Şimdi Ara

Arkadaşlar Raid 0 Nasıl Yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Raid 0 Yapmak istiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim .

• quote:

Orjinalden alıntı:Infernall
    Aynı tip 2 hddyi anakarta bağlıyorsun.Ve biostan raid modu seçiyorsun.Raid 0 seçeneklerde mevcut olacaktır raid 5e kadar var.Ancak raid 0 performans diğerleri güç tüketimi,depolama,dosya koruma gibi sebeblerden oluşuyor.Achi ve raid bölümden raidi seçerek raid 0 seçeneği ile kuruyorsun

Yalnız bilgin olsun ki güç kesilmEleri elektrik gitmesi gibi durumlarda raid biraz sakat.Sıfırlanabiliyor ve dosyalar zarar görebiliyor.

Anladım Aynı hdd olması gerek . Bir sorum daha olcak ben asus anakart kullanıyorum raidin tam olarak yerini söyleyebilirsen sevinirim baktım biraz ama öyle bişey bulamadım Eğer asus anakartta nerde oldğunu bilmiosan sorun yok.
  • quote:

EFi biosmudur? biraz bekleyin resim atayım.

HAYIR EFİ BİOS DEİL RESİMDEKİ GİBİ :

http://imageshack.us/photo/my-images/840/p7p55dbios01.jpg/
  • quote:

* Kullanmış olduğum anakartın cd sinden RAID oluşturmak için gereken dosyayı bularak kurulum disketi oluşturdum.
    * Anakartın bios ayarlarından cd den boot etmesi ve sata hard diskleri RAID olarak görmesi için ayarladım.
    * Sistem üzerinde bulunan diğer ide hard diski devre dışı bıraktım.(Kurulum sırasında problem çıkartabilir, özellikle bir ups yoksa ve bende olduğu gibi elektrik kesintisi olursa).
    * Boot ettiği sırada RAID menüsüne girmeniz için Ctrl + I basıyoruz. Burada RAID 'i ne şekilde oluşturacağımızı soruyor. İki seçenek var. Stripe ve Mirror. Seçeceğimiz mod Stripe olacak.
    * Mirror yaparsak sistem yedekli çalışıyor. Hard disk boyutu ör. 2x80 taktıysanız 80 olarak görüyor.Bu modda hard disk hızında bir değişiklik olmuyor.
    * Stiripe modunda ise iki hard diski birleştirerek tek hard disk olarak görüyor yani 2x80=160 (+/-157). Bu modda veri ikiye bölünerek hard disklere paylaştırılıyor. Böylece hard disk üzerinde yapılan işlem hızı iki katına çıkıyor.
    * Sistem cd den boot ederken windows RAID v.s. kurulacaksa F6 tuşuna basıyoruz.
    * Bir süre sonra gelen ekranda windows kuracağınız şeyin disketini istiyor. S tuşuna basarak eklemeyi onaylıyorsunuz ve flopy diski yerleştirerek kuruluma devam ediyorsunuz.

Stripe modunu kullanırkerken düzenli aralıklarla yedekleme almamız ve önemli bilgileriniz varsa başka bir yerde tutmamız önemle belirtiliyor."""

ÖncElikle bunu bir oku ben biostan görüntü alacağım.

Sorun İlk söylediğin aşamada başladı :D Ben PC İKİNCİ EL ALDIM NE ANAKART NE BAŞKA Bİ KILAVUZ FELAN HİÇ BİŞEY YOK ...

• Okarda imzaya yazdım ama demekki görülmeye biliyormuş asus p6tse Anakartın modeli bu
  • quote:

Yardımcı olmaya çalışıyoruz işçi muamelesi yapıyorsun şu yoruma bak nedir bu neyse iyi geceler raidden anlayan birisi mutlaka yardımcı olur sana.

Hocam Bilmeden seni kırdıysam özür dilerim .Bilgi İçin çok saol zaten ne zaman başım sıkışssa sen yardımcı oldun hakkını helal et :D
  • Windows 7 ULTİMATE 64 BİT ,Hocam gerçekten işin varsa benim gibi bilgisizlerle vakit harcama ben bi şekilde öğrenirim raid 0 yapmayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5+1 nasıl kurulur
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • :D 2 tane cavier black var dedigin gibi onu aldım.SSD ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM ÇÜNKÜ O KADAR HIZ BENİ UÇURUR DİE DÜŞÜNYORUM

BULDUGUM PROGRAM:http://imageshack.us/photo/my-images/717/sdsdaz.jpg/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

quote:

Orijinalden alıntı: valiantr50

Arkadaşlar Raid 0 Yapmak istiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim .

Aynı tip 2 hddyi anakarta bağlıyorsun.Ve biostan raid modu seçiyorsun.Raid 0 seçeneklerde mevcut olacaktır raid 5e kadar var.Ancak raid 0 performans diğerleri güç tüketimi,depolama,dosya koruma gibi sebeblerden oluşuyor.Achi ve raid bölümden raidi seçerek raid 0 seçeneği ile kuruyorsun

Yalnız bilgin olsun ki güç kesilmeleri elektrik gitmesi gibi durumlarda raid biraz sakat.Sıfırlanabiliyor ve dosyalar zarar görebiliyor.

peki, bu elektrik gitmesine karşı ups kullansak zararı olmuyor sanırım.ayrıca kaliteli bir psu da gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çok teknik konuşuyorsunuz anlamıyorum :D

TAMAM BEN YARIN AKŞAM 10-11 GİBİ FORUMDA AÇIK OLURUM OZAMAN SENDE AÇIK OLURSAN YAPMAYI DENEYELİM UYGUNMUDUR .
  • Hocam eyw bilgi için internettende biraz araştırmayla bu işi başardım ama senin emeginini göz ardı etmemek lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.