Şimdi Ara

arkadaşlar lise3 fizik-paralel levha sorusu...yardım lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
4.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence m olmalı ama. Fizikçi yok mu forumda acaba.
  • E NİN formulu nedir hocam E d uzaklığından nasıl etkilenmiyo ????
  • Önce şunda hem fikir miyiz? K noktasından ekrana çarpana kadar ki olan süreyi sadece v0 hızı etkiler. Yolu yatayda alıyor, dikey kuvvet ona dikey ivme dolayısı ile dikey hız kazandırır. O dikey hız SADECE dikey yönde gitmesini sağlar, yatay yöndeki hıza, varış süresine etki etmez.

m i değiştirirsek, ivme değişir, ekrana aynı sürede varır fakat ivmesi farklı olduğundan sapma miktarı farklı olur ekranda farklı bir yere çarpar.

q yı değiştirirsek kuvvet değişir, ivme değişir, ekrana aynı sürede varır fakat ivmesi farklı olduğundan sapma miktarı farklı olur ekranda farklı bir yere çarpar.

V0 hızını değiştirirsek ekrana varma süresi değişir.

E değişirse kuvvet değişir, ivme değişir, ekrana aynı sürede varır fakat ivmesi farklı olduğundan sapma miktarı farklı olur ekranda farklı bir yere çarpar.

d yi değiştirirsek kuvvet değişir, ivme değişir, ekrana aynı sürede varır fakat ivmesi farklı olduğundan sapma miktarı farklı olur ekranda farklı bir yere çarpar.

Yani v0 dışında hiçbirine bağlı değil ekrana varma t süresi.

• Ya arkadaşlar, burada cisme yatayda hız kazandıran tek faktör v0 değil mi?E, q, m, d bunarlın hepsi ekranda çarpacağı yeri etkiler.Yataydaki hızını etkilemez.

E'nin artması, daha fazla sapmasını; azalması ise daha az sapmasını sağlar.
    q'da E ile aynı etkidedir.
    m'nin değişmesi qe/m'den yine cisme dikeyde etki edecek olan kuvveti değiştirecektir fakat yatayda bir etki göstermeyecektir.
    d ise elektirk alanın şiddetini etkileyecektir yine yatayda değişecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_catcher -- 5 Haziran 2009; 23:08:14 >
  • HOCAM D ye bağlı olduğu kanısına nasıl vardın E=V/d den bulamazsın burada volt sabit değil bu yüzden d nin değişmesiyle yük yoğunluğunda bi değişme olmayacağından elektrik alan d nin değişmesiyle etkilenmez bu nedenle cevap d olacak
    quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

E = V/d

F(elektriksel) = q.E = q.V/d

F = m.a

qV/d = m.a

a = qV/md

|OL| = 1/2.a.t^2

|OL| = 1/2 . qV/md . t^2

Şıklarda verilenlere bakarsak, t süresi q'ya, V'ye, m'ye ve d'ye bağlı. E'ye de V/d'den bağlı. Fakat V0 hızına bağlı değildir.

• fiziği katletmişsiniz arkadaşlar bu kadar olmazki ya nası yorumlar var allahım hayatında fizik dersi dinlemeyip kendi gözlemlerine güvenerek yorum yazıyolar sanırım.

soruyu bilmediğimden değil şıklarda bi sorun olduğunu düşündüğümden konu açmıştım ama ne biçim cevaplar geldi ya resmen atıp tutmuş herkes

metalheadjm ve Shadow_catcher'ın dediği ve benim de 7. yorumumda belirttiğim gibi t süre v0 hariç diğer tüm şıklara bağlı değildir

::AlacaKaranlıkT!M::, abi tüm yorumlarını okuyamadım ama soruyu yanlış okumuşsun sanırım levhanın öbür tarafına çarpmasından bahsetmiyor perdeye çarpmasından bahsediyor. Bi an soruyu doğru anlayıp da bu cevabı verdiğini sandım korktum yani
  • yarın soruyu hocana sor bnm verdiğim cevabı vereck
    quote:

Orjinalden alıntı: radressss

fiziği katletmişsiniz arkadaşlar bu kadar olmazki ya nası yorumlar var allahım hayatında fizik dersi dinlemeyip kendi gözlemlerine güvenerek yorum yazıyolar sanırım.

