Şimdi Ara

Arkadaşlar hdd sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    300GB'lık hard diskim var.150GB'lık C ve D olmak üzere 2 bölüme ayrılmış durumda.Zamanla indirilen klasörü şiştikçe d yetmeyeye başlamıştı bende c den kısıp d ye ekleyim dedim.Denetim masasında disk yönetimiden c ye birimi küçült dedim 30 gb küçülttüm.Siyah renkli 30 gb biçimlendirilmemiş alan gözüktü.D'ye sağ tıkladığımda genişlet seçeneği yoktu.Bende internetten partition magic indirdim.Onunla kurcalarken bir şeyler yaptım.Sanırım mantıksal ve birincil şeyleri değiştiriyordum(Ne işe yaradığını bilmiyorum ama belki o zaman genişlet seçeneği açılır dedim.)Sonra d kayboldu.Disk yönetiminde baktığımda şu şekilde 2 adet 150 gb'lık bölüm gözüküyor.
     Arkadaşlar hdd sorunu.

Arkadaşlar hdd sorunu.

Sanırım aynı şeyi 2 kez algılıyor.Partition magic le baktığımda da her bir 150 gb lık yerde 130 gb dolu alan 20 gb boş yer diyor.
    Sanırım dosyalarım yerinde duruyor ama bilgisayarımda sadece c gözüküyor.Nerdeyse d nin tamamı indirilenler eğitim setleri falandı birdaha bulamayacağım arşivler falan vardı mutlaka kurtarmam gerekiyor ne önerirsiniz. Teşekkürler.
    Not:Şimdi programdaki explore seçeneğine tıkladım dosyalar gözüküyor fakat her 150gb lık bölüm için de aynı şeyleri gösteriyor.
     Arkadaşlar hdd sorunu.

Burda bir problem var ama anlamadım sonuçta benim hdd 300gb nasıl c zaten 100 gb yer kaplarken 2 tane daha 150 gb lık bölüm oluyor ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Dostum 151 gb lık olan kısımların üstüne tıkla ve sürücü ata de d: olarak göster açması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: glerli

Dostum 151 gb lık olan kısımların üstüne tıkla ve sürücü ata de d: olarak göster açması lazım

Teşekkür ediyorum.Onu denemiştim.Fakat yine de gözükmüyor ayrıca konuya ufak bir ekleme yaptım.Orayı da bir incelersen sevinirim.
  • Dostum extended partitiona dönüştürmüşsün primary partitionu o nedir diye sorarsanhttp://armuting.blogspot.com/2007/12/disk-blm-tipleri-primary-extended.html adresinde açıklamalar mevcut yapman gereken işlemi geri almak ama bence eğerki explorer seçeneğinde dosyaları görebiliyorsan ve de usb diskin mevcutsa yedeğini al formatla ve temizle
  • quote:

Dostum extended partitiona dönüştürmüşsün primary partitionu o nedir diye sorarsanhttp://armuting.blogspot.com/2007/12/disk-blm-tipleri-primary-extended.html adresinde açıklamalar mevcut yapman gereken işlemi geri almak ama bence eğerki explorer seçeneğinde dosyaları görebiliyorsan ve de usb diskin mevcutsa yedeğini al formatla ve temizle

Ne yazıkki elimde hiç taşınabilir hard disk falan yok.Başka bir çözüm bulamazsam sağdan soldan ödünç alırım çok sorun değil ama düzeltmenin bir yolu yok mudur ? Geri almaktaki sıkıntı şurdan şimdi aynı şeyden klon gibi 2 adet oluştu biri primary biri logical hangisini silip neye dönüştüreceğim ? Rastgele birini silip diğerine dönüştürmeyi denemek geliyor içimden ama biraz kumar gibi sonuçta diyelim sildik diğerine dönüştürürken hata falan verir bir şey der kalırız sildiğimizle

• Sorunu kendim hallettim.Active File Recovery kullanarak dosyaları DVD'lere atıyorum daha sonra bütün hdd yi biçimlendirip tekrar hdd ye atacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 30 Ocak 2013; 20:07:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

quote:

Dostum extended partitiona dönüştürmüşsün primary partitionu o nedir diye sorarsanhttp://armuting.blogspot.com/2007/12/disk-blm-tipleri-primary-extended.html adresinde açıklamalar mevcut yapman gereken işlemi geri almak ama bence eğerki explorer seçeneğinde dosyaları görebiliyorsan ve de usb diskin mevcutsa yedeğini al formatla ve temizle

Ne yazıkki elimde hiç taşınabilir hard disk falan yok.Başka bir çözüm bulamazsam sağdan soldan ödünç alırım çok sorun değil ama düzeltmenin bir yolu yok mudur ? Geri almaktaki sıkıntı şurdan şimdi aynı şeyden klon gibi 2 adet oluştu biri primary biri logical hangisini silip neye dönüştüreceğim ? Rastgele birini silip diğerine dönüştürmeyi denemek geliyor içimden ama biraz kumar gibi sonuçta diyelim sildik diğerine dönüştürürken hata falan verir bir şey der kalırız sildiğimizle

Dostum logical zaten primarynin uzantısı primary olanı emin değilim ama logical partitionu silmeden silemezsin silersede logicalle birlikte siler içinde klasör olan bir klasör gibi düşün mbr ile kurulu diskler bildiğim kadarıyla en fazla 4 primary partitiona kadar destekliyor logical mantığı bu kısıtlamayı ortadan kaldırmak için oluşturulmuş google amcaya bir sor istersen logical partition convert primary olarak telefondan giriyorum bakamıyorum tam ramdımanlı olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc başlarken hdd sorunu ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

Sorunu kendim hallettim.Active File Recovery kullanarak dosyaları DVD'lere atıyorum daha sonra bütün hdd yi biçimlendirip tekrar hdd ye atacağım.

Dostum telefondan ben yazana kadar sen mesaj atmışsın sorununu hallettiysen ne mutlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımların için teşekkür ediyorum.Sorun çok kolay düzeldi.Sanırım Windows bug'ta kalmış falan olabilir.Dosyaları DVD'ye çekmek için parça parça C'nin içine recover ediyordum.Sonradan C dolunca 30GB'lık boş alanıda biçimlendirip kullanayım dedim.Bu sırada 2 adet 150gb olan bölümlerin biri kaybolmuş kalan bölümede harf atayınca direk bilgisayarımda gözüktü.Tekrardan teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.