Şimdi Ara

...Arkadaşlar zor işçi havuz problemleri yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hepsi halloldu mu şimdi mobildeyim ne yazıkki daha iyisini yazamam

kolay gelsin hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: narutolus

Hepsi halloldu mu şimdi mobildeyim ne yazıkki daha iyisini yazamam

kolay gelsin hocam

Sağolun hocam işte anlamadığım kısımları bir önceki çözümden bir sonraki yapan arkadaştan tamamliyorum dahada anlamadiysam soruyorum bir tane parçalı soru kaldı başka yok Çözen herkesten Allah razı olsun:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Example3

4 parça 6 parça dediğin hangisi 4.soruda şimdi havuzun kaç saatte doldugunu söylememiş o yüzden x saat kabul ettim şimdi 1 saat sonra c musluğu açılırsa a musluğuna göre 1 saat az çalışır aynı şekilde b musluğuda cye göre 1 saat geç çalışır o yüzden biri x birisi x-1 biriside x-2 saat çalışır

Hocam yine rahatsız ediyorum:(
    O parçalı düşündüğünüz soru 3. soru hocam orayı anlamadım

• şimdi bunlar normalde 2 si çalışırsa 24 saat sürüyor dolması 20 saat dolması için b musluğu yani boşaltan musluk üstte olmalı belli bir miktar şimdi 24 saat sürüyorsa parçaya ayırdığında 1 tane parçada b musluğu olmayan parça olucak ve havuzda toplam 20 saatte dolucak 4 parçaya ayırsan her parça 6 saatte dolardı ama 1 tane parçada b yok o zaman o 4.parça 2 saatte dolar
  • hocam b nin olmamasının nedeni ne orayı anlamıyorum:(( o dört bölmeli kovaya mesafeli olsun diyemi hocam?

• hocam b nin olmamasının nedeni ne orayı anlamıyorum:(( o dört bölmeli kovaya mesafeli olsun diyemi hocam?

• bak sonuç tam sayı olduğu için parça sayısı 8 in bölenleri olması lazım b nin olmaması kısmı cünkü 2 si birlikte çalışırsa 24 saat sürüyor ama bize 20 saat sürmesi lazım o zaman b musluğu belli bir mesefaye kadar çalışmaycak ki 20 saatte dolsun yoksa imkanı yok 20 saatte dolmaz o havuz formül olarak istersen 24(x-1)/x+8/x=20 buradan x=4 çıkar oda kaç parçaya ayrılması gerektiğidir yani 3/4ünde a ile b 1/4 ünde a musluğu tek başına çalışır
  • quote:

bak sonuç tam sayı olduğu için parça sayısı 8 in bölenleri olması lazım b nin olmaması kısmı cünkü 2 si birlikte çalışırsa 24 saat sürüyor ama bize 20 saat sürmesi lazım o zaman b musluğu belli bir mesefaye kadar çalışmaycak ki 20 saatte dolsun yoksa imkanı yok 20 saatte dolmaz o havuz formül olarak istersen 24(x-1)/x+8/x=20 buradan x=4 çıkar oda kaç parçaya ayrılması gerektiğidir yani 3/4ünde a ile b 1/4 ünde a musluğu tek başına çalışır

Hmm daha iyi anladım sağolun hocam denkleminide ilk defa gordum böyle x-1li denklemler yok konu anlatimi kisminda :)

• denklemi ben kurdum ondan bulamazsın dedim ki ben 4 parça ayırdığımda her parçanın yapıldığını buluyorum bölerek ama bir tane parçada b muslluğu olmucak orada ne kadar sürede doluyor oradada yine bölerek sonra dedim bunu nasıl formül haline getiririm şimdi x/24 yaptıgında 1/6 çıkıcak diğerindede 1/2 o zaman alt tarafı x-1 ile çarpıp diğer ifade toplarsam bana saati verir dedim sonra baktım paydalı olmucak bu takla attırdım o şekilde bu formülü elde ettim bunun gibi sorularda bu denklemi kullarsın :D
  • quote:

denklemi ben kurdum ondan bulamazsın dedim ki ben 4 parça ayırdığımda her parçanın yapıldığını buluyorum bölerek ama bir tane parçada b muslluğu olmucak orada ne kadar sürede doluyor oradada yine bölerek sonra dedim bunu nasıl formül haline getiririm şimdi x/24 yaptıgında 1/6 çıkıcak diğerindede 1/2 o zaman alt tarafı x-1 ile çarpıp diğer ifade toplarsam bana saati verir dedim sonra baktım paydalı olmucak bu takla attırdım o şekilde bu formülü elde ettim bunun gibi sorularda bu denklemi kullarsın :D

hay maşallah:D Bu formül benim aklıma gelmez valla hocam :D

• LÜTFEN YARDIM EDER MİSİNİZ ÇOK KARIŞIK Bİ SORU
    Bu mesaja eklenen görseller:

...Arkadaşlar zor işçi havuz problemleri yardım...
  • design.code kullanıcısına yanıt
    60 kişi 40 gün
    60 kişi 30 gün oldu

40 kişi x gün ters orantı

X = 45

Yarısı bozuksa 45/2 = 22,5

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ygs çalışmayın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.