Şimdi Ara

arkadaşlar bi anakartın ddr3 ram ve ddr4 ekran kartını desteklediğini nasıl anlarız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartları incelerken hiçbirinde ddr3 destekler yazısı göremedim hep ddr2 yazıyor(485ytl lik anakart ta bile)

• teşekkür ederim oldukça yararlı oldu hem ddr ne demek biraz daha bilgilendim. ddr ın açılımın bilen varmı acaba?
  • bi anakartın ddr1-2-3 desteğini slotunun yanında ki yazı söyleyebilir. ama e.kartı için böyle bir kural yok. slotu desteklediği sürece çalışır..
  • En başta DDR nin açılımı ;Double Date Rate'tir
    Mhz oranları;
    Mhz en basit şekilde bilgi giriş çıkış hızıdır.
    DDR’da ise 200-600 Mhz arasında veri hızında iken ,
    DDR2’ de 400Mhz ile 1066 Mhz arasında,
    DDR3 modüller 800-1600 Mhz arasında data transferi gerçekleştirmektedir.

DDR serisinin farklılığı önlerindeki rakamlar ve Mhz sayıları değildir elbet.Yonga ve modul sistemide tamamen farklıdır.Örneğin DDR ramler 2.5 voltta çalışırken DDR2 lerde 1.8 volt DDR3 lerde bunu 1.5 volta kadar düşürmüşlerdir.DDR3 ün 1.5 voltlara kadar düşmesi şüphesiz en çok laptop kullanıcıları için faydalı olmuştur.Yaklaşık Laptop kullanım süresini 20 dk kadar uzattığı söylenmektedir.

DDR3 oldukça yüksek data transfer oranları olan 1,6 Gb/s yükselmiştir, DDR2’den daha az besleme voltajına sahip olmasına rağmen. Bu çipler aynı zamanda çift kapılı transistor ler sayesinde akım sızıntısını da önleyerek güç tüketimini mükemmel bir şekilde düşürmektedir.

Yüksek performans donanımları için DDR3 bana göre şarttır. Saniyede 1600 milyon data transferi,1.5 V kullanımı,Daha iyi sinyal kontrolü için DQ koruması, öntaşıyıcı tamponunun genişliğinin DDR’te 2-bit iken , DDR2 ‘de 4 bit ve DDR-3 da ise 8 bite kadar yükseltilmiş olması.DDR3 ün nekadar gelişmiş olduğunu gözler önüne sermektedir.Alıntıdır...

Ben size bi kactane DDR3 ANAKART MODELİ YAZIYIM İNCELEYİN...

Gigabyte

P35C-DS3R
    P35T-DQ6
    X48T-DQ6

ASUS

P5-E3 DELUXE
    P5KC
    P5QC
    P5Q3 DELUXE

AKLIMA GELENLER

• çok teşekkür ederim bu kadar bilgiyi nerelerden öğrendin:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: munezbruno

çok teşekkür ederim bu kadar bilgiyi nerelerden öğrendin:D

Arastırdım sırf sizin için :P
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekküre ederim
    mutlu ettin beni. seninde bi problemin olursa elimden geldiğince yardım ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.