Şimdi Ara

ARKADAŞLAR MEGANE II LERİN (KLİMA)SOĞUTMASI NASIL MEMNUNMUSUNUZ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
0
Favori
44.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: t821926

Arkadaşlar, araçlarının klimasından memnun olmayan arkadaşlar haklı. Çünkü bizde de Megane II sedan dizel var ve biz de klimasından memnun değildik. Geçen sene bir ara hiç soğutmamaya başladı. Servise gittik, klima kompresörü kitlenmiş. Ayrıca serviste pek çok Megane'nin aynı promblem yüzünden servise geldiğini öğrendim. Renault bunu bir üretim hatası olarak kabul ettiği için klima kompresörünü ücretsiz olarak değiştirdi. Kompresör hatırladığım kadarıyla 1.100-1.200 lira . Geçenlerde yine soğutmamaya başladı. Servise gittiğimde kompresörün yine devre dışı kaldığını öğrendim. Klimaya aşırı yüklenince ya da klima uzun süre çalıştırılmayınca kompresör kendini korumaya almak için kapanıyormuş. Son gittiğimde servisteki yetkili Renault araçlarının klimasının (soğutma) olarak çok güçlü olmadığını söyledi. Renault Avrupa standartlarında araç ürettiğini söylüyormuş. Çünkü Avrupa'da bldiğiniz gibi iklim bizim ülkemiz kadar sıcak değil. Orada nemli ve yağışlı bir iklim olduğu için Avrupalıların klimaya (soğutmaya) pek ihtiyaç duymadıklarını söyledi . bu yüzden Megane klimasının gaz kapasitesinin bir Opel'e, Hyundai'ye göre çok düşük olduğunu, dolayısıyla soğutmanın yetersiz olduğunu belirtti. Megane klimasında klişma gazı kapasitesinin yanlış hatırlamıyorsam 500 gr kadar olduğunu söyledi. Japon araçlarındaki (Toyota,Honda...) klima daha iyi soğutuyor, çünkü klimaları daha güçlüi gaz kapasiteleri büyük. Yeni Meganelerde ,Fluence'de belki klimaları güçlendirmişlerdir.

Megane II'nin kliması çok iyi değil , aşırı sıcak olmadıkça idare eder diyebiliriz ,güneş altında yatan cam tavanlı araçta yetersiz bile kalıyor fakat Megane III'ün kliması ise bence araca fazla bile geliyor Megane II ile alakası yok ,Fluencelerde nasıldır bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tevil

Benim aracım Megane 2 (Konya) klimayı 4.kademede çalıştıryorum ama çok fazla soğutmuyor.Üfleme seviyesini düşürünce zaten iyice kötü oluyor.Bugün tekrar denedim ama sonuç aynı.Klima içeriyi buz gibi yapmalı en azında 4.üfleme kademesinde.

Bir defa rölantide çalışırken üflenen hava sıcaklığını ölçmüşlerdi 10 derece çıktı.Gaza biraz basınca daha da düşüyor.Ne kadar olması gerekiyor soğutması için eksi 15 derece mi olmalı anlamadım.Üstelik usta da normal demişti.

Samsun'da 2004 model 1600 cc Megane'ım hava sıcaklığı 35 derece olunca ön ızgaralar 9 derecelik hava üflüyor iç mekanı soğutamıyor ve arka koltuklarda oturanlar terliyorlar. Hava sıcaklığı 30 derece olunca bu defa klima işe yarıyor ve ön ızgaradan 6 derecelik hava üflüyor. Yani hava sıcaklığı yükselince klimanın üflediği hava sıcaklığı da yükseliyor ve terliyoruz. Renault'un klima konusunda başarısız olduğunu düşünüyorum. 2001 model Opel astra, ww Passat Megane'den iyi soğutuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: apodaka

bir klima için araba satılırmı derseniz işte bir klima için arabayı sattım. auris aldım ve şimdi bir problem yok

Apodaka ustam Auris'in ön ızgaralarından çıkan hava sıcaklığını ölçer misiniz? Megane'dan 3-4 kat iyi ise galiba 3-4 derecelik soğuk hava üflüyordur. Benim Megane dış sıcaklık 35 derece olduğunda 8-9 derecelik hava üflüyor ve yetersiz kalıyor. Ölçüm sonucunu merakla bekliyorum
  • Bakımlarını yaptırdıktan sonra bir daha dene.
  • Apodaka arkadaşımız megane 2 lerin kliması iyi soğutmuyor diye aracını satmış, ister inanın ister inanmayın bende bu sebeple aracımı sattım..İstanbulda yetmiyor, İzmirde Antalyada hiç yetmez diye düşünüyorum..Gerçekten var bir şey meganelerde, çooook yetersiz..komedi gibi sıcakta işe yaramıyor, serin havada azıcık soğutuyor..LAZ KLİMASI:)
  • Ben 4 yıldır Megane II HB kullanıyorum. 2004 model benim arabam. Anamur'da yaşıyorum ve klimayı çok kullanırım. Nisandan kasıma kadar sürekli kullanırım. Bir kere filtre değişti o kadar. Bu yaz 48 dereceyi gördük Anamur'da. Arabamın klimasından hiç şikayetim olmadı. Kısaca memnunum...
  • Arkadaşlar megane in kliması berbat diye bende aracımı sattım, ve hyundai accent era aldım..Tek kelime ile süperrrrr...Muhteşem bir soğutma gücü var, üstelik 1.4 motorla....Artı megane gibi sürekli elektronik v.s arıza çıkarmıyor..Megane kullananlar, klimasından memnun değilseniz satın gitsin..Gerçi kliması güzel çalışsa bile bu sefer sürekli arıza nedeniyle birgün satacaklar:)
  • bende megane 2 1.5 dci kullanıyorum.adana da yasıyorum.adana nın sıcagını burada yasayanlar iyi bilir.aracımın klimasından cok memnunum.aldıgımdan bu yana 1 kere gaz bastırdıgımı hatırlamam.diğer arac markalarını verenler tamamen karalama kampanyası yapmıslar..adam sacede bir soru sormus millette yok auris yok era..kısacası adana sıcagında bile gayet iyi verim alıyorum.
  • Benim klimamda az soğutuyor nedenini bilmiyorum ama klima gazını değiştirmedim daha hiç aldım alalı , 2004 model megane , ilk sahibi değiştirdimi bilmiyorum ama yakında gazı değiştiricem galiba kimbilir belkide kompressörde sorun olabilir diye tahmin ediyorum , geçenlerde bitane fat puntoya binmiştim manuel klimaydı ve benim araçtan daha iyi soğutuyodu dondum diyebilirim

bu arada
    Renault Nissanın %55 ini yani yönetim hisselerini 1999 yılında satın almıştır , Amerikada zibil gibi nissan varken Renault amerikada yok demek oldukça Saçmasapan bi kelime.

Renault daha çok fransız çizimlerina sahip fransızların sevecegi tipte arabar çıkartıyor Nissan ise daha çok büyük geniş iri arabalar çıkartıyor , küçük arabalarda var elbette ama renaultun böyle bi segmenti yok,

Bundan mütevellit Nissan dururken amerika gibi bir pazara Renault sokupta iki kardeş firmayı hem birbirine rakip hemde diğer firmalara rakip olarak itelemek fazladan masraf ve strateji israfı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 27 Haziran 2012; 4:03:20 >

• Aracimin bakimini gecen sene bu zamanlar yaptirmistim. Son 1-2 aydir cik sogutmuyordu. 4 gun once 45.000 KM bakimini yaptirdim. Polen filtresi degismis.

Bu kadar mi fark eder inanamadim. Arabanin icinde dun resmen dondum ogle sicaginda. En sonunda biraz yuksettim dereceyi.

Polen filtresi cok onemli arkadaslar.

Not:i30 kullaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.