Şimdi Ara

arkadaşlar ders çalışamayanlar için güzel bi yazı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
8
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ders çalışmaya motive olmakta zorluk çekiyorsanız güzel bi yazı:

çok çalışmak başarının anahtarıdır. eminim bunu duymayanınız yoktur. peki gerçekten öyle mi?

o zaman yapmamız gereken basit. 1.iş bul 2.çok çalış 3.başarılı ol 4.mutlu ol.

ancak olay bu kadar kolay değil öyle olsaydı herkes yapardı. peki ne eksik? motivasyon.

çoğu kişi çalışmak için gereken motivasyonu kendinde bulamıyor. hayatları boyunca sevmedikleri işlerde zorla çalışarak, direnerek yaşıyorlar ve ölüyorlar. mutluluk? boşver.

peki nasıl motive olabiliriz? iki çeşit motivasyon türü var:

1.dışsal motivasyon. nedir bu? örnek şu ödevi bitirirsem şu işi yaparsam kendime çikolata alıcam. (blog ismine gönderme yapıyım dedim). veya şu işi yapmassam ceza olarak game of thrones izlemeyeceğim. (yine de izleyecek) peki işe yarar mı bu motivasyon? yarayabilir. kendiniz de deneye bilirsiniz. basit şeyleri yapmak için işe yarasa da her gün işte zorla çalışmak için yeterli değil.

2.içsel motivasyon: işi sevdiği için yapmak. örnek: okula gitmeyi ölüm olarak gören bir çocuk bütün gün bilgisayarın başından sadece tuvalete gitmek için kalkarak oyun oynayabiliyor. yorulmuyor mu? yoruluyor ama içsel motivasyonu çok fazla. peki bunu işe nasıl uygulayabiliriz? basitçe yaptığınız işi sevmeniz gerek. iyi de neyi sevdiğimi bilmiyorum..:(:(:( dediğinizi duyar gibiyim. işte burda bir yanlış anlaşılma var. sanılıyor ki herkese uygun yalnızca “bir” tane iş, meslek, dal var onu bulması gerek. böyle bir şey yok.

içsel motivasyonun üç temel nedeni.
    a)kendi hayatını yönetme isteği, özgürlük.
    b)bir şeyde giderek daha iyi olma isteği.
    c)büyük bir amaca hizmet etme isteği.

bir işi yapmakta güçlük çekiyorsanız, canınız istemiyorsa şu 3 nedenden dolayıdır.
    a)zorunda olduğunu hissetmek, baskı.
    b)işi amaçsız,önemsiz görmek, boşuna yaptığını düşünmek.
    c)yapamayacağına, başaramayacağına inanmak.

geriye düşünmek kalıyor. ne yapmak istediğinizi düşünün. ne yapmak istemediğinizi düşünün. ikisinin de nedenleri yukarıda. sadece düşünün.

şunu da unutmayın ki başarı size mutluluk getirmez, mutluluk size başarı getirir.

kaynak:http://cikolatamsi.wordpress.com/2013/07/01/nasil-basarilir-olunur/

• takip

paylaşım için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blogda güzel yazılar var ve devamı gelecek.
  • Takip

• inanmayın beyler çihulata yiye yiye 120 kilo oldum.
  • Fena değil Ama sevdiğin iş kısmına katılmıyorum bence insan tek bi şeyi sever nası tek bi kadını sevdiği gibi onu bulana kadar arar bulursa mutlu bulamazsa mutsuz
  • Güzel blogmus . Diyaframdan konuşma olayını anlayamadım ama sanki düzgün açıklayamamıssın**

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pachelbel's Canon -- 2 Temmuz 2013; 23:35:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stell@

Fena değil Ama sevdiğin iş kısmına katılmıyorum bence insan tek bi şeyi sever nası tek bi kadını sevdiği gibi onu bulana kadar arar bulursa mutlu bulamazsa mutsuz

romantik bir bakış açısı :)
  • takip
  • Çok doğru matematikten anlamıyorum diye boşuna çalışıyormuşum gibi hissediyorum staj yapıyorum hiç bir amacı yok pc öğrecekmişiz peh
  • valla okumadım bile o derece ciddi durumum.
  • ahahah fenaymış. ilk 5 satırı okumayı dene :
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayvalik

takip
    Naptın hocam 6 yıldır takip ediyorsun ders çalışabildin mi?
  • Okumadım.
    Ders çalışmak için motivasyona ihtiyacınız varsa hedeflerinizi tekrar gözden geçirin.
    Motivasyon olursa iyi olur ama yoksa da bu bir engel olmamalı.
    Önce çalışın, motivasyon sonrasinda gelir.

Edit: hortmuş :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 8 Mart 2019; 1:35:38 >
  • mükemmel bir yazı. ben bunu okumadan önce bunları kendi yaşantımı analiz ederek bulmuştum. resmen aklımdan bulduğum şeyler teker teker yazılmış. aklın yolu bir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Mart 2019; 8:44:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.