Şimdi Ara

Arkadaşlar bana doktor lazım ! [ Sorun çözüldü teşekkürler ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün MR çektirdim. Bugün gittim doktora ama ameliyattaydı. Sonuç kağıtta yazıyor ama anlamadım malesef. Doktor bi arkadaşımız varsa aramızda bakarsa iyi olur.

Sonuç ;
    Medial menisküs posterior boynuzunda küçük grade II niteliğinde sinyal intensitesi artışı bölgesi.

Eğer dalga geçecekseniz hiç yorum yazmayın ! Özellikle belirtiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikola Tesla -- 24 Şubat 2009; 13:01:14 >

• Aramızda doktor yok mu ?

ps : Film repliği gibi oldu.
  • yukarda tutmana yardımcı olayım bari
  • iyi haber yaşayacaksın
    kötü haber çok degil
  • Sanırım şöyle denilmeye çalışılmış orta menisküs bölgende yukarı kısımda bulunan boynuzda 2. derece bi çıkıntı olmuş operasyon ile alınması lazım.
  • yukarı
  • yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Taşıyalım abi.
  • Bi eczaneye gidip eczacı ya danışsan?
  • ben cerrahpasa 3. sınıftayım anladıgımı söyleyeim ama sen gene de bi doktoruna danıs

Menisküs lezyonlarında evreleme,tedavi seçimi açısından önemlidir.(Grade 1-2-3-4)Öncelikle 1.ve 2. evrelerde size verilen ilaçlarla birlikte RİCE Protokolü de uygulanır.
    Menisküs yırtıklarının başlangıç tedavisi RİCE olarak kısaltılmış protokoldür:
    Rest(istirahat)
    İce(buz uygulaması)
    Compressıon(bası uygulamsı ,bandaj gibi)
    Elevatıon(dizin yukarı alınması) şeklinde özetlenebilir.
    Ayrıca yemek masada oturarak yenmeli ve alafranga tuvalet kullanılmalıdır.
    Bu tedavinin takibinde dizde kitlenme ve kronik yakınmalar gibi şikayetler gelişmez ise tedavi istirahat süresi boyunca sürer ve biter.

geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaspaz -- 24 Şubat 2009; 3:50:55 >

• Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Çok sağolun. Konuyu yukarı taşıdığınız ve cevap verdiğiniz için.
    @_Kubar_ arkadaşıma da minnettarım. Beni özel mesajdan bilgilendirdiği için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.