3-Mideye veya Diyaframa Aparkat vurmak ne kadar etkilidir.
4-Direk kavga başlangıcında APARKAT atarken ıskalama oranımız çokmu yüksek
Arkadaşlar şimdiden verdiğiniz veya vereceğiniz cevaplar için çok teşekkürler :)
büyük ihtimal yakın zamanda bir kavgan falan var
1-Low Kick çok iyi vurursan adamın acıdan gözü bile kararabilir.
2-Direkt yumruk buruna daha etkilidir bence gözü yaşartır.
3-Tam Mide değilde adam nefes alırken pankreasına veya boşluğuna hatta ve hatta karaciğerine vurursan karşıdaki mahvolur, kendimden biliyorum
4-Kavga başlar başlamaz aparkat atmak çok zor ve %65-70 oranında ıskalanır, zaten aparkat boks maçlarında bile her durumda atılmaz dolayısıyla kavga başlayınca atmak istiyorsan eğer çene kaslarının biraz aşağısına sert bir kroşe patlatırsan o an kulağı sağır olmuş gibi olur ve daha sonra 1-2 gün başı ağrır
Yok kavgacı tiplerden değilim inan bana sadece meraktan soruyorum :)
quote:
Orijinalden alıntı: ccCEM123
Arkadaşlar Sizlere birkaç sorum olacak:
1-Tam anlamıyla vurulmuş bir low kıck kavgayı bitirebilirmi
Arkadaşlar şimdiden verdiğiniz veya vereceğiniz cevaplar için çok teşekkürler :)
kendi düşüncelerim: 1-sağlam low kick adamı bitirir ama kalçadan sert vurulup TUTTURULMASI çok önemli 2-buruna vurursan gözü yaşarır 2-3 sn sersemler / çeneye sağlam indirirsen biter adamı indirirsin gözü kararır v.b. 3-aparkatın yüze atılan yumruktan daha etkili olacağını düşünüyorum çünkü genelde herkez yüzü korur ama tutturması gerçekten zor 4-o kadar maç izledim sokakta - ringte teke tek falan lise arkası daha aparkatla başlayan görmedim ne desem yalan olur
bunlar biraz bilen insan için yoksa ağır siklet bir boksör senin yanağınada vursa hastanede uyanırsın veya yumruk atmayı bilmeyen bir insan 15-20 kez vursada birşey olmuyor(şahit oldum bildiğin çocuğun üstüne çıktı yorulana kadar vurdu kalkınca altta ki yürümeye devam etti o vurmadı kendi bileceği iş)
yavuzFK ve SweageR Yorumlarınız için teşekkürler.
ARKADAŞLAR CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM
quote:
Orijinalden alıntı: ccCEM123
Arkadaşlar Sizlere birkaç sorum olacak:
1-Tam anlamıyla vurulmuş bir low kıck kavgayı bitirebilirmi
1 - hocam, normalde bir kick boksçu, bir muay thaici gelen low kick'i nasıl bloklayacağını bilir. ve bir muay thaicinin/kick boksçunun vücudu normal bir insana göre daha dayanıklıdır. bu durumda dışarıdaki normal birisi atılan low kick'i nasıl bloklayacağını bilmediği ve bu darbelere alışkın olmadığı için sağlam bir low kickle karşıdakinin bacağını bile kırabilirsin. 2 - direk yumruk her zaman burna vurulur. çünkü sağlam bir direk karşıdakinin burnunu kırmaya ve kavganın bitmesine yeterlidir. 3 - mide bölümü, kaburga bölümleri, gırtlak ve özellikle diyafram kişinin en zayıf noktalarıdır. fırsatını bulduğunda buraya atılan bir darbe (bu push kick de olabilir) rakibin nefesini kesip kavgayı bırakmasına neden olabilir/kavgada öne geçmene neden olabilir. 4 - aparkat yumruk tıpkı dirsek ve diz vuruşları gibi yakın dövüş silahıdır. kullanmak kolay değil, ancak kullanıldığında karşıdakinin çenesini kıracak kadar etkilidir. bu tekniği yapmak için rakibin yarattığı boşlukları çok iyi değerlendirmek gerekiyor. unutma, saldıran taraf her zaman açık verir
general_skyx Kardeş tam olarak duymak istediğim cevap buydu teşekkür ederim
1-Hocam bitirebilir ama bana kalırsa en riskli hareketi yaparsın eğer dizini gösterirse low kick attiginda kendi bacagını bile kırabılırsın kendimden biliyor çok büyük bir acı veriyor. yani low kicki öyle herzaman atmani önermem.eğer diziyle blok ederse yerde kıvranırsın.
2-Bana kalırsa çene daha etkilidir. Tek hamleyle bitirirsin.
3-Diyaframa veya karaciğere atilan aparkatta 2-3 sn nefesini kesersin zaten bu sürede işini bitirirsin.
4-Tam umulmadık bi anda aparkati atarsan kesinlikle vurursun.
not : uzun süredir kickboxla ilgileniyorum
TrueDamage Yorumun için teşekkürler
1-Low kickle kavgayı bitirmek çok zor.Bunu yapsa yapsa proflar yapar onlar vurdumu harbiden oturtur o bacağı yerinden oynatamazsın.Ama acemiler için zor..
2-Direk yumruk burna daha etkilidir.Çene ucuna kroşe atılması daha sağlam olur.
3-Diyaframa vurulan aparkat nefesi keser.
4-Direk aparkatla başlamak saçmadır.Bir kere aparkat direk yumruklar kadar hızlı atılamaz ve atılırken ister istemez açık verilir.Onun yerine kavga başladıktan sonra rakibin suratı yere doğru eğildiği an direk aparkat atmak çok daha mantıklıdır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme