Şimdi Ara

Arkadaşlar çizik işinden anlayanlardan fikir almam lazım yardım edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 gün önce sıfır aldığım ve gözüm gibi baktığım arabama, bu akşam park halindeyken karaktersizin birisi sürttürmüş. Tabi olay yerinde olmadığım için birşey de yapamadım. Ön tamponda 2 küçük kısım var, bir tanesi uçlu kalem ucu kadar diğeri ise serçe parmağın tırnağı kadar, her iki yerde de boya tamamen kalkmış, siyah astar gözüküyor. Aslında daha büyüktü tabi ama sildim bi kaç derin olmayan tampon izi kalmış siyah onlar pasta cila ile giderilir, lakin astar gözüken yere ne yaptırmam lazım ? Araç sıfır bu yüzden tamponu komple boyaya sokmak istemiyorum, ama zamanla orası daha da büyür mü, paslanmaya yol açar mı? Ve son bir soru daha rütuş gibi birşey yapma ihtimali yok mu sanayidekilerin kalıcı bir çözüm?

• Aslında foto olsa daha çok yorum olurdu mümkünse fotoğraf ekleyin. Öncelikle pasta cila ile diğer aractan sizin araca transfer olan boya vs iyice temizlenmeli ki rotüş yapılacak yer belli olsun. Eğer çok büyük bir alan kaldıysa ve boyanız metalikse bence boyatmak en iyisi ton farkı olacaktır illa ve titiz biriyseniz her seferinde gözünüze takılacaktır. Ama alan rotuşla kurtarırsa orası etrafı taşırmadan boya ile iyice doldurulmalı,yapılan boya kuruduktan sonra 3000 kum civarında zımparalar var onlarla ıslak zımpara yapılıp rotuş boyası ile aracın boyası aynı seviyeye getirilmeli ve sırasıyla kalın ve ince pasta ile zımpara izi ve matlık alınmalı. Yada en temizi autoking gibi ufak hasarlarda başarılı olan biryere gidip yaptırmak
  • çok teşekkür ederim cevap için, arkadaşlarda gördü birşey olmaz bence hiç birşey yaptırma dediler küçük bir boya atması ama ne de olsa sıfır araç olunca insanın canı sıkılıyor.
  • Daha çook çizilir burası Türkiye.. Ufak çiziklere bu kadar kafayı takma ama büyük olursa mecbur müdahale edliecek, Sağlık olsun..
  • 1. işlem zımpara

2. işlem rötuş

3. işlem zımpara

4. işlem M105 aşındırıcı

5. işlem glaze

Metalde bu sıralama izleniyor ama tmponlarda işe yarar mı emin değilim. Gerek yok bence bu kadar küçük bir şey için.

Geçmiş olsun.
  • Yardımlar ve cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Servise gittiğim bi sırada hafif bi rötuş attırmayı düşünüyorum artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Almam İçin Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.