Şimdi Ara

arkadaşlar lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Donanımı iyi olan 2.el otomobil almak istiyorum. Alacağım otomobili uzun süre kullanmayı düşündüğümden ve param ancak bu araçlara yettiğinden piyasası iyi olmayan fakat zengin donanıma sahip olan Nissan Primera 1.6 Comfort (2001 model 106 veya 110 hp) ile Toyota Corolla 1.6 Sol Special (2001 model 110 hp) arasında kararsız kaldım.(resimlerdeki otolar). Sizin görüşleriniz benim için önemli. Çünkü bu otomobillerle ilgili hiç bilgim yok. Bir de merak ettiğim konu; Toyota ülkemizde ve dünyada çok tercih edilen bir marka. Neden bu modeli ilgi görmedi? Tipinden mi kaybediyor, yoksa masraflı bir otomobil mi? veya başka bir sebebi mi var? her iki otomobilin bakım masrafları nasıldır? Tavsiyelerinizi bekliyorum.teşekkürler.

• Toyota tipten kaybediyor.
    Sorunsuzluk ve performans istiyorsan Toyota.
    Konfor ve rahatlık istiyorsan Nissan.
  • Toyata al bence servisi iyidir.Sağlam arabadır
  • Performans, rahatlık, sorunsuzluk, pratiklik = Corolla
    Tasarım, kısmen sağlamlık, kısmen yol tutuş = Primera

Eğer sakin kullanıcıysan ve konfor arıyorsan Corolla'yı almalısın. Kullandığım için biliyorum, kullanışlılık ve rahatlık olarak Passat'a değişmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irvine -- 26 Ekim 2005, 13:35:55 >
  • Tavsiyeler için teşekkür ederim.
  • Orjinalden alıntı: turabituran

Donanımı iyi olan 2.el otomobil almak istiyorum. Alacağım otomobili uzun süre kullanmayı düşündüğümden ve param ancak bu araçlara yettiğinden piyasası iyi olmayan fakat zengin donanıma sahip olan Nissan Primera 1.6 Comfort (2001 model 106 veya 110 hp) ile Toyota Corolla 1.6 Sol Special (2001 model 110 hp) arasında kararsız kaldım.(resimlerdeki otolar). Sizin görüşleriniz benim için önemli. Çünkü bu otomobillerle ilgili hiç bilgim yok. Bir de merak ettiğim konu; Toyota ülkemizde ve dünyada çok tercih edilen bir marka. Neden bu modeli ilgi görmedi? Tipinden mi kaybediyor, yoksa masraflı bir otomobil mi? veya başka bir sebebi mi var? her iki otomobilin bakım masrafları nasıldır? Tavsiyelerinizi bekliyorum.teşekkürler.

Primera'yı ben de düşünüyorum. Eğer tercihin primera olur da alırsan otomobil ile ilgili görüşlerini öğrenmek isterim.

• Ama dostumuz uzun süre binmek istiyormuş..Ben de NİSSAN Hastasıyım..O aracın arkasında sedan olmasına rağmen silecek var...Enteresan bir detay..Ön tampon değişir, arkaya da bir spoiler ile superrr bişey olurdu görsel olarak..Performansı da sakin kullanıcıya yeter..Duruşuna tipine göre toyota yı küme düşürür..Ayrıca 2.7 mm sac kalınlığı var..Bir kazada TEMPRA 1.6 nın dingilini kırmıştı..Ne saşi yapmıs adam..Bir diğer hususta şu ana dek kaza yapan nissan PRİMERALARIN HEPSİNDE DE HAVA YASTIKLARI (AIRBAG) SORUNSUZ AÇILMIŞ...Bu da bir başarı...Opelde yarı yarıya açılmıyor..En azından istatıslikler böyle...

Ama Rengi siyah olacak... Başkası kurtarmaz...SİYAH NİSSAN PRİMERA..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Claymore -- 28 Ekim 2005, 11:43:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Claymore

Ama dostumuz uzun süre binmek istiyormuş..Ben de NİSSAN Hastasıyım..O aracın arkasında sedan olmasına rağmen silecek var...Enteresan bir detay..Ön tampon değişir, arkaya da bir spoiler ile superrr bişey olurdu görsel olarak..Performansı da sakin kullanıcıya yeter..Duruşuna tipine göre toyota yı küme düşürür..Ayrıca 2.7 mm sac kalınlığı var..Bir kazada TEMPRA 1.6 nın dingilini kırmıştı..Ne saşi yapmıs adam..Bir diğer hususta şu ana dek kaza yapan nissan PRİMERALARIN HEPSİNDE DE HAVA YASTIKLARI (AIRBAG) SORUNSUZ AÇILMIŞ...Bu da bir başarı...Opelde yarı yarıya açılmıyor..En azından istatıslikler böyle...