soruyu bilmediğimden değil şıklarda bi sorun olduğunu düşündüğümden konu açmıştım ama ne biçim cevaplar geldi ya resmen atıp tutmuş herkes

metalheadjm ve Shadow_catcher'ın dediği ve benim de 7. yorumumda belirttiğim gibi t süre v0 hariç diğer tüm şıklara bağlı değildir

::AlacaKaranlıkT!M::, abi tüm yorumlarını okuyamadım ama soruyu yanlış okumuşsun sanırım levhanın öbür tarafına çarpmasından bahsetmiyor perdeye çarpmasından bahsediyor. Bi an soruyu doğru anlayıp da bu cevabı verdiğini sandım korktum yani

• quote:

Orjinalden alıntı: oGuxXx*

yarın soruyu hocana sor bnm verdiğim cevabı vereck
    quote:

fiziği katletmişsiniz arkadaşlar bu kadar olmazki ya nası yorumlar var allahım hayatında fizik dersi dinlemeyip kendi gözlemlerine güvenerek yorum yazıyolar sanırım.

Hoca o cevabı verirse hemen öğretmenlikten istifa etmesi gerektiğinide bir güzel söylemesi gerekecke arkadaşın.Hala d diyip duruyorsunuz yahu e ile yatay hızın ne alakası var bir anlatır mısın bana?Veya m ile yatay hızın ilişkisini?

• quote:

yarın soruyu hocana sor bnm verdiğim cevabı vereck
    quote:

dostum d'nin değişmesi elektrik alanı değiştirmez demişsin de soruda elektrik alanla ilgili bi durum yok t'yi değiştiren şeyleri soruyo ve elektrik alan ne olursa olsun perdeye çarpma süresinde bir değişim olmaz

• enerji korunumu diye bişey var isteyen inanır isteyen inanmaz bu sorulardaki en kıl nokta budur inanmazsan git hocandan etüd al eğer fiziği gerçekten biliyorsa soruyu bnm gibi yorumlar kimseye zorla bi şey ispatlama gibi bi halim yok qV=1/2mV kare bide burdan bak yatayda süreyi etkiler mi diye öyle kafadan atmayla olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oGuxXx* -- 5 Haziran 2009; 23:48:58 >
  • Kafadan attığımız yok birşeyler bilerek konuşuyoruz burada.Bana detaylı olarak anlat öyle burdan bak şurdan bak demekle olmuyor merak ediyorum.Madem sen bizden daha çok biliyorsun biz kafadan atıyoruz, söyle de öğrenelim m'in yatay hızı ile ilişkisini, veya q veya e'nin.
  • quote:

enerji korunumu diye bişey var isteyen inanır isteyen inanmaz bu sorulardaki en kıl nokta budur inanmazsan git hocandan etüd al eğer fiziği gerçekten biliyorsa soruyu bnm gibi yorumlar kimseye zorla bi şey ispatlama gibi bi halim yok qV=1/2mV kare bide burdan bak yatayda süreyi etkiler mi diye öyle kafadan atmayla olmaz

Sana lisede sınıf geçiren fizikçinin ben. Sen bi cismi yukarı doğru çekersen, o sağa doğru mu hızlanmaya başlar?
  • F=qE=ma (a ivme ivmenin değişmesi hızı etkiler)

E=V/d burada volt sabit değil d yi artırarak elektik alan azaldı diyemezsin d yi artırırsan aynı oranda voltta artar elektrik alan değişmez dolayısıyla ivme değişmez ivme değişmeyincede hız da değişmeyeceğinden t süresi bundan etkilenmez

quote:

Orjinalden alıntı: Shadow_catcher

Kafadan attığımız yok birşeyler bilerek konuşuyoruz burada.Bana detaylı olarak anlat öyle burdan bak şurdan bak demekle olmuyor merak ediyorum.Madem sen bizden daha çok biliyorsun biz kafadan atıyoruz, söyle de öğrenelim m'in yatay hızı ile ilişkisini, veya q veya e'nin.
  • quote:

elektrik alan ile hız birbirine diktir bu işler öyle pratik toplama çıkarma işleriyle olmaz asıl sen nası geçtin liseyi ayrıca kimseye bir şey kanıtlama zorunluluğum yok isteyen inanır isteyen inanmaz bu işten anlayan biri baksada bi yorum yapsa herkes rahatlasa
    quote:

Orjinalden alıntı: metalheadjm

quote:

enerji korunumu diye bişey var isteyen inanır isteyen inanmaz bu sorulardaki en kıl nokta budur inanmazsan git hocandan etüd al eğer fiziği gerçekten biliyorsa soruyu bnm gibi yorumlar kimseye zorla bi şey ispatlama gibi bi halim yok qV=1/2mV kare bide burdan bak yatayda süreyi etkiler mi diye öyle kafadan atmayla olmaz

Sana lisede sınıf geçiren fizikçinin ben. Sen bi cismi yukarı doğru çekersen, o sağa doğru mu hızlanmaya başlar?

