Şimdi Ara

ARKADAŞLAR ELİN ATIN LUTFEN DFI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

BORD: dfi lan party ultra-d
    CPU : venice 3000+ (aldıgım arkadaş 2800mhz üzerinde kullanıyormus)
    ramler utt ve patriotlar

sorun: windows default ayarlarda kuruluyor ene ufak oc yaparsam en ufak oc de windoz çöküyor sistem açılmıyor

sistem oc li olarak kurulmuyor.

kafayı yemek üzereyim. yardım lütfen.

• oc de sistem çökmesi genelde frekans artışının pci deerlerine yansıması sonucu oluşur

ancak senin sisteminde sabit ayarlı olması lazım bios update ve ayar kontrolü yapmanı tavsiye ederim
  • Ramlerin ne tam anlamadım.Aynı anda hem utt hem tccd ram mi kullanıyorsun.Öyle ise sadece tccd veya utt leri takıp dene.Ram ayarlarını elle yap bi de auto da kalırsa olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m134

Ramlerin ne tam anlamadım.Aynı anda hem utt hem tccd ram mi kullanıyorsun.Öyle ise sadece tccd veya utt leri takıp dene.Ram ayarlarını elle yap bi de auto da kalırsa olmuyor.

arkadaş gayet iyi anlatmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: m134

Ramlerin ne tam anlamadım.Aynı anda hem utt hem tccd ram mi kullanıyorsun.Öyle ise sadece tccd veya utt leri takıp dene.Ram ayarlarını elle yap bi de auto da kalırsa olmuyor.

maksut'a katılıyorum. iki farklı chip kullanırsanız stabilite sorunu olacaktır. aynı chipli iki ram kullanın ve tekrar deneyin bakalım ne olacak?
  • 2800 mhz in üzerinde hangi soğutma ile kullanıyormuş
  • anakart sorunlu da olabilir. ama dediğin gibi default ayarlarda sorun çıkarmıyorsa garantiye göndersen de pek bir şey olmayacak. başka ramlerle, başka işlemciyle tek tek dene bakalım. sorunun kaynağını anlayabilmen için her bir parçayı sorunsuz olduğunu bildiğin başka parçalarla birlikte ayrı ayrı deneyerek bulabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birincisi patriotları kavun içi slotlara tak....uttleri sat..(umarım patriotlar takoz değildir)
    DFI'a bios update yapmadıysan mutlaka yap (official 6-23'ten öncekiler ile ikiden fazla ram takılı iken pc'nin açıldığına dua et)..
    Ramler birlikte çalışır problem olmaz ama oc yapamazsın, zaten 4 slot ile ramler 2T çalışacak ve iki ram'in de potansiyelleri farklı olduğundan tam işkenceye dönüşecek, sonuçta elde var sıfır olacak..o yüzden en ideali ikili kullanmak..

Ayrıca arkadaş 2800'de kullanıyorsa cpu'yu söylesin hangi ayarlar, ramler ve de hangi soğutma ile kullandığını sende kullanırsın..
  • hangi değerlerde windows çöküyor.ht yi düşürüyor musun?ramlerin bölenini ayarlıyor musun?voltaj veriyor musun?sanki o\c konusunda çok acemiymişsin gibi bir hisse kapıldım.eğer öyleyse lütfen "overclock nedir nasıl yapılır" başlığını okumadan o\c yapma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.