Şimdi Ara

Arkadaşlar bilgisayara format atamıyoruum yardım lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşalar ben bilgisayarımı yeni aldım 4 hafta falan oldu. Sistem geri yüklemeyi açmayı unutmuşum, windows dosyalarıyla oynadım ve windows dosyaları açarken bekletiyo falan bende windows üzerinden xp yüklemeye çalıştım. Bilgisayarı yeniden başlatıyo bilgisayrı inceliyo falan sonra mavi ekran çıkıyo ondan sonra cd den boot ederek repair yapmaya çalıştım. Bu sefer düzgün olarak açıyo ama "R" komutunu verince hata veriyo diyoki sisteminize bağlı hard disk bulunamadı falan. Ben niye böyle yapıyo anlamadım dedim: "o zaman format atiim." Format atmaya çalışırkende sisteminize bağlı hard disk bulunamadı dedi. Ben tabi kafayı yemeye başladım sonra windowsu açtım madem sisteme bağlı hard disk yok xp yi neden açıyo. Arakadaşlar kafayı yemeden ben bu bilgisayara format atmam lazım. Ben bu bilgisayara nasıl format atıcam...

Hee unutmadan sistem şu
    P4 630
    ASrock 775v88+
    512ddr Twinmos
    256mb gf fx5500
    80 gb SEAGATE SATA HDD

• şimdi cd den boot yaptın dimi mavi ekran falan filan geldi
    ordan C partition ını bulamadın mı
  • Xp cd sini takıp bilgisayarı yeniden başlatın. Ekranda bir kaç saniye ile "HER HANGİ BİR TUŞA BASINIZ" yazısını gördünde de mesela entere bas. Daha sonra gelen menüden yeni kurulum veya gelişmiş i seç. Gerisini xp hallediyor zaten sen sadece bir kaç seçim yapıyorsun o kadar...
  • ya bence yapabiliyorsan hiç stüne kurma
    direk silip baştan kurmanı tavsiye ederim...
  • cd den boot edince ilk çıkan iletide(devam-recovery consolla tamir) recovery consolla tamiti seç. çıkan dos sayfasından 'format c:' yazarak formatlamayı dene. bi de belki biosa hdd yi tanıtmamışındır. bios ayarlarını kontrol et. ayrıca sata diskleri de tanıtmış olman gerekiyo. kurulum modundan disketle tanıtıyo olman lazım....
  • Biosa nasıl tanıtıcam hddyi. Bide bil i açıyorum cd den başlatmak için bi tuşa basın diyo onu yapıyorum ondan sonra dosya yüklüyo falan sonra xp yüklemek için entere basın diyo basıyorum ve bu hatayı veriyo. Yani ben 100 sefer format atmışımdır nasıl atılcağını biliyorumda hdd yi neden bağlı değil olarak görüyo ben onu anlamadım. Zaten onu halletsem gerisi kolay
  • quote:

Orjinalden alıntı: caner_y_86

Biosa nasıl tanıtıcam hddyi. Bide bil i açıyorum cd den başlatmak için bi tuşa basın diyo onu yapıyorum ondan sonra dosya yüklüyo falan sonra xp yüklemek için entere basın diyo basıyorum ve bu hatayı veriyo. Yani ben 100 sefer format atmışımdır nasıl atılcağını biliyorumda hdd yi neden bağlı değil olarak görüyo ben onu anlamadım. Zaten onu halletsem gerisi kolay

Kurulum aşamasında sata disketini ister o zaman disketi takıp yüklersen sorununu aşarsın...
  • sata disketi ne yawwbende öyle bişi yok. Zaten ben disket sürücüde takmadım lazım olmuyo diye ama illa disketsiz olmuyosa komşudan hemen alabilirim. Zaten kurarken disket falan istemiyo. Bide sata disketini internetten indirip kendimiz yapamazmıyız.Yardımcı olduğunuz için çok saolun
  • yaa arkdaşlar yokmu daha çok yardımcı olucak birisi tam olarak sorunumu çözemedim.
  • Bence üstüne kurmak yerinei partition silip tekrar yüklemen daha iyi. krulum sırasında yüklü windows yüklü olan windows sürümlerini gösterir. üzerine kurmayıp "Esc" ye basarak o bölümü atla. ardından partition ları göreceksin. üzerindeyken "D" tuşuna basarak mevcut partition silinebilirsin. sildikten sonra "C" tuşuna basarak tekrar partition oluşturmalısın. Bunu da hallettikten sonra ENTER a basarak windows kurulumuna başlayacaksın. Yeni oluşturduğun partition için format isteyecek. Sanırım bundan sonrasını halledebilirsin...
  • ya arkadaşlar windows bölümlerini bile göstermiyo. Yüklemek için enter e basınca windows bölümlerini gösterir ama ben entere e basınca hdd yok diyo.
  • Arkadaşalr sonnunda hallettim. Biosa girip altını üstüne getirdim. Meğer raid (o neyse ) açıkmış onun için görmüyomuş. nonraid yaptım halloldu denedim oluyo şimdi. Şimdi bi sorum var. Format atsam bilgisayara bi zararı olrmu. Benim tanıdıklarım dan bazıları format atmak bil in performansını düşürüyomuş diyo.
  • Onu söyleyen biraz da halt ediyor. Performansa bir zarar vermez. Ancak atılan her format hdd nin ömrünü biraz düşürür. Bak bu doğru. Ancak bazen formattan başka da bir çözümün kalmadığı durumlar olur ki, tek çareyse zaten başka da yapılacak bir şey kalmamıştır...
  • Hepiniz çok saolun arkadaşlar!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.