Pratik toplama çıkarma yapan mı var koçum? Kuvvetin yönüne bak soruda. Yukarı doğru değil mi? İvme ne tarafa olur yukarı doğru. Kuvvet, ivme, hız vektöreldir. Kuvvet ne yöndeyse ivme o yöndedir. Yukarı doğru kuvvet var, dikey hızı artar. Anlayabildin mi? Yatayda etki eden kuvvet yok yatay hızı değişmez. Adamın f=m.a dan haberi yok gelmiş kafa tutuyor.

• quote:

Önce şunda hem fikir miyiz? K noktasından ekrana çarpana kadar ki olan süreyi sadece v0 hızı etkiler. Yolu yatayda alıyor, dikey kuvvet ona dikey ivme dolayısı ile dikey hız kazandırır. O dikey hız SADECE dikey yönde gitmesini sağlar, yatay yöndeki hıza, varış süresine etki etmez.

m i değiştirirsek, ivme değişir, ekrana aynı sürede varır fakat ivmesi farklı olduğundan sapma miktarı farklı olur ekranda farklı bir yere çarpar.

q yı değiştirirsek kuvvet değişir, ivme değişir, ekrana aynı sürede varır fakat ivmesi farklı olduğundan sapma miktarı farklı olur ekranda farklı bir yere çarpar.

E değişirse kuvvet değişir, ivme değişir, ekrana aynı sürede varır fakat ivmesi farklı olduğundan sapma miktarı farklı olur ekranda farklı bir yere çarpar.

d yi değiştirirsek kuvvet değişir, ivme değişir, ekrana aynı sürede varır fakat ivmesi farklı olduğundan sapma miktarı farklı olur ekranda farklı bir yere çarpar.

Şunu adam gibi okumadan cevap vermeyin lütfen.

Hatırlatmalar;
    F=m.a
    X=V.t
    Kuvvet, ivme, hız vektörel büyüklüklerdir. Kuvvet ne yöndeyse ivme de o yöndedir. Yukarı doğru olan bi kuvvet yatay bir hız oluşturmaz/yatayda olan hıza etki etmez.

• hocam tmm şimdi bnde diyormki diyelimki m arttı cisim mg den dolayı aşağı doğru sapacak bu da toplamda alınan yolu değiştirecek yol değişince sürede değişecek doğal olarak
    quote:

quote:

Önce şunda hem fikir miyiz? K noktasından ekrana çarpana kadar ki olan süreyi sadece v0 hızı etkiler. Yolu yatayda alıyor, dikey kuvvet ona dikey ivme dolayısı ile dikey hız kazandırır. O dikey hız SADECE dikey yönde gitmesini sağlar, yatay yöndeki hıza, varış süresine etki etmez.

Şunu adam gibi okumadan cevap vermeyin lütfen.

Hatırlatmalar;
    F=m.a
    X=V.t
    Kuvvet, ivme, hız vektörel büyüklüklerdir. Kuvvet ne yöndeyse ivme de o yöndedir. Yukarı doğru olan bi kuvvet yatay bir hız oluşturmaz/yatayda olan hıza etki etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oGuxXx* -- 6 Haziran 2009; 0:30:22 >

• Arkadaşım cisim aşağı doğru sapınca yatayda alınan yol nasıl değişiyor?
  • V değişken diyorsunuz tamam ama doğru orantılı değiştiğini nerden çıkarıyorsunuz? d artınca V azalmaz mı?
  • yanlış söylemişim yatayda alınan yol değil toplamda alınan yol olacak
    quote:

Orjinalden alıntı: Shadow_catcher

Arkadaşım cisim aşağı doğru sapınca yatayda alınan yol nasıl değişiyor?
  • Tamam toplamda alınan yol değişecek sapmadan dolayı ama yatay hız değişmiyor ki?Senin dediğin gibi kuvvet yukarı doğru ivme kazandırıyor.Ama yatayı etkilemezki.

Ya varsın V değişsin gene farketmez bütün olay dikeyde değişiyor yatayda değişen hiçbirşey yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.