Şimdi Ara

Arkadaşlar Neden Böyle? (Ciddi, Özet Yok.) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • böyle insanalar kaldı mı dhde yazıyı okurken Türkiye'nin son 1 yılı gözümün önünden aktı vay be,
  • Eğitimsizlik ve bunun getirdiği düşük yaşam standartları. Eğitim üniversite okumak, bir dalda ilerlemek değildir. Eğitim bireyi pozitif ilimlerin yanında ahlak olarak, manevi olarakta donanımlı hale getirmektir. Batıya gidin ve halka sorun, Türkiye halkı diye. Onlar Müslüman diyerek tavır alacaklardır. Orta doğuya sorun, Türkiye halkı diye. Onlar seküler diyerek tavır alacaktır. Türkiye halkına sorun, Türkiye halkı diye. Şurası Kürt, şurası sunni, şurası alevi, şurası Akpli, şurası Chpli diyerek tavır alacaktır. Kimse kim olduğunu bilmiyor, herkes kimin düşman olduğunu arıyor. Kardeşim bize bir hastalık verdiler. Fakat hediye ambalajı ile verdiler ve herkes sarıldı, benimsedi. Bu hastalıklar ırkçılık ve mezhepçilik. Bizi yıkarken, Osmanlı'yı yıkarken aşıladılar bizlere. Bu hastalıkla birlikte bizi köklerimizde söküp suni sınırların, suni fikir sınırlarının saksısına koydular. Bizi bize düşman ettiler. Ve halk on yıllardır birbirini etiketledi, silah tuttu, düşman oldu. Devlet halkını baskı ve diktatörlük ile ayrıştırdı. Fakat adına reform dedi, özgürlük dedi. Bugün sizlere özgürlük ve reform paketlerinde aşırılık ve bozgunculuk sunuyorlar. İçine bakmadan benimseniyor. Okuyun, Fazıl'ı, Akif'i okuyun. Bu adamlar düşmanı yakasında tutmuş idiler. Onlar yüzleşti, onlar biliyor. Haçlı seferlerine bakın. Haçlılar batıda bir toplum oluşturmakta zorluk çekiyorlardı ve kendilerine bir düşman oluşturdular. Onları birlik haline getiren düşmana karşı duydukları kin ve nefretleriydi. Bugüne gelin. Herkes kendi düşmanını oluşturuyor. Ve huzuru istiyorlar. Bu konuda uzun uzadıya yazmak isterim. Toplumsal dinamiklerden, küresel siyasete kadar. Dünyanın en zorlu topraklarındayız. Dinlerin ve kültürlerin beşiğindeyiz. Yer altı ve lojistik, coğrafi imkanların bol olduğu topraklardayız. Büyük devletler kurmuş ve sınırları olmayan hak dinin insanlarıyız. Biz düşman oluşturmayız. Bireysel olarak kendimizi iyileştirir, sonra halkı, sonra devleti ve dünyayı.

Halk eğer mutlu olacak, toplum vasıf kazanacak ise kendimiz ile başlamalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kediyeyolgösterenadam -- 14 Ağustos 2015; 4:46:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE
    Nefs ü mâl ile n’ola kılsam cihânda ictihâd
    Hamdülillah var gazâya sad hezârân ragbetüm

Ey Mehemmed mu’cizât-ı Ahmed-i Muhtâr ile
    Umaram gâlib ola a’dâ-yı dîne devletüm

• Tango-1 kullanıcısına yanıt
    Yok canım ne pişmanlığı oldu bitti işte

Orijinalden alıntı: Woodcord

Özet milka pahalı

Hayır: Milka normal vergi yüksek alım gücü düşük.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ya da Avrupa'ya sakin bir yerleşim yerinde yaşayacaksın.Anca orada rahat olunur.

Alt veit eg Odin
    kvar du auge løynde
  • milkanın viral reklamı

ASUS Zenfone 5 (ZE620KL) 2018 Kullanıcı Kulübü
    64 GB || Geceyarısı Mavi
  • Tango-1 kullanıcısına yanıt
    80 darbesinden sonra ortaya çıkan Arabesk döneminin aynısını birebir yaşıyoruz aslında. İnsanların yaşama duygularının sömürüldüğü, psikolojik rahatsızlıkların arttığı zamanlar.

• @Michael Scofield. Hocam kıçı kırık milka derken, şimdi düşünsene çalışıyorsun günlerce, maaş alıyorsun ve çocuğuna bir milka almak için çokça kez düşünüyorsun. Bi çikolata ya, bir insan bi çikolatayı almak için ne kadar fazla düşünebilir ki? Yoksa çikolatayla bi derdim yok bilesin.

@straptezlo Eyvallah.. :)

"Nerede o eski Donanımhaber"
  • @DubSteq Gerçekten öyle ya, arabesk yaşıyoruz.

@MrCaner

@Nemaho Dimi, keşke ya keşke, şu ülke insanları olarak "Yeter lan bu ne böyle" diyerek bi şekilde şu durumdan sıyrılabilsek.

@Kediyeyolgösterenadam Bireysel olarak başlayacağız hocam dediğiniz gibi, kendimizi seveceğiz, inanırsak eğer

"Dünyayı güzellik kurtaracak
    Bir insanı sevmekle başlayacak her şey.."

İşte bir gün bunu gerçekleştireceğiz. :)

@brksnck Çok fena sırt üstü kaldık. Kaplumbağalar sırt üstü kalınca debelenir sonra umutsuzca ölmeyi beklerler ya, aynı o tribe girmişiz gibi. Ama ne bileyim, yani mutsuzluğun getirdiği sonuçları toplumca çekiyoruz. Ya bizi manyak ettiler harbiden.

"Nerede o eski Donanımhaber"

• quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

@Michael Scofield. Hocam kıçı kırık milka derken, şimdi düşünsene çalışıyorsun günlerce, maaş alıyorsun ve çocuğuna bir milka almak için çokça kez düşünüyorsun. Bi çikolata ya, bir insan bi çikolatayı almak için ne kadar fazla düşünebilir ki? Yoksa çikolatayla bi derdim yok bilesin.

@straptezlo Eyvallah.. :)

Haklısın hocam biliyorum o işin esprisi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.