Şimdi Ara

Arkadaşlar İnfaz ve Koruma Memuruyum Sorularınızı Yanıtlayabilirim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
355
Cevap
4
Favori
45.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Essentiel

quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

quote:

Orijinalden alıntı: Essentiel

Yere düşen sabunları ne yapıyorlar?

Bu soru ve benzeri türde sorular soran arkadaşlar saçma sapan yapımlı reyting amaçlı dizileri izlemek yerine daha çok kitap okur ve araştırma yaparlarsa bazı şeyleri daha iyi kavrayabilirler.

Peki hocam şöyle bir soru sorayım.Hükümetimizi, devlet büyüklerimizi bugüne kadar kandıran FETÖ terör örgütüne mensup kişileri ceza evlerine yerleştirebilmek için af yolu ile cezaevlerinden tahliye edilen eski mahkumları göz önünde bulundurursan, bu mahkumlardan hatalarını anlayıp,rehabilite olmuş şekilde günlük yaşama dönenleri, çıktıktan sonra aynı suçları işlemeye devam edeceklere oranlarsak hangileri ağır basar?

Geçtiğimiz günlerde bir cezaevinde hırsızlıktan hüküm giymiş bir mahkumun cezaevinde bulunan kasadan para çalıp, firar etmesi nasıl mümkün olabilir?

Sen ve ekip arkadaşların içerisinde yolsuzluk,haksızlık yapanlar var mı?Var ise bunlara neden ve nasıl göz yumuluyor?

Cezaevi içerisinde zayıfı, güçlüden sakınabiliyor musunuz?Yoksa ortam,durum buna engel mi?

Edit: Ek olarak son 1 sene içerisinde hiç denk gelmediyse 4-5 defa cezaevinden kaçıp, firari iken gidip eski karısını,sevgilisini, kanlısını öldürenleri gördük.Cezaevlerindeki bu güvenlik zafiyetini neye bağlıyorsun?

Önemli bur konuya değindiniz, yanıtlamaya çalışayım.

Özgürlüğü kısıtlanan biri yeniden aynı şartları yaşamak istemez, kurumlarda da verilen topluma kazandırma çalışmalarının etkili olduğunu söylemek mümkün.

Firar olayı açık ceza infaz kurumlarında yaşanabiliyor, oraya ayrılmak belli şartlar istediğinden her hükümlü ayrılamıyor, ayrılınca da kapalı kurumlarda ki gibi ağır güvenlik önlemleri olmuyor. Firar ederse kendi iyi halini yakmış olur ve aynı şartlardan yeniden faydalanamaz.

Personelin bahsettiğiniz davranışlar içerisinde olması söz konusu değil.

Yönetmelikler ve tüzükler herkesi eşit anlamda korur, kimse kimseyi etkisi altına alamaz, biz bunun için buradayız.

Yukarıda belirttiğim gibi firarlar açık ceza infaz kurumlarından gerçekleşiyor. Güvenlik önlemleri açık kurumlarda kapalıya göre daha az ve belli şartları taşıyan iyi halli hükümlüler olduğu için onlara verilen bir fırsattır bu, değerlendirememeleri kendilerine kalmış. Mesela kurum işyurtlarının çarşı merkezlerinde, adliyelerinde satış yerleri var ve hükümlüler çalışıyor, oradan kaçsa kaçabilir. Kendine verilen hakkı iyi kullanmalı.

• Yere düşüp infaz edilenleri ne yapıyorsunuz?
  • Essentiel kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bin konuyu açıklayarak yazmışsınız teşekkür ederim. İnfaz ve Koruma Memuru tanımının kullanılmasını istememizin nedeni. gardiyan tanımının insanların aklında kötü çağrışımlar oluşturmasıdır. Dil sevgisi çok olan ben, aslında içinde Arapça barındıran infaz ve koruma memuru tanımına da karşıyım. Tamamen Türkçe olan ve yapılan görevin tanımını en iyi şekilde anlatan bir isim istiyorum ama bu sadece istememizle de olmuyor. Bağlı olduğumuz bakanlık ve genel müdürlüğe bağlı bir olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirzaloğlu

Sigara içiliyor mu? Sigara kullanan mahkumlar ihtiyaçlarını nasıl gideriyorlar?

Emanet hesaplarında ki paraları ile kantinden alışveriş yapabiliyorlar. Kurumlarda orta büyüklükte bir markette bulunabilecek tüm ürünler var.
  • vedat.ersin kullanıcısına yanıt
    Nerede içiyorlar bahçede mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirzaloğlu

Nerede içiyorlar bahçede mi?

Koğuşlar iki katlı yapıya sahip, alt mutfak-yemekhane, üst ise yatma bölümü. Alt kat ve bahçede içebiliyorlar, ayrıca sigara içmeyenler içinse ayrı koğuşlar var, hiç sigara içilmiyor.
  • Bu gardiyan arkadaşların büyük bölümü para yer. Yukarı da mahkumda nakit para olmaz denmiş fakat mahkum yakınlarından yerler zaten içeri birşey sokmak için falan. Cezaevinde yaptım askerlik. Ayda bir aramaya girerdik içeriye dünyanın telefonu, simkartı, esrarı vs bulurduk. Nasıl giriyor bunlar? Hele bazı koğuş ağalarının önünde el pençe dururlar. Tabi konuyu açan arkadaş için söylemiyorum sözüm meclisten dışarı. Ama ben askerlik yaptığım sürece 5-6 tanesi soruşturma geçirdi 2 tanesini meslekten attılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDanielSD

Bu gardiyan arkadaşların büyük bölümü para yer. Yukarı da mahkumda nakit para olmaz denmiş fakat mahkum yakınlarından yerler zaten içeri birşey sokmak için falan. Cezaevinde yaptım askerlik. Ayda bir aramaya girerdik içeriye dünyanın telefonu, simkartı, esrarı vs bulurduk. Nasıl giriyor bunlar? Hele bazı koğuş ağalarının önünde el pençe dururlar. Tabi konuyu açan arkadaş için söylemiyorum sözüm meclisten dışarı. Ama ben askerlik yaptığım sürece 5-6 tanesi soruşturma geçirdi 2 tanesini meslekten attılar.

50.000 kişiyi ilgilendiren bir kurum hakkında bu kadar keskin konuşmanız doğru değil, nakit para kapalı bölümünde olmaz ama açıkta olur. Kesinlikle kurumda böyle şeyler olmaz demek de doğru değil, çürük elma her yerde var. Ben de askerliğimi ceza infaz kurumunda yaptım Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumun'da, aramalara da bizzat katıldım, bizim de bulduğumuz yasak malzemeler olurdu ama sizin de abarttığınız kadar değil.

• cinayet vs. olaylar oluyor mu? oluyorsa ne sıklıkla?
  • Yorumlar efsane
  • The Notorious kullanıcısına yanıt
    Kendi çalıştığım 7 yıllık dönemde hiç tanık olmadım, yakın geçmişte ise hiç bu tür olay da duymadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROMA1927

quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

quote:

Orijinalden alıntı: suphanakca

Gardiyan mısın yani?

"Gardiyan" değil, İnfaz ve Koruma Memuru. Bu tanımdan pek hoşlanmıyoruz. Detaylı bilgi ise aşağıda.

T.C. Resmi Gazete 13 Ağustos 1984 Pazartesi Sayı : 18488 Karar Sayısı : 84/8311. Ekli cetvellerde sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı gösterilen kadroların 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenmesi ve mevcut kadrolara ilave olarak ihdas olunan kadroların ilişik kararda belirtilen esaslar çerçevesinde kullanılması; mezkur Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 2 nci maddesi hükmüne göre, Bakanlar Kurulunca 18/7/1984 tarihinde kararlaştırılmış ve Adalet Bakanı Mehmet Necat Eldem imzalı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1984 yılında İNFAZ VE KORUMA MEMURU tanımı kullanılmaya başlanmıtır.

Anladım gardiyan yani

Anlayış tarzınız farklı, acil şifalar dilerim.

• meslek hayatınız boyunca, suçsuz olduğuna inandığınız bir mahkum oldu mu? haksız yere suçlanmış veya ceza almış, iftiraya uğramış, vs...
    çünkü klişe laf vardır ya, hapise girince ben suçsuzum denir ve başta infaz ve koruma memurları olmak üzere herkes güler, ciddiye almaz, dalga geçerler felan ama kişi gerçekten suçsuzsa?

hiç böyle biriyle karşılaştınız mı? yada hiç kimse sizi böyle ikna edebildi mi?

varsa bir hikayeniz, anlatırsanız çok sevinirim.
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Kredi yüzünden hapis yatmassın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vedat.ersin kullanıcısına yanıt
    Kpss den yaş siniri nedir
    Kaç puan almak gerekir.
    kolay gelsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha açık ve samimi yorum yap hocam, bi şey yazarsam meslekten atarlar korkusu var herhalde sürekli siyasi yorumlar yapıp topu kendi yarı sahanda oynuyorsun
  • Çabuk sinirlenen, asabi olarak tanımlayabileceğimiz bir insan sizin mesleği sağlıklı bir şekilde icra edebilir mi?
  • Mektup okuma işi yapıyor musun?? Cezaevinizde siyasî suçlular var mı?? DHKP-C veya PKK üyeleri??
  • Yokluktan birbirlerine hallenen mahkumlar var mı?
  • Tecavüz suçlularına ve baba katillerine yapılan (mahkumların birbirine yaptıkları) davranışlarla ilgili mitler doğru mudur? Mesela tecavüz suçlusunun hapiste tecavüze uğradığı gibi şeyler konuşuluyor. Bunların aslı yada şahit olduğunuz bir durum var mı?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.