Şimdi Ara

Arkadaşlar Klima Alacam Ama yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar 9 metrekare bir odam var ısıtma amaçlı ucuz bi klima almak istiyorum.Odaya gelince camlar alüminyum çift ısıcam kapı american batı cephesini görüyo 12 ile 5 arası güneş görüyo izmirde oturuyoum ve ev son kat yani üstünde bina yok her kes bana 9000btu önerdi ama ben evin son kat olduğunuda hesaba katarak garanti olsun diye 12000btu almak istiyorum.

    KOÇTAŞ,KIPA, ve VATAN BILGISAYARDA yaptığım araştırmalarda 400-500ytl fiyat aralıklarında 3-4 tane marka ve model bulabildim.O markalar sıraya şunlar

    RUBENIS
    LORNA (Demirdöküm garantisi altındaymış)
    CARTEL

    Bu marka model klimaları kullanan gören bilen hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar burda bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

    Herkese iyi forumlar....



  • Sayın Metinuster almayı düşündüğünüz klimalar içerisinde en iyisi RUBENİS klimadır.Diğerlerinden uzak durun hiç bir işe yaramazlar.Bence 9000 btu rubenis yeterlidir.Aslında kaliteli bir marka klima alsan 7000 btu cihazda yeterli olabilirdi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cool82

    Sayın Metinuster almayı düşündüğünüz klimalar içerisinde en iyisi RUBENİS klimadır.Diğerlerinden uzak durun hiç bir işe yaramazlar.Bence 9000 btu rubenis yeterlidir.Aslında kaliteli bir marka klima alsan 7000 btu cihazda yeterli olabilirdi.


    Yardımın için teşekürler cool82

    Birde bişey daha sorcam aynı özelliklerdeki LG/BEKO nun düz modelleri arasındaki fark 150ytl bazı arkadaşlarım 150ytl daha ver bilindik marka al dediler ama aralarında performans farkı yoksa eğer fazladan 150ytl vermek istemiyom çünkü bütçem kısıtlı ama sizde değmez derseniz LG/BEKO alcam yok derseniz rubenis

    Herkese iyi forumlar....
  • Alacağınız rubenis klima ile arçelik arasında kalite farkı yok ikiside çin malı alt kalite klima bence bütçen kısıtlı ise fazla para veripte alma derim.Sana arçeliğin tek avatajı servisi olur.Ama izmirde yaşadığın için rubenisste de servis sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum.
  • Fakat Eer ve Cop değerleri arasında fark vardır mutlaka. Bu da sizin elektrik faturanıza yansıyacaktır. Düşündüğünüz rubenis ve beko modellerini yazarsanız araştıralım, en uygununu seçelim bence. Sonuçta +150 ytl verip, ayda 40 YTL fatura ödemek var, fark ödemeyip 60 YTL ödemek var. Mutlaka kalite farkı olacaktır. Performansa hiç değinmiyorum..
  • 9000 btu rubenis için geniş bir açıklama bulamadım ama bekonun özellikleri ve modeli aşağıda vermiş olduğum linkte yazıyo incelerseniz sevinirim.Bekonun fiyatı 560ytl rubenis 400ytl her ikisininde montaj dahil fiyatıdır.


    http://www.beko.com/TR/TR/Products/ProductAllDetails?Products=8917210200
  • İki klima da aynı sayılır. Enerji sarfiyatları ya C ya da D, odanız küçük olduğundan her ikisi de işinizi görecektir. Ama Rubenis markasına ben pek güvenemiyorum açıkçası, makinaların duruşu da servisi de güven uyandırmıyor insanda.

    Alternatif sunayım size:

    Akai(Toshiba komprasör) 9000 BTU : 400 YTL

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17453&productid=evakaiacbs09hrc

    Demirdöküm 900 BTU 499 YTL

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17453&productid=evdemirdd9000

    İki seçenek de güzel bence.




  • Arkadaşlar izmirde aynı işyerinde çalışan arkadaşlarım aldı demirdöküm,inanın çok soguklarda sorunlu bir cihaz,akaide bugün toshiba kompresör yarın başka bir şey kullanır,zaten akai türkiye için kaliteli bir şey getirmez, ve sadece kompresörde yeterli degildir.başka komponentlerinde yeterli olması lazım.
  • ısınmak için aırfel turkuaz modelini al sorunsuz kullan fiyatta 673 ytl
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kerem-izmir

    Arkadaşlar izmirde aynı işyerinde çalışan arkadaşlarım aldı demirdöküm,inanın çok soguklarda sorunlu bir cihaz,akaide bugün toshiba kompresör yarın başka bir şey kullanır,zaten akai türkiye için kaliteli bir şey getirmez, ve sadece kompresörde yeterli degildir.başka komponentlerinde yeterli olması lazım.


    Malesef öyle Kerem Bey, fakat fiyat aralığındaki en iyisini seçmeye çalışıyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkwinter


    quote:

    Orjinalden alıntı: kerem-izmir

    Arkadaşlar izmirde aynı işyerinde çalışan arkadaşlarım aldı demirdöküm,inanın çok soguklarda sorunlu bir cihaz,akaide bugün toshiba kompresör yarın başka bir şey kullanır,zaten akai türkiye için kaliteli bir şey getirmez, ve sadece kompresörde yeterli degildir.başka komponentlerinde yeterli olması lazım.


    Malesef öyle Kerem Bey, fakat fiyat aralığındaki en iyisini seçmeye çalışıyoruz.

    Biraz daha üste çıkarak dıamond alın mükemmel demirdöküme ve akaiye göre,

    kulanıyoruz harika,bakmanızda fayda görüyorum




  • slm arkadaşım anladığım kadarıyla klima almayı düşünüyorsun.ben 10 yıldır bu mesleğin içindeyim ve bu bölümün yüksek okulunu okudum.ayrıca fujitsu yetkili servisiyim.eğer ısıtma amaçlı düşünüyorsan bu saydığın markaları ve diğer ucuz klimaları tavsiye etmem.hem evinde çatı olduğunu hesaba katarsak verim alamazsın.
    sana birkaç marka tavsiye edebiliriim. bunlar
  • FUJİTSU
    DAIKIN
    MİTSUBİSHİ ELEKTRİC
    TOSHİBA
    bunlardan birini alırsan verim açısından hiç sorun yaşamazsın
    ayrıca bu klimlaların inverter modelini alırsan %40 daha az elektrik sarfiyatın olur.belki senin alacağın klimanın 2.5 katı fazla para ama kendini en kısa zamanda amorti edecektir.hemde sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanabileceksin. yinede tercih senin sonradan pişman olma.umarım yardımcı olabilmişimdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.