Ama Rengi siyah olacak... Başkası kurtarmaz...SİYAH NİSSAN PRİMERA..

eyvallah, moralimi düzelttin. Genel olarak primera ile ilgili olumsuz görüşler bildiriliyor. "Ağır araba, çok yakar, performansı iyi değil, parça ve servis olayı çok pahalı, sakın alma, alırsan pişman olursun, bak söylemedi deme, niye civic, corolla veya focus değil de primera v.b." gibi.

• Nissan Primera'yı tavsiye ederim.
    1.6 motoru yeterli, konforu iyi
    iç mekanı geniş, özellikle arka koltuklarda diz mesafesi çok iyi.
    geniş bagaj hacmi

ve aralarında sınıf farkı var

toyota corolla ile aynı sınıftaki nissan almera.
    Nissan Primera bir üst sınıfta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bal974

ve aralarında sınıf farkı var

toyota corolla ile aynı sınıftaki nissan almera.
    Nissan Primera bir üst sınıfta.

Yanlız Toyota aracını kötülediğimiz yok..Ben olsaydım Nissan alırdım diyorum..Sonuçta yine seçim sana kalmış..Mantık-Zevk kararı nissan da ağır basıyor..Ayrıca Nissan ın parçasını yerli otolar kıyaslama sakın.

Bak ben "sakın alma" dedikleri 1991 model SUBARU LEGACY aldım..İlla ben buna binecem dedim..Arabayı eşşek niyetine kullandım ve 247.000 bin km de sattım ve sadece yağ-antifiriz-akü- balata masrafım oldu..Orjinal japonla türk montajı arasında üzülerek söylüyorum ki fark var..

• Arkadaşım, toyotanın bu kasaları çok fazla içeriye ses alıyor ve kullanımı hiç rahat değil. Bu konularda nissan daha iyi olabilir. Ancak toyotanı satmak istersen çok rahat ederken, nissan'da biraz zorlanırsın. Bence nissan biraz daha ağır basıyor, çünkü toyotaya göre kullanım olarak daha çok şey sunacak gibi görünüyor.

Ancak, son tercih senin doğal olaraki, hangisine kafan yatarsa onu al!

• Sadece 2 si arasında kaldıysan

Primera: Karizma,kalite,konfor,yol tutuş,donanım

Toyota: Kalite,iğrenç bir tip,dayanıklı,çabuk satarsın

Ben 2 si arasında kalsam Gözüm kapalı Primera alırdım...Zaten en yakışıklı Primera bence...

Ama Daha modelli bir Civic e bakmadan da geçmezdim
  • bencede sadece 2si arasında kaldıysan primera çok daha ferah ve konforlu
    ama ben olsam focus alırdım

bir arkadaş 2.7 milim saç var demiş ama bence ya yanlış yazmış yada yanlış bilgilendirilmiş o arabada 2.7 milim sac olsa heralde ağırlığı 2.5 ton olurdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: turabituran

her iki otomobilin bakım masrafları nasıldır?

Bu konuyu ben de merak ediyorum. Bilen arkadaşlar bu konuda bizi aydınlatırsa memnun oluruz. Her iki aracın parça fiyatları ve bakım masrafları arasındaki fark kabul edilebilir mi yoksa fark çok mu anormal? Bu araçların arıza yapma sıklığı nedir? japonların sağlam olduğu söyleniyor. Bu ne derece doğru?

• quote:

Orjinalden alıntı: ArrowBow

bencede sadece 2si arasında kaldıysan primera çok daha ferah ve konforlu
    ama ben olsam focus alırdım

bir arkadaş 2.7 milim saç var demiş ama bence ya yanlış yazmış yada yanlış bilgilendirilmiş o arabada 2.7 milim sac olsa heralde ağırlığı 2.5 ton olurdu.

O arkadaşın zaten niyeti sac kalınlığını vermek değil;
    temprayı batırıp primerayı yüceltmek.

Dikkat ediyorum sürekli belli kişiler uydurma kaza senaryolarıyla tofaş ları yerin dibine batırılıyorlar .

Ben eski bir palio kullanıcısı olarak bundan rahatsız oluyorum.çünkü tempra tipo şahin derken ;palio yu da güvensiz ilan ediyorlar.tamam tempra pek güvenli değil ama bunu bütün fiat a yayma çabaları çok garip.

Bir kaza anlatıyosanız ispat görelim.

neyse konuya geri dönelim vvt-i corolla hertürlü daha iyi bir seçim olucaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.