Şimdi Ara

arkadaşlar sorularıma bakar mısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır ?
    A)Yetkililer trafik sorununun düzeltilebilmesi için birçok önlem alındığını söyledi
    B)Yağışlı havada yollar kayganlaştığından,sürücülerin,aşırı hızdan kaçınmalarını gerekiyor.
    C)Trafik kurallarına uyulduğu takdirde trafik kazaları azalacaktır.
    D)Aracınıza bindiğinizde,güvenliğiniz için,emniyet kemerinizi takmayı unutmayınız.
    E)Araç kullanırken sürücüler,cep telefonuyla konuşmaları yanlış ve tehlikeli bir davranıştır.

2-
    Yeryüzü toprağında dilden dile aktarılan söylencelerin bir kaynağı vardır:(I) İnsanoğlu . (II) İnsan, sıradan bir dillendirmeyi asla kabullenmez;(III) orasından,burasından çekip uzatır,(IV) kesip biçer,ekler.Anlatınlara kendinden bir şeyler katar ; (V) olayı düş dünyasında biçimlendirir.

Yukarıda numaralandırılmış noktalama işaretleri hatalı kullanılmıştır?

3- Aşağıdaki kavramlardan hangisi hem element , hem bileşik için kullanılabilir?
    A)Allatrop
    B)İzobar
    C)İzotop
    D)İzoton
    E)Atom kütlesi

4-
    X ve Y element atomları ile ilgili olarak ;

I- Sadece nötron sayıları eşitse kimyasal özellikleri aynıdır.
    II- Proton sayıları eşitse kimyasal özellikleri aynıdır.
    III- Elektron sayıları eşitse aynı elemente ait atomlardır.

hangileri doğrudur?

• 1: E
    2: V olmalı.
  • yukarı ....
  • 1-E olacak.

A)Araç kullanırken sürücülerin, cep telefonuyla konuşmaları yanlış ve tehlikeli bir davranıştır.

Burada sürücülerin demesi gerekiyor. Tamlayan eki eksikliği var.

2- V olması lazım diye düşünüyorum. Bu sorular biraz zordur; ama noktalı virgülü V'dekinde niye kullanalım ki? Virgül karışıklığını engellemeye çalışmıyoruz ya da iki cümleyi ama, fakat şeklinde bağlamıyoruz. O yüzden virgül kullanmalıyız diye düşünüyorum. O tarz cümlelerde noktalı virgül koyabilmen için ama fakat lakin çünkü gibi anlamlar koymalısın. Yoksa virgül kullanıyorsun.

3-Açıkcası net bilgim yok; ama izotop, izoton, izobar olmadığı kanaatindeyim. Şimdi aklıma şöyle bir şey geliyor. Mesela CO2 bileşiği dendiğinde bu bileğin elektron sayısını felan sorabiliyorlar. Buradan haliyle bileşiğin atom kütlesine de ulaşabiliyoruz. Fakat atom kütlesi elemente de özel bir şey diye de düşünüyorum. Kafamı karıştırdı biraz. Allotrop desen allotrop bileşik var mı? Hani allotrop iki elementin bileşik yapıp aynı bileşiği oluşturması sonucunda oluşan bileşiğe allotrop bileşik mi diyoruz? Bu da kafamı karıştırıyor. Allotrop da olabilir, atom kütlesi de olabilir diye düşünüyorum. Tam kafama yatmadı soru.

4-I-Sadece nötron sayıları eşitse kimyasal özellikleri aynıdır diyemeyiz. Çünkü kimyasal özellikleri aynı olması için izotop olması bir kere şart. İzotop olsa bile elektron sayıları farklı olduğu an kimyasal özellikleri farklı olur. O yüzden bu yanlış.

II-Proton sayıları eşitse kimyasal özellikleri aynıdır demiş. Şimdi bunlar izotoptur. Nötr olduğunu farz edersek ve kesinlik sorusu olmadığı için kimyasal özellikleri aynı olur. Fakat biri iyon haline dönerse elektron sayısı değişirse kimyasal özellikleri aynı olmaz. Özel bir ifade(kesinlik-iyon vb.) olmadığı için buna doğru diyorum.

III-Elektron sayıları eşitse aynı elemente aittir. Şimdi dediğim gibi element atomları diyor. Ben bunları nötr olarak kabul ettim. Elektron sayıları eşitse proton sayıları da eşittir. Haliyle izotoplardır ve aynı elementin atomları olması gerekiyor. Doğru diyorum ben buna.

II-III diyorum bu soruya da.

Cevapları da söyler misin? Yanlışımız varsa düzeltelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 6 Mart 2012; 19:04:38 >

• 1. soruda b şıkkında bariz bir anlatım bozukluğu görünüyor. Arkadaşım yanlış yazmadın değilmi şıkkı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsy10

1. soruda b şıkkında bariz bir anlatım bozukluğu görünüyor. Arkadaşım yanlış yazmadın değilmi şıkkı

yok hocam doğru yazdım nerede var B de ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

quote:

1. soruda b şıkkında bariz bir anlatım bozukluğu görünüyor. Arkadaşım yanlış yazmadın değilmi şıkkı

sürücülerin,aşırı hızdan kaçınmalarını gerekiyor. bu nasıl bişe ben anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler bi bakar misiniz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaçınmalarını yanlış yazdın galiba. Ben onu bile okumadan E'yi okudum.
  • quote:

quote:

quote:

pardon ya "kaçınmaları" olacak orası

• quote:

quote:

quote:

quote:

pardon ya "kaçınmaları" olacak orası

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.