Şimdi Ara

Arkadaşlar çok acil yardım! Tv alacağım kararsız kaldım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Tv ve soundbar alacağım. 3 model arasında gelip gidiyorum. Sizce hangisini almalıyım? Philips 58pus7304 - 55pus7304 ve Lg 55Sm8200? Uydu yayını hiç izlemiyorum. 4K Netflix, Youtube ve Ps4 Pro. Cevaplarınızı nedenleriyle birlikte verirseniz kafama daha rahat yatar.
    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim yorumlar için :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç mi kimse yok tavsiye verebilecek?

• Forum bitmiş

Düzeltme : Bitmemiş :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okncyrn -- 14 Ekim 2019; 11:50:29 >
  • Merhabalar. Forumun bittiğine 7 saatte mi karar verdiniz 😂😂Aktiflik azdır sadece. Sakin olun biz varız. :)
    Belirtilen 3 model de Film(Netflix,Amazon Blu tv vs) ve Oyun içerikleri için uygun değil. Nedenleri ;
    1 - Film içerik sağlayıcıları yani Netflix , amazon Blu tv vs gibi platformlar için uygun tv'lerde , öncelikle siyah ,kontrast ,netlik, motion ,arayüz gibi özelliklere bakılır.
    2 - Sm8200'ü direk eliyoruz.zira IPS panel olması yeterli.
    3- Pus7304 modellerinde şöyle bir karmaşıklık var.
    Av Forumda bir kullanıcı 55 için IPS, 58 için VA panel demiş.

4- Bu sayfadaki bilgilerde tezi doğrular nitelikte.

DisplaySpecifications
    57.5" Philips 58PUS7304/12 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/37ab198d

5- Bu senaryoda 55 7304' ü de IPS olduğu için eliyoruz.
    Zira IPS ve Film kelimeleri yanyana hakaret kabul edilir. :)
    6- Geriye kalan 58 7304 ise VA panel olsada 60hz ,8 bit ,Direct Led , HDR400 nit Parlaklık , P5 Soc vs gibi eksileriyle duruyor. P5 Soc geçen yılki Pus modellerindeki işlemcinin aynısı sadece revize edilmiş hali.(saat hızları vs artırılmış) Görsel olarak 7304'a örnek.

7- VA panel olması film ve oyun için bir artı ama Direct Led (Fald ile karıstırılmasın) olması siyah başarımını olumsuz etkileyecektır. Kontrast değerleride 3 asagı 5 yukarı Va Direct led panellerle benzer olacaktır. Motion konusunda çok bir bilgi yok bir şey diyemem ama tahminim diğer marka modellerine göre geride olacaktır. Oyun olarak ise 60hz panel olması kötü. Ayrıca input lag değerleride belirtilmemiş.Desteklediği Çozünürlüklerde belirsiz. Dts desteği yok gözüküyor. Usb'den Film izleyecekseniz büyük bir eksi olacaktır.
    8- Arayüz android. 9.0 ile geliyor ancak geçen yılki Pus modellerinde çok şikayet vardı. Zaten sorunlu bir platform android yazılımı. İslemcisi aynı değişmemiş bir yeni model ( Cortex A53. Sony XG950'de Cortex A73 var ) PUS 7304 ,ama saat hızları artırılmış olması arayüz performansını nasıl etkilemiştir yorum yapamam.
    Kısacası Philips tv'ler çok belirsiz bir durumda kalmıstır genelde. Incelemeleri az olmasıda büyük etken. Bu yüzden saydığım sebeplerden dolayı 3 tv'de alınmaz. Film ve Oyun için fiyat aralıgını maalesef 5bin üzerine çıkarman gerekiyor. Oradada seni Sony , Samsung , Lg karşılıyor.

İyi Forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok teşekkür ederim yorumlar için. Peki hangi televizyonu önerirsiniz? Benim aklımda 55xf9005 var ancak oda geçen senenin modeli olmasına rağmen birazcık pahalı duruyor.

• okncyrn O kullanıcısına yanıt
    Zaten siz alacağınız TV'yi seçmişsiniz ve doğru tercih bence. 2018 model olması pek fark yaratmıyor. Zaten gelen ürünler Ağustos veya Eylül 2019 üretimi. 2019 model XG9505'lerden daha fazla tutulduğundan ve aradaki fiyat farkına değecek bir fark bulunmadığından insanlar hala xf9005 modellerini tercih ediyor. O nedenle üretimi de devam ediyor. Yaklaşık 2 haftadır 55XF9005 kullanıyorum. Doğru tercih yaptığımı düşünüyorum şimdilik. Android işletim sistemi bence dezavantajdan ziyada avantaj haline geldi. Android 8.0 ile Android TV platformu oldukça mesafe kat etmiş. xf9005 9.0 ve hatta 10.0 bile alacağından uzun süre uygulama sıkıntısı da yaşamazsınız.
  • O zaman o parayı bayılacağız gibi :) Soundbar alacaktım lg sk8 o parayı ona verince onu alamıyorum :) Teknosadan almalı mıyım 7.500 Tl. Yoksa hepsiburadan 6.800 e mi almalıyım? Garantide veya açık kutu gelme ihtimalinde sorun olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okncyrn -- 11 Ekim 2019; 17:49:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: okncyrn

O zaman o parayı bayılacağız gibi :) Soundbar alacaktım lg sk8 o parayı ona verince onu alamıyorum :) Teknosadan almalı mıyım 7.500 Tl. Yoksa hepsiburadan 6.800 e mi almalıyım? Garantide veya açık kutu gelme ihtimalinde sorun olur mu?
    mysonyshop ile telefonla görüşün. 6.500 civarında veriyorlar. zaten Ankara'da bir Sony Center bu firma. Garanti vs. sorunu olmuyor. Ben dahil forumda birçok kişi oradan aldı.
  • İş gereği Kars'ta ikamet ediyorum. Gönderme ve ödeme nasıl yapılıyor?

Kargo ve havale... Telefonla görüşün sitelerinde MH telefonu mevcut. Sorularınızı kendilerine doğrudan sorun.
  • Siz almışsınız ve tecrübe etmişsiniz. Yaşadığınız süreç tabi ki benim için güven açısından daha önemli

Ben siparişimi verdim, cihazımı rezerve ettiler, havaleyi yaptım, havale ellerine geçer geçmez sipariş formunu ve faturamı hemen gönderdiler, kargoya verildiğinde bilgi verdiler. Kargo takip numarası üzerinden kargomu takip ettim ve elime ulaştıktan sonra servisle irtibata geçip kurulum hizmeti istedim. Randevu verdi servis ve gelip kurdu. Süreç bu arkadaşım. Güvenilirlik konusunda bir sıkıntı yok. Resmi Sony Center olduklarından açık kutu varsa herhangi bir nedenden dolayı, sitelerinde ayrı bir satış açarak durumunu belirtip özel fiyat vererek satış yapıyorlar. Gelecek cihazın kapalı kutu olduğundan emin oluyorsunuz. Tabi ki elektronik cihazlarda kutudan ne çıkacağı belli olmaz. Ancak Sony'lerde genelde üretim kalite kontrolü gayet iyi. Sorunlu cihaz çıkarsa da zaten servis gerekli testleri yapıyor ve cihazın üzerindeki bantları bile aşama aşama çıkarıyor. Tüm testlerden geçip sorunsuz bir cihaz olduğu hem siz hem de servis tarafından onaylandığında panelin üst ve altında kalan son bantları da çıkarıp cihazı size teslim ediyorlar. Aksi bir durum olursa cihazı paketleyip rapor tutuyorlarmış ve o raporla satıcıyla iletişime geçip işlem yapıyorsunuz. Servis raporunu ilettiğinizde sizi cihazın geri gönderilmesi ve yeni cihazın gönderilmesi konusunda yönlendiriyorlar. Başıma gelmedi ama gelirse diye sorduğumda hem servis hem de satıcı firma aynı prosedürü açıkladı.

• Anladım teşekkür ederim. Son bir soru. Mysonyshopun sitesinden müşteri hizmetleri ile mi indirim için görüşme sağlayacağım?

• quote:

Orijinalden alıntı: okncyrn

Anladım teşekkür ederim. Son bir soru. Mysonyshopun sitesinden müşteri hizmetleri ile mi indirim için görüşme sağlayacağım?
    Doğrudur. Hatta Hüseyin Bey ile görüşmek istiyorum diye belirtin, çok yardımcı olan bir arkadaş.
  • Çok sağolun yardımlarınız için

Xf9005 doğru bir seçim ancak belirtmeliyim. Film ve gece karanlık bir odada izleme hevesiniz varsa, altyazılarda parlama sorunu var. Onun az bir çozümü içinde parlaklığı düşürmeniz gerekiyor.Buda detay kaybı demektir.Onun haricinde Usb den film vs oynatırken ufak sorunlar yaşayabilirsiniz. Arayüz kaynaklı. Ama bu 2 sebep dışında Film için iyi bir seçim diyebilirim.

• Whowerts kullanıcısına yanıt
    Peki siz ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whowerts

Xf9005 doğru bir seçim ancak belirtmeliyim. Film ve gece karanlık bir odada izleme hevesiniz varsa, altyazılarda parlama sorunu var. Onun az bir çozümü içinde parlaklığı düşürmeniz gerekiyor.Buda detay kaybı demektir.Onun haricinde Usb den film vs oynatırken ufak sorunlar yaşayabilirsiniz. Arayüz kaynaklı. Ama bu 2 sebep dışında Film için iyi bir seçim diyebilirim.
    USB'den film oynatırken arayüz kaynaklı sorun yaşayabilirsiniz diye yazmışsınız. Codec sorunundan mı bahsediyorsunuz tam anlayamadım. Android TV'lerde hiçbir zaman codec sorunu olmaz. Vlc yüklerseniz google player'den kaynaklı ufak tefek sorunları da yaşamazsınız. IPTV playerde de dahili player yerine vlc olarak ayarlasanız IPTV uygulaması da vlc kullanıyor ve dahili playerden çok daha kaliteli görüntü alabilyorsunuz. Android mağazası debi derya zaten neredeyse yok yok, telefon mağazası kadar olmasa da ciddi uygulama var. Ne Tizen'de ne de WebOs'da bunları bulamazsınız. İnsanlar MiBox ile eski TV'lerini akıllı yapıp kullanmaya devam ediyorlar. MiBox ile aynı arayüz, daha doğrusu tüm Android kutularla aynı arayüz, NVidia Shield dahil.
    Gece film izlemede altyazı parlamasını Netflix üzerinden denedim. DolbyVision film izlerken aydınlatma max seviyeye çıkıyor otomatik olarak. Altyazılarda bahsedildiği gibi göze aşırı parlak gelecek bir durum hissetmedim. Gözlerim ışığa hassas olmasına rağmen rahatsızlık duyacak bir parlaklık olmadı yani. Sony'nin varsayılan görüntü ayarlarını bozmadan izlerseniz sizde de sorun çıkacağını sanmıyorum. Ayar denemelerini sadece kişisel ayar modunda yapıyorum. Diğer ayarları orijinal değerleriyle izliyorum. Gayet tatminkar sonuçlar.
    Sonuç olarak Android TV artık geleceğin TV işletim sistemi olacağını ispat etti. Önümüzdeki zaman içinde Tizen ve WebOs gibi ikincil işletim sistemleri sadece alt seviye modellerde kullanılacak, üst seviye modellerde Android TV kullanılacak diye bir öngörüm var.

• Herkes farklı şeyler söyleyebiliyor. Çok kafa karışıklığı oldu bende :D Ancak Rtings'den baktığımda da QLED'leri ve OLED'leri saymazsak en iyi televizyon olarak xf900 görünüyor..
    QLED'lerde de Q80 ve üzerini bu cihazdan biraz iyi diyebiliriz özellik anlamında. Q70 ile karşılaştırılabilir. Ancak fiyat performans olarak değerlendirince karşımıza neredeyse tek seçenek çıkıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.