Şimdi Ara

Arkadaşlar bu kavurmanın püf noktası ne ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar buzlukta kurbandan kurbana gördüğümüz biraz et var.dün bi kavurma yapayım dedim yakşalık 2 saat pişirdim et yine sert oldu.eti şu şekilde pişirdim .önce eti doğrayıp oda sıcaklığına getirdim sonra tencereyi iyice kızdırıp eti koydum ve mühürleme yaptım et suyunu saldı ve ocağın altını kıstım.sonra yaklaşık 1,5 saat sonra ete 1 buçuk su bardağı sıcak su ilave ettim yarım saatte öyle pişirdim ama yine sert oldu.lokantada düğün davetlerinde yediğim et bi ısırışta bölünüyor lokum gibi oluyor ama bizimki kayış gibi çiğne babam çiğne.bu kavurmayı lokum gibi yapmanın püf noktası ne bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.özeldende tarifi yazabilirsiniz şimdiden teşekkürler.




  • Ben su eklemeden kilo başına 100 gram kuyruk yağı katıp yapıyorum gayette lokum gibi oluyor.


    Kuyruk yağını eritiyosun, eritip kızdırdıktan sonra, fakat yağ yanmayacak. Isı arttıkça kokusunu tadını kaybediyor bu çok önemli, rengi değişmeyecek.


    Kızdıktan sonra kuşbaşı etleri atıp önlü arkalı olacak şekilde mühürleme yapıyosun. Sonra bi karıştırıp tuzunu karabiberini ekleyip kızık ateşte bırakıyosun. Arada bir karıştır. 1.5-2 saate lokum gibi oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.