Şimdi Ara

Arkadaşlar Hangi Bölüm Seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hangi bölüm seçmem konusunda kararsızım. Zaman denemesinde YGS 1-2 puanlarım 450 civarında oluyor. Çalışmayı seven birisi değilim. Matematiğim oldukça iyi 38-40 arası yapıyorum. Fen çalışma gerektirdiğinden dolayı Matematiğe nispeten daha düşük 32-33 civarında yapıyorum. Mühendis tam bana uygun fakat onda da nası iş bulacam falan düşünüyorum durmadan. yurtdışına gitmeyi çok istiyorum Yabancı dil öğrenmeyi çok severim ingilizcem iyi almancam da öğretildiği kadar var. Yabancı dilin mühendislikte çok bi getirisi olur sanırım. Ankarada okumak istiyorum ablam orada fakat kafamda İşletme Mühendisliği var. İstediğim meslek doktor gibi insanlarla çok muhattap olmayacağım bi odam olacak. Yurtdışına falan gittiğim bi iş olacak masa başı tarzı. Müdürlük falan o tarz meslekler hoşuma gidiyor fakat o kadar mezun var beni müdür yaparlar mı düşünüyorum ne oliyim sizce?

• Merhaba,

puani oldukca dusuk olmasina ragmen, iyi calisarak mezun oldugunuz takdirde yurtdisinda da pek cok kapiyi acabilecegini dusundugum

'Akdeniz Universitesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri' bolumunu tercihlerinizde yer vermenizi oneririm,

Bolumde uc farkli anabilim dali var, uzay fizigi,uzay teknolojileri ve uzaktan algilama

benim de calisma alanim olan uzaktan algilama yi yeni nesil haritacilik gibi dusunebilirsiniz (uydu ve diger fotograf bilgileri kullanarak hassas hizli haritalama)
    her turlu dijital haritalama ve cografi bilgi sistemlerinde bu konunun uzmanlari yer buluyor, mevcut durumda harita muhendisleri (ben de harita ve endustri muhendisiyim) bu sektorde faal, sinif gecme orani dusuk, cunku mezunlarimizin hakkiyla mezun olup sektorde ses getirmelerini amaclamaktayiz,

cok farkli meslek gruplarindan mezunlar da yuksek lisans icin yogun talep gosteriyorlar,

yurtdisinda da sansinizin cok oldugunu dusunuyorum, sahsen 7 senelik isvicre maceramdan sonra boyle bir bolum icin direksiyonu Antalya'ya kirdim.
    lisans seviyesinde bu konularda egitim alarak mezun olmus ogrencileri pek cok uluslararasi universite yuksek lisansa kabul edecektir, birsekilde yl icin yurtdisina bu konularda gidilince de ordaki is firsatlari da degerlendirilebilir..

bolum kadrosu da tamami yurtdisi deneyimli, ben dahil bazi hocalar da yurtdisi doktorali..

bu bolumu arastiranlarin, sektorde is bulma sanslarini arastirmak isteyenlerin ozellikle 'uzaktan algilama, fotogrametri, lidar, cografi bilgi sistemleri' ile arastirma yapmasini oneririm..bu konularda Turkiye'nin en yogun ders programina sahip bolumuyuz. Farkli harita muhendisligi bolumleriyle de isbirliklerimiz mevcut,
    diger konulardaki dersler de uzay fizigi ve teknolojileri alanlari, yine size ozellikle akademik hayatta farkli sanslar dogurabilir,

bolum web sayfamiz : uzay.fen.akdeniz.edu.tr

puani yuksek bolumler elbette caziptir ,
    ama ayni zamanda endustri muh olmama ragmen, sahsen bu konuda cok daha firsat yakaladim ve bu dogrultuda ilerledim,
    tabi universiteler size is garantisi de sunmaz,
    amacim bolumun puanina aldanip, is imkani yok diye dusunmemeniz,
    yine sorusu olan arkadaslar, yukardaki sayfadan e-posta adresimden bana ulasabilir,

Bol sans..

Dr.Nusret Demir
    Yard.Doc.

• Bilgisayar muhendisligi dusunebilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.