır? cevap 21

6) 5 yıl sonra yaşları toplami 42 olacak olan iki kardeşten, büyük olanının 4 yıl önceki yaşının 4 katı , küçük olanin şimdiki yaşının 4 katına eşittir. Buna göre, küçük olanın şimdiki yaşı kactir? cevap 14

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up yardımınız lazım

• dördüz çocugun teki x
    dördüz çocugun yaslarının toplamı 4x
    anne+baba = 12x

20 yıl sonra

12x+40=4(x+20)=4x+80
    8x=40
    x=5

• İlk soru. Herkes çözmüş gerçi ama bi de benden olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E982D063 -- 26 Temmuz 2015; 18:58:14 >
  • 5. soru. Anlamadığın yer olursa sorabilirsin
  • 6.soru 5 yıl sonra yaşları toplamı 42 ise +5 +5 2 kişi oldugu için 10 yaş artar yani x+y=32 x büyük kardeş 4 yıl önce yaşı x-4 bunun dört katı 4x-16=4y imiş o zaman x-y=4 x+y=32 den x=18 y=14 çıkar
  • up arkadaşlar çok sağolun uğraştığınız için:) Son soru sadece ikinci sorum kaldı çözermisiniz yardim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mfci öğrenci kullanıcısına yanıt
    Bu günkü yaşları toplamı 90'sa 20 yıl sonra 5.20'den 190 olur.
    Küçüğe sıra gelene kadar 4.3'den 12 yıl geçer. 4. Yıldönümünde 16 yıl geçmiş olur

16.5+190=270

• quote:

Orijinalden alıntı: Dilsiz Gurme

Küçüğe sıra gelene kadar 4.3'den 12 yıl geçer. 4. Yıldönümünde 16 yıl geçmiş olur

16.5+190=270

hocam çok sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslysöğrencisi

3. soru
    çocukların yaşları toplamı=x
    babanın yaşı=x+19
    beş yıl önce x+19-5=4.(x-10) x=18
    Çocukların yaşları toplamı 18, eğer ikiz olsalardı ikisi de 9 yaşında olurlardı.Ama bize büyük çocuk en az kaç yaşındadır dediği için biri 9 biri 10 yaşında olur.O zaman büyük çocuk en az 10 yaşındadır

hocam x-10 nerden geldi anlayamadım?

• quote:

16.5+190=270

Hocam 4.3 den 12 yıl geçti tamam ama 4.yıldönümünde nasıl 16 yıl geçmiş oluyor 12 ye 4 mü ekliyoruz orayı anlamadım:(

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslysöğrencisi

iki tane çocuk var ya örneğin biri a,biri b olsun
    beş yıl önce a,a-5 yaşındaydı
    beş yıl önce b,b-5 yaşındaydı
    a+b-10 olur toplarsak.Biz burada çocukların yaşlarını a ve b diye ayırmadık da x dedik çocukların yaşları toplamına, x-10 oluyor yani

Anladım çok sağolun hocam:)
    Hocam dilsiz gurme hocamin yaptigi işlemde 4.3 12 yıl geçtikten sonraki işlemi anlayamadım zahmet olmazsa siz aciklayabilirmisiniz ikinci soru?

• quote:

Orijinalden alıntı: mfci öğrenci

quote:

16.5+190=270

Hocam 4.3 den 12 yıl geçti tamam ama 4.yıldönümünde nasıl 16 yıl geçmiş oluyor 12 ye 4 mü ekliyoruz orayı anlamadım:(

Aynen 4 ekliyosun, sonuçta Yıldönümü her yıl oluyor. 4. Yıldönümünde 4 yil geçer

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mfci öğrenci

quote:

16.5+190=270

Aynen 4 ekliyosun, sonuçta Yıldönümü her yıl oluyor. 4. Yıldönümünde 4 yil geçer

Daha iyi anladım hocam çok sağolun uğraştığınız için:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.