Şimdi Ara

Arkadaşlar kırtasiye açmak mantıklı mıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
4.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an Antalya'da bulduğum bir kırtasiye var, 80 bin lira istiyor. Günlük ortalama 800-900 lira ciro yaptığını söylüyor kirası 1500 lira. Yani bana kirayı çıkarsın, elime de asgari kalsa bile kralım çünkü evim, arabam var ki bu ciroyla zaten aylık net 7-8 bin kar kalıyormuş

Konumu oldukça güzel, 5 okul var karşısında ama aklıma takılan yani bir kırtasiye günlük 800 lira nasıl ciro yapar, yani ne satabilir ki. Adamın devretme sebebi yurtdışına taşınacak olmasıymış. Sizce sıkıyor olabilir mi sıksa, bana günlük ciroları her türlü gösteririm 5 senelik işletme demezdi. İnanmıyorsan gel 1 hafta çalışalım birlikte gör dedi.

Hiç babası, tanıdığı, akrabası kırtasiyeci olan var mı cidden bu işe gireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 9 Ocak 2018; 12:49:3 >

• Rikis al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklıdır.
  • Ulan kimsede dememis nasil 900 lira ciro yapıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz sezonunda dedigi ciroyu yapabilecegini hic sanmiyorum. ayrica direk okulun karsisinda degilse hic bulasma. okul oncesi son 15 gun cok hareketli olur. okul donemi dedigi ciroyu yapabilir. ama yaz donemi o ciroyu imkani yok yapamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana şöyle söyleyim hocam eğer okula çok yakınsa ve çevrede başka kırtasiye yoksa her okul çıkışında ve öğle aralarında yoğun oluyor kırtasiyeler. Çıktısı fotokopisi kalemi derken iyi kazanıyorlar. Şimdi yeni nesil renkli kalem hastası olmuş hepsinde 1 kalemlik dolusu fosforlu kalem var bunlarında tanesi 2 3 tl en kötü. Yazın iş yapmaz günü zor çıkartırsın ama dönem içerisinde iyi iş yapıyor kırtasiye
  • İnegöl gibi bir yerde arkadaşımın kirtasiyesi var okul dönemi cift hane bırakıyor dedi yaz dönemi hâliyle düşüyor ama dediğin gibi yer iyise bi piyasa araştırması yap gelen gideni gözle alabilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okul kantinlerinde kırtasiye ürünleri satılmıyor mu?
  • mrlion83 kullanıcısına yanıt
    Tabi ki yazın kırtasiyecilerin ölü sezonu. Yazın imkansız ben de biliyorum ama yazı çıkaracak şekilde kenara köşeye bir şeyler konur ve zaten konmak zorunda. Ayağı yorgana göre uzatmak gerekli, o konuda tedbirimi her türlü alacağım her şeye hazırlıklı olmak gerekli.

Benim bahsettiğim okul sezonu, bunun imkanı var mı yok mu o olay işte. Yani 800-900 lirayı geçtim bir kırtasiyede günlük 100-150 lira bile ne satılabilir ki diye düşünüyorum o bile olmaz diyorum kendi kendime ama bizim karşı komşumuz yıllardır ailesini ve 2 çocuğunu kırtasiyecilikten geçindir ikisini de okuttu etti tabi eski ve kırtasiyenin çok olmadığı zamanlar.

Okulun karşısı ve 5 okul var ayrıca bulunduğu semtte Antalya Lara'da. Maddi durumu iyi olan insanların semti yani lokasyon olarak işlek de bir yer.
  • soyle soyleyim size. anaokuluna giden oglum var. gecen bir etkinlik yaptilar. abartisiz soyluyorum sadece karton mukavva ve yapistirici aldim. 53 tl tuttu. egerki kirtasiye tam okulun karsisinda ise o ciroyu rahat rahat yapar. dedigim gibi sizin icin kistas;

1- okulun karsisindami degilmi?

2- yaz sezonu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrlion83 -- 9 Ocak 2018; 13:31:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrlion83 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam Dediğiniz gibi evet karşısında 5 okul var. Sorun yazın tabi ama işler güzel gidiyorsa o da bir şekilde kısıp hesap, kitap yapıp altından kalkılır diye düşünüyorum. Yarın görüşmeye gideceğiz bakalım artık kısmet. Teşekkürler tekrar.
  • kardeşim lap diye atlama ilk git kırtasiye de takıl bakalım işlerine bak nasıl.sallıyor mu dogruluk payı var mıdır. kırtasiyelerin işleri sezonluk olur borca harca girip bilmedigin bi sektöre atlama derim insanlarla ögrencilerle nasıl yapabilirmisin ??? bu soruları kendine sor. tek bir kişinin kırtasiye de 25 30 bin ciro yapması zor geliyor.
  • Biraz geç oldu ama acaba sonuç nedir?

• Bende merak ettim noldu kardes

